Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Masová pánev:
    • 300
      g vepřové maso (plec, krkovice...) nebo drůbeží
    • 200
      g anglická slanina nebo moravská... necelých
    • 200
      g měkký salám (gothajský, šunkový... dle chuti) nebo špekáčky
    • 3
      ks cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Zeleninová pánev:
    • 3
      ks paprika - bílá nebo červená...
    • 2
      ks cuketa mladá, do 2 X do 250-ti gramů
    • olej
    • koření dle chuti (Adžika, čubrica, Gyros...)
    • sůl nebo sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a dáme smažit do pánve s trochou rozpáleného oleje. Hned přidáme i pokrájenou uzeninu a na kolečka nebo půlměsíčky oloupané pokrájené cibule. Smažíme za občasného promíchání do změknutí masa a dozlatova.
2
Na druhé pánvi si rozpálíme také trochu oleje, na který dáme zprudka smažit hrubě pokrájenou očištěnou papriku a cuketu (neloupanou). Pokud nám tato kombinace nevyhovuje, můžeme použít jiný druh zeleniny, například kedlubnu s mrkví, lilek s paprikou, patizon s dýní nebo fazolky... Smažíme zprudka, za občasného promíchnutí, dozlatova a na skus. Ochutíme až téměř na samý konec kořením nebo sojovou omáčkou.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Martina Turková
    Martina Turková |

    19. 10. 2016 12:07

    Bylo to prima. Rychlé, jednoduché, výborné. <3

Poslední navštívené:

Abecední seznam: