Hrachová polévka - dietní

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g hrách
    • 10
      g hladká mouka
    • 5
      g rostlinný olej
    • česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • polévkové koření
    • majoránka
    • pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přebraný hrách propláchneme studenou vodou, zalijeme další studenou vodou a necháme 3 hodiny bobtnat. Pak jej v téže vodě uvaříme doměkka.
2
Mouku opražíme nasucho do světle žluta, vychladlou rozmícháme ve studené vodě a ke konci varu vmícháme do hrachu.
3
Měkký hrách rozmixujeme nebo prolisujeme, přidáme rozetřený česnek, pepř, sůl, polévkové koření, rozemnutou majoránku, olej a povaříme.
4
Při podávání posypeme drobně nakrájenou pažitkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    26. 1. 2017 11:10

    A prosím, kolik vody na 50 g hrachu? Já jsem totiž dala asi moc vody, tak mi pak polévka vůbec nezhoustla... :-(

  • Jana Bulínová
    Jana Bulínová |

    27. 3. 2014 20:16

    No tohle snad bez uzenýho nebo bůčku nemůže být ani k jídlu, , , To tedy vařit nebudu.

  • Bjéťa
    Bjéťa |

    6. 12. 2011 12:26

    Moje první hrachovka:) Použila jsem víc hrachu a míň mouky a přihodila na kostičky uzeninu. Výborná! Mám novej tyčovej mixér, tak ho teď hodně využívám a hle.. krém jde i bez smetany:)