Krůtí roláda pečená se švestkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 105 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 24
      ks sušené švestky
    • 30
      ml koňak
    • 800
      g krůtí prsa
    • sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • 100
      ml bílé víno
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 4
      ks jablka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dvě hodiny předem namočte švestky do koňaku zředěného vodou Nabobtnají a změknou. Maso rozřízněte na tenký plát a lehce ho naklepejte. Osolte ho z obou stran a rovnoměrně naplňte švestkami. Zabalte do rolády a upevněte potravinářským provázkem. Na pánvi rozehřejte olej a maso zprudka ze všech stran opečte.
2
Ve velkém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte 70 g másla a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Vložte maso, přilijte víno s vývarem a trochu vody. Zvolna vařte asi 45 minut. Mezitím troubu zahřejte na 180°C. Maso přesuňte do trouby. Přidejte jablka, v nichž jste jádřince nahradili kousky másla, a pečte, dokud roláda nezíská zlatohnědou křupavou kůrku, asi 30 minut. Podle potřeby podlévejte. Maso podávejte s jablky a šťávou.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa

Zařazení: Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hella
    Hella |

    22. 2. 2018 12:02

    Famózní. Dovnitř jsem položila pár tenkých plátků anglické slaniny.

Další doporučené recepty: