Hrachová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      l kuřecí vývar
    • 400
      g mražený hrášek
    • 1
      hrst majoránka
    • 100
      ml smetana
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • bílé pečivo
    • 80
      g pršut
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu. 15 minut povařte.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

2
Přisypte hrášek a majoránku, vařte 5 minut a rozmixujte dohladka, pak vmíchejte smetanu. Osolte, opepřete a prohřejte. Troubu rozehřejte na 200°C, plech vyložte pečicím papírem. Pečivo nakrájejte na krutony, rozložte na plech a zastříkněte olejem.
3
Pršut nakrájejte na kousky, přidejte k pečivu a upečte dozlatova.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: