Jednoduché pivní staročeské řízky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těstíčko na cca 0,5 kg masa
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička hořčice plnotučná plnější
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      ml pivo 10° světlé
    • 80
      g hladká mouka cca
    • 2
      stroužek česnek dle velikosti 1 -
  • Dále
    • 500
      g maso na řízky vepřové, drůbeží, králičí... cca
    • sůl
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme.
2
Z uvedených ingrediencí si umícháme hladké, středně husté těstíčko, ve kterém pak připravené řízky naložíme alespoň na 3 hodiny.
3
Po proležení řízky osmažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou a sklenicí dobře vychlazeného piva.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Gustik
    Gustik |

    20. 2. 2017 17:53

    Bomba rizky co naposled urcite nebyly, protoze byly skvely a bez spinave prace s obalenim a pouzili jsme libovou krkovici b.k., ta je na rizky nejlepsi. Dekujeme za recept.

  • Andrea
    Andrea |

    17. 11. 2014 15:23

    Fakt skvělý! Jen pro naší rodinu musím dělat aspoň z kila, aby jsme se najedli :-))

  • zuzka0011
    zuzka0011 |

    17. 11. 2014 09:17

    jsou nebezpečně dobré!!!!!!

  • Jenčová
    Jenčová |

    15. 11. 2014 13:19

    Autorovi receptu velmi děkuji, že se s námi podělil o tak výborný recept. Řízky byly fantastiké.

  • Manya
    Manya |

    27. 10. 2014 20:51

    Super recept !