• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Fežoáda
    Napište svůj komentář k receptu

    Fežoáda

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    1.0
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Fežoáda
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 400
        g vepřová kýta
      • 250
        g ostravská klobása
      • 2
        ks cibule
      • 1
        ks pórek
      • 6
        stroužek česnek
      • 300
        g bílé zelí ovařené
      • 4
        ks paprika 2 červené a 2 zelené
      • 3
        ks rajčata
      • 200
        g žampiony orestované
      • petrželka
      • 2
        plechovka fazole
      • 2
        lžička mletá paprika sladká
      • chilli mleté
      • 3
        ks mrkev vařená
      • 0,50
        ks celer vařený
      • 2
        šálek vepřový vývar
      • sůl
      • vegeta
      • olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Dále přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, pórek a chvíli vše podusíme.
    2
    Zalijeme vývarem a postupně vkládáme další ingredience, vše na malé kostičky nakrájené a to v pořadí: paprikové lusky, hlávkové zelí, petrželka, celer, mrkev, žampiony, rajčata, dále oba druhy fazolí a koření.
    3
    Ke konci přidáme oloupanou, na malé kousky nakrájenou klobásu.
    4
    Pokrm podáváme horký, přikusuje se tmavý chléb.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Fazole s fenyklem

    Fazole s fenyklem

    Zapečené fenykly

    Zapečené fenykly

    Vepřové s fenyklem

    Vepřové s fenyklem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jakub
      Jakub | 16. 1. 2017 17:40

      zmente prosim fotku

    • momik
      momik | 8. 4. 2013 21:27

      teda já jím i očima a tohle mi připomíná...no, radši nic...

    • Jirka Babica
      Jirka Babica | 4. 3. 2013 18:23

      Děkuji za nádherný recept, pokusím se jej prosadit do své další show.

    • Marcela
      Marcela | 12. 10. 2012 13:41

      Když jsem si přečetla složení, tak mi nepřijde, že by z toho všeho mohlo být něco tak nechutně hrozného jako je na obrázku a ani se mi tomu nechce věřit.

    • cuoco | 11. 10. 2012 05:13

      Daco cudne mi ztoho vyslo , kde som spravil chybu?

    • cuoco | 11. 10. 2012 05:07

      :-* :-* fajcil som asi tu istu travu ako vy ked ste pridavali tento recept isiel som podla neho vysiel mi daaky cudny blivajz , kde som spravil chybu :'(

    • Janaso | 10. 10. 2012 09:22

      U jídel, která neznám a míním vyzkoušet (znalosti občas možná chybí, odvaha však nikoli) si ráda přečtu komentáře, které zhusta upozorní na drobné nedostatky receptu, jichž se tak mohu předem vyvarovat. :-) Tady se vyvinula, možná ne zcela na místě, akademická debata. Není vyloučeno, že přidat pórek do Kung paa (které, přiznávám, také neznám) může jen kulinářský diletant a každý šéfkuchař či samouk zapálený pro asijskou kuchyni ho proto musí setřít, neboť jinak nelze, domnívám se však, že tato stránka není primárně určena pro debaty této úrovně. Umím se i mýlit, ovšem věřím, že se zde realizují zapálení kuchařští amatéři, inspiraci tu však jistě hledají i ti bez zkušeností....... dejme jim prostor pro experimenty a prostou radost z povedeného pokrmu bez zkostnatělé svázanosti původními "jedině správnými" recepty. Koneckonců největších objevů v historii vědy se často "dopustili" ti, kteří vzdělání v daném oboru postrádali - jejich fantazii totiž neomezovala dogmata. Hezký den

    • Annedilia
      Annedilia | 13. 1. 2012 20:20

      Feijoada je něco, co nemá nic společného s tímhle receptem. Lituji.

    • Daniella O.
      Daniella O. | 17. 8. 2010 18:59

      Olgo., omlouvam se, ze jsem Vas oslovovala v zenskem rodu. Pokud se nepletu, Vase inicialy jsou O.G., nemam pravdu??? Mohlo me to napadnout driv, to mi doslo s peknym zpozdenim....:))))

    • Olga .
      Olga . | 17. 8. 2010 10:33

      Daniella O., jsem rád, že jsme se shodli na právu psát sem komentáře :-) I s tím názvem máte do jisté míry pravdu, a není podstatné zda je recept zkopírován z LABUŽNÍKA http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=28483 nebo opačně :-(((Náš dialog je poněkud mimo mísu, ale nemyslím že je zbytečný; kromě jiného jsem se teď dotkl i "autorství" receptu - zastávám stanovisko, že pokud člověku nečiní radost lhát sám sobě, tak je etické uvést zdroj... A to, že se zastávám Antonie je asi tím, že mám podobný přístup k receptům: nebudu psát chvalozpěvy např. na Kung Pao, když je recept jak má být; když tam ale někdo vrazí třeba pórek, tak ho setřu za zhovadilost nejvyššího stupně...:-)))))

    • Daniella O.
      Daniella O. | 17. 8. 2010 00:55

      Pani Olgo, komentar ma jiste pravo napsat kazdy, kdo umi psat, nejen autor receptu, ale slo mi o to, ze aurorka zrejme nazev pocestila zamerne, nebot si ho sama upravila, proto nepouzila nazev originalni, ale mluvit za ni nechci. Je zde komentar, ze to dokonce bylo velmi dobre, tak neni potreba poucovat, ale je lepsi pridat novy recept. Jinak zminena pani mi opravdu " nelezi ani v pate, natoz v zaludku", ale zatim od ni zazniva pouze kritika na vse, ceho se chyti a to mi vadi. Nenapsala ani jednu pochvalu, ale pouze se snazi vsechny poucovat a kritizovat. Nakonec docilila toho, ze se tady dohadujeme my dve a pritom naprosto zbytecne. Mozna zminena pani nikdy ani tento recept nevarila ale pouze ochutnala v restauraci a odhadla ingredience, proto original nevlozila. Neni nutne, se kvuli ni nijak prit, mozna ji to dela radost, ze rozpoutava bourlive debaty. Nemyslim, ze jsem se nejak dotkla Vasi osoby, ale pokud to tak citite, hluboce se omlouvam.

    • Olga .
      Olga . | 16. 8. 2010 23:33

      Daniella O., pominu-li, že tento recept má s původním velmi málo společného, tak ty fazole by měly být jak uvádí Antonia... Možná Vám tato dáma "leží v žaludku", ale má pravdu a Váš atak je tedy neopodstatněný. A to, že sem píše, aniž by byla "autorkou" receptů, je její právo, které jí nelze upírat. Nebo si snad myslíte, že psát literární nebo výtvarné kritiky smí pouze výkonný umělec?

    • Daniella O.
      Daniella O. | 16. 8. 2010 21:54

      Pani Olgo, vazim si kazdeho dobreho komentare, co prinese neco pozitivniho i pro ostatni, ale pani Antonie to nedela, pouze kritizuje a vlastni recept neprida... Proc asi??? Vy jste snad z jejiho komentare pochopila , jak se pripravuje prava Feijoada??? Sama napsala, ze je chemicka a pouze kontroluje kvalitu masa, zda i vari nikdo nevi. Ze vi nekdo neco o slozeni jidla, jeste neznamena, ze zna dobry recept :)))))

    • Olga .
      Olga . | 15. 8. 2010 21:44

      Daniella O.opravdu jste přesvědčena o tom, že psát komentáře zde mohou pouze autoři receptů?

    • Anna Čuprová
      Anna Čuprová | 15. 8. 2010 19:16

      Nevím, zda paní Antonie rýpe, pouze uvedla, které ingredience správně do jídla patří.

    • Daniella O.
      Daniella O. | 14. 8. 2010 20:11

      P. Antonie, tak se divam, ze opet kritizujete a recept tu nemate ani jeden. To jste se pouze spatne vyspala nebo rozhodla rozdavat moudrosti??? Nevsimla jsem si, ze by o to nekdo stal, tohle jsou pohodove stranky a vy opravujete autorce i nazev. Asi to tak pocestila zamerne a tim se chtela podelit o svuj recept. Zatim pouze rypete, ale nic vic..!!!! Napiste Vas , at se podelite o sve zkusenosti, pokud nejake jsou.

    • Antonia Kalabusínová
      Antonia Kalabusínová | 14. 8. 2010 17:00

      Feijoada neobsahuje ani "barevné" a ani "bílé" fazole. Jedine cierne! A pochopitelne, tá ostravská klobása... Ostatné ingrediencie nemenujem, spomenula som len tie základné.

    • Evangelina Ciprová
      Evangelina Ciprová | 5. 4. 2008 01:17

      Když už tak feijoada a pokud to chcete psát s českou výslovností tak Fejžoada.

    • Anonym
      Anonym | 25. 3. 2008 13:41

      To neva, ale bylo to moc doooobbbrééé

    • stepanova
      stepanova | 15. 10. 2004 12:25

      originál brazilská fežoada je bez zeleniny a se sušeným nebo uzenýnm masem.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Vaření Restování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Celer Česnek Chilli Cibule Fazole Mletá paprika Mrkev Olej Ostravská klobása Paprika Petrželka Pórek Rajčata Sůl Vegeta Vepřová kýta Vepřový vývar Žampiony
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Františky

    Františky

    Dijonský koláč slaný - z listového těsta

    Dijonský koláč slaný - z listového…

    Pečené plněné papriky

    Pečené plněné papriky

    Medové perníčky hned k jídlu

    Medové perníčky hned k jídlu

    Tortilla plněná mletým masem

    Tortilla plněná mletým masem

    Smažené plněné kapustové listy (závitky)

    Smažené plněné kapustové listy …

    Bochánek - třený

    Bochánek - třený

    Salát Coleslaw light

    Salát Coleslaw light

    Houbová pohanka - pohankový kuba

    Houbová pohanka - pohankový kuba

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    20
    Babiččina zelňačka
    Babiččina zelňačka
    20
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    19
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    AHA.cz Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženy.cz Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Maminka.cz Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Reflex.cz Donutil: Otec byl velmi přísný, dnes by asi skončil ve vězení, lékařka mě špatnou léčbou epilepsie málem zabila

    Donutil: Otec byl velmi přísný, dnes by asi skončil ve vězení, lékařka mě špatnou léčbou epilepsie málem zabila

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Feťácké maso
    Feťácké maso
    Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
    Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
    Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
    Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
    Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
    Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem
    Fialový koktejl
    Fialový koktejl
    Fíkové čatní
    Fíkové čatní
    • Recepty.cz
    • Fežoáda
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí