Rychlá hrachová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g sterilovaný hrášek
    • cibule
    • česnek
    • 2
      párky
    • tmavá jíška
    • zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • bylinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou, přidáme 1 kostku zeleninového bujónu, trochu majoránky, bylinek a pepře a povaříme cca 10 minut. Pak vyjmeme cca polovinu množství hrášku, rozmixujeme a vlijeme zpět do polévky, opět krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a zahustíme hotovou jíškou. Podávat lze s rohlíkem osmaženým na kostičky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Roman
    Roman |

    28. 2. 2017 20:29

    Rychlá dobrá dělal jsem z hrášku mraženého <3

  • Roman
    Roman |

    28. 2. 2017 20:24

    Vše jsem dělal dle receptu jeto dobré a rychlé <3

  • marci2
    marci2 |

    13. 5. 2015 12:33

    Mňam ! :-))

  • marci2
    marci2 |

    13. 5. 2015 12:33

    Dávám: 1

  • frak
    frak |

    19. 12. 2014 09:00

    A z čeho byste tu polévku chtěla dělat, když ne z hrášku? Vždyť hrášek je hrách, jestli to nevíte, používají se obě slova. Slovem hrách můžeme myslet i celou rostlinu, slovem hrášek pak její část, poživatelnou pro člověka...

  • childa
    childa |

    14. 1. 2013 16:12

    Polévka je výborná, snadná a rychlá. Dávám za 1

  • TERCIE
    TERCIE |

    15. 12. 2012 12:20

    Polévka byla vynikajicí a všem cutnala. Takže za 1*.

  • dagmar
    dagmar |

    22. 11. 2012 15:34

    Jak můžete polévku nazvat hrachovou, když ji děláte z hrášku????

  • Isabela Hunová
    Isabela Hunová |

    22. 7. 2008 13:51

    Tuhle polévku jsem hledala, podobnou mi dělala jako dítěti máma, taky jsem to podle toho uzpůsobila... takže nedávám tam majoránku a cibulku s česnekem smažím na másle (dává to polévce nový rozměr) a zasypu paprikou, dále jako u receptu, zkusila jsem tu polovinu hrášku rozdělat na kaši a je to fajn... místo jížky jsem dala mouku.

  • Isabela Hunová
    Isabela Hunová |

    22. 7. 2008 13:51

    Tuhle polévku jsem hledala, podobnou mi dělala jako dítěti máma, taky jsem to podle toho uzpůsobila... takže nedávám tam majoránku a cibulku s česnekem smažím na másle (dává to polévce nový rozměr) a zasypu paprikou, dále jako u receptu, zkusila jsem tu polovinu hrášku rozdělat na kaši a je to fajn... místo jížky jsem dala mouku.

  • Gábina H
    Gábina H |

    15. 2. 2008 11:51

    Markéto, tady se používá sterilovaný hrášek, proto trvá příprava jen chvilku.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 2. 2008 11:20

    Jelikož se zde jedná o sterilovaný hrášek,je jistě možné,že je polévka tak rychle hotová.

  • Markéta Pivoňková
    Markéta Pivoňková |

    15. 2. 2008 10:38

    Tuto polévku už dělám hodně let a je opravdu vynikající. Kupovaná z pytlíku se s ní nedá srovnat. Jenom mi neni jasný v jakém hrnci se ta polévka vařila. Protože já jí vařím v tlakáči a hrách trvá 40 min. než je měkký.

  • Alžběta Adamíčková
    Alžběta Adamíčková |

    6. 12. 2006 13:22

    Chválím, polévka je moc dobrá a rychlá. jen jsem nevyjímala polovinu hrášku a rovnou rozmixovala celý obsah. Příště možná ješte přihodim bramboru. Je to taková hodně vylepšená česnečka! Vřele doporučuji.