Hrachová polévka II.

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 15
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks masox
    • 0,5
      balíček hrách zelený nebo žlutý, dle chuti
    • 0,5
      balíček kořenová zelenina mražená
    • jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrách si propereme a necháme přes noc namočený ve vodě. Přidáme zeleninu a necháme vařit do měkka. Do hladka rozmixujeme, nalijeme znovu do hrnce, ochutíme masoxem, solí a chvilku povaříme. Zahustíme jíškou, a nakonec přidáme prolisovaný česnek.

RADA: Jak správně připravit domácí jíšku?

2
Kdo chce může si do polévky přidat na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo kuličky hrášku z konzervy.

RADA: Tipy na polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hrách Jíška Kořenová zelenina Masox Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Daniel
    Daniel |

    24. 12. 2016 13:44

    Jak tam někdo může dát Masox fůj takovej hnus, to do toho receptu nemůžete dát zeleninový vývar? :-$

  • Daniel
    Daniel |

    24. 12. 2016 13:32

    Masox?? Fuj to bych zvracel... to neumíte udělat zeleninový vývar? Tohle je recept pro chemiky. :-$

  • Kiksfix
    Kiksfix |

    18. 10. 2016 12:24

    Neuvěříte tomu, ale je výborná i jen tak rozvařit hrách, osolit, opepřit, majoránka a česnek. Adsolutně bez tuku, mouky a budete žít déle.

  • Helena
    Helena |

    23. 12. 2015 07:05

    Já nepřidávám zeleninu žádnou, rozmixuji, přidám sádlo, pepř, česnek a hlavně nakonec majoránku. Sůl opatrně každý jak je zvyklý solit. Dobrou chuť všem. :-(

  • kamilio
    kamilio |

    8. 12. 2015 12:05

    Jen malá připomínka. Je dobré si udělat zeleninový vývar (masox nee!) a aby se chuť nepřebila zeleninou, tak nakonec před zahuštění dolévat vařící vodou, až bude chuť OK. Vložky různé krutonky, slaninka, vše dle libosti. :-)

  • pavel
    pavel |

    3. 11. 2014 10:10

    Linek ty jsi fakt Bobka než něco napíšeš tak si to přečti a pak poustruj :-D :-D :-D

  • Linda
    Linda |

    7. 10. 2014 12:20

    Fuj, hledám recept na domácí hrachovku a vyjede mi toto. To myslíte vážně? Jíška? Masox? Mražená zelenina? To fakt jíte? nedivím se že je půlka národa nezdravá a tlustá.

  • Foxik
    Foxik |

    27. 12. 2013 22:10

    prosím kolik se tam dává té vody?

  • kohy
    kohy |

    20. 5. 2013 12:32

    Co to je za poblión?? Mražáková zelenina a masox.. to už by rovnou ten recept mohl vypadat takto: 1x polívku v sáčku :-)))

  • Radical
    Radical |

    30. 12. 2012 16:35

    kuwa.. myslel jsem samozřejmě při menším poměru.. :-) prostě čím míň zeleniny, tím víc hrachová chuť :-)

  • Radical
    Radical |

    30. 12. 2012 16:34

    IMHO doporučuju nedávat tam moc té zeleniny.. ten poměr by měl být (minimálně) 1:2 ve prospěch hrachu, protože při větším poměru přeráží chuť zeleniny ten hrách a nezachráníte to ničím :-)))

  • Janka
    Janka |

    30. 5. 2012 14:21

    kdo chce najít další skvělé recepty, nech si klikne na www.superrecepy.cz . Doporučiji tuhle stránku.

  • recepty73
    recepty73 |

    4. 4. 2011 13:38

    ...anglickou slaninu je lepší nejdřív osmažit a pak přidat do polévky ;-) :-P .

  • Anonymous
    Anonymous |

    4. 4. 2011 13:29

    no ta hrachovka byla tak dobra ze sem z ni prdel ;D

  • Robin
    Robin |

    22. 12. 2010 12:35

    Vynikající, jen nemixuji, ale proženu to vše mlýnkem na maso, je to lepší s kousky hrachu a když na cibuli a česneku osmažím kolečka nebo půlkolečka párku a zavařím do polévky tak nemá chybu. :-\

  • Hana Jančálková
    Hana Jančálková |

    6. 5. 2010 10:09

    tak to vypada dobře..zkusím:-) díky za typ..

  • petra tvaruzkova
    petra tvaruzkova |

    4. 2. 2009 15:28

    polevka je vyborna, jen ji musi clovek dobre dochutit. Ja jsem si nastrouhala mrkev celer petrzel a cesnek, osmazila a pridala do rozmixovane polevky. mrazenou zeleninu tam nedavam. Na konec asi 100ml mleka a polevka je jemna a vyborna,dekuji za recept

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    9. 2. 2008 16:31

    Komentáře sice schvalujeme, ale needitujeme. Za obsah svého příspěvku si zodpovídá sám pisatel. Mmch a jak vám chutnala tato hrachová polévka, máte nějaký tip na vylepšení?

  • Manik
    Manik |

    9. 2. 2008 16:18

    Jen prosim kdyz uz to prohlizite a zobrazujete az po schvaleni tak jak tam muzete nechat neco jako slyna?

  • anka ch
    anka ch |

    9. 5. 2007 20:56

    :-)) tak.... a ide sa variť.....mňam

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    7. 12. 2006 10:46

    Hrachovka je moje oblíbená polévka, pužívám půlený hrách a jíme ji s osmaženými kostičkami chleba nebo rohlíku.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    7. 12. 2006 09:25

    hrachovku jsem neměla ani nepamatuju:o))chytla mě slyna a jak to tak vypadá asi bude dnes k večeři:o))díky za tip.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: