Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      plátek celer asi 1 cm
    • 1
      ks petržel
    • 1
      hrst pažitka
    • sůl
  • knedlíčky
    • 200
      g kuřecí játra
    • 50
      g máslo
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      plátek muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravte knedlíčky. Z jater vykrájejte blány a pokrájejte je na kusy. Rozmixujte je spolu se změklým máslem a prolisovaným česnekem. Přimíchejte vejce i koření, podle chuti osolte a opepřete. Nyní postupně přidávejte strouhanku, až bude hmota dostatečně hustá. Malé knedlíčky tvarujte rukama nebo dvěma lžičkami. Uvařte je ve vroucí vodě, asi 5 minut, a poté vyjměte.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad

2
Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj očištěnou a pokrájenou mrkev, celer, kořenovou petržel asi 10 minut povařte, podle potřeby dosolte. Do talíře připravte knedlíčky a přelijte je horkou polévkou. Polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou.

RADA: Pocitvý domácí vývar podle šéfkuchařů

3
"Tento a další recepty najdete v listopadovém čísle časopisu F.O.O.D."

RADA: Předplaťte si F.O.O.D., ať vám už nic neuteče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: