Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 105 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Roláda:
    • 1,2
      kg krůtí prsa
    • 1
      hrst bazalka + hladkolistá petrželka, máta
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 60
      ml olivový olej
  • Citronová majonéza
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks citronová kůra + šťáva
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • 150
      ml slunečnicový olej
  • salát z pečené zeleniny:
    • 300
      g batáty
    • 300
      g květák
    • 300
      g brokolice
    • 4
      lžíce olivový olej
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Prsa položte na pracovní plochu a uprostřed je prokrojte ke krajům, ale nedokrojte. Rozložte jako knihu na větší plát a naklepejte. Z obou stran osolte a opepřete.
2
Bylinky najemno nasekejte a promíchejte s prolisovaným česnekem, citronovou kůrou a olejem. Rozprostřete je na plát masa a zarolujte. Zabalte do alobalu a pečte 1 hodinu. Poté maso rozbalte a dopečte ještě 15 minut. Pak je vyjměte, nechte 10 minut odpočinout pod alobalem a nakrájejte na plátky.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Všechny suroviny na majonézu vložte do vysoké úzké nádoby a tyčovým mixérem pomalu odspodu mixujte do zhoustnutí.
4
Oloupané batáty nakrájejte na centimetrová kolečka, květák i brokolici na plátky. Troubu zahřejte na 180 °C, zeleninu rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Zakapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte 20 minut. Podávejte ji teplou k roládě s citronovou majonézou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.