Recept na polévkové knedlíčky, nočky nebo kapání – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Oblíbený způsob, jak zpestřit vývar, je přidání nějaké zavářky. Velmi oblíbené jsou knedlíčky, třeba játrové nebo drožďové, které polévku pozvedli na sváteční pokrm. Knedlíčková polévka se již stala tradiční nedílnou součástí svatebního menu.

Noky do polévky jsou oblíbené pro svou snadnou a rychlou přípravu. Mezi nejčastějšími recepty najdete noky krupicové. Tvar noků je typicky podlouhlý a vzniká odkrajováním těstíčka lžící při vhazování noků do vroucí polévky.

Kapání do polévky souhrnně označuje drobnější zavářky, nejčastěji z hrubé mouky, krupice a bylinek. Lze se setkat také s názvem „strouhání do polévek“, které odkazuje na přípravu pomocí těstíčka a struhadla. Kromě zavářek se mohou do polévek přidávat polévkové nudle.