Staročeská nádivka

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 7
      ks vejce
    • 7
      ks rohlík
    • strouhanka a máslo na formu
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka nasekaná
    • 1
      hrst špenát mladý nasekaný
    • smetana 33 %
    • 250
      ml hovězí vývar
    • 250
      g mleté maso - telecí přední vařené
    • 100
      ml vývar z uzeného
    • 250
      g vepřová plec vařená
    • 205
      g uzené maso
    • 1
      hrst kopřiva mladá nasekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechna tři masa a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přidejte kopřivy, špenát, petrželku, přilijte oba druhy vývaru, osolte a opepřete dle chuti. Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vymažte a vysypte.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

3
Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte jej do směsi. Tu rovnoměrně rozprostřete v pekáči a pečte dozlatova, asi 50 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit skvělou vajíčkovou pomazánku

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.