Cibulové hovězí

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí maso -nejlépe kližka nebo zadní.700-
    • 1
      kg cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • tuk
    • 1
      lžička grilovací koření (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule - 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa (nejméně 2 cm), které dobře osolíme a opepříme z obou stran, kraje masa nařízneme (né u kližky). Na maso nasypeme další vrstvu cibule - 400 g, kterou posypeme kořením nebo jen osolíme.
2
Zapékací mísu zaklopíme nebo zakryjeme pevně alobalem a dáme do předehřáté trouby na nejnižžší teplotu péct (nepodléváme!). Pečeme nejméně 3 hodiny bez NAKUKOVÁNÍ!!! Nemusíme mít strach z připálení, cibule má dostatečné množství vody. Nakonec můžeme odklopit a dopéct dozlatova nebo rovnou podávat.
3
Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem. Nejlepší je hovězí kližka, ale kdo jí nemá rád, použije jiný druh hovězího.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miloš
    Miloš |

    18. 8. 2016 20:44

    Perfektní. Nic víc se ani nedá napsat.

  • Vančová
    Vančová |

    10. 4. 2016 10:21

    Delikatesa :-*

  • Kajda
    Kajda |

    23. 12. 2015 13:12

    Vynikající! Maso se úplně rozpadalo a chutnalo skvěle.

  • Bára
    Bára |

    21. 9. 2015 09:31

    Nedělní oběd pro mně naprosto bez konkurence. Žádná velká příprava, ušetřený čas a hovězí měkounké jak dortíček. <3

  • Jarča
    Jarča |

    18. 3. 2014 09:54

    Zkuste plátky syrových brambor dát pod cibuli a pečte současně. Brambory nasáknou šťávu z masa a budou výborné. Kdysi byl podobný recet v televizi, ale tam se osolené a opepřené hovězí maso nejdříve opeklo na pánvi a pak se vrstvy: brambory, cibule, opečené maso, cibule a pak opět brambory naskládaly do vymazaného pekáčku (varného skla) a upekly. Na poslední vrstvu se nalije šťáva, která zůstala na pánvi po mase. Dělám často a je to super!

  • Mila Tischer
    Mila Tischer |

    17. 3. 2014 10:52

    Výborné, jednoduché. Strávníkům moc chutnalo!

  • Mařáková J.
    Mařáková J. |

    15. 8. 2013 23:20

    Vřele doporučuji, manželovi chutnalo tak, že umyl i nádobí. Já hovězí zbožňuji, z receptu jsem nadšená a určitě ho doporučím dál.

  • Katka Prefucká
    Katka Prefucká |

    11. 11. 2012 14:00

    Velká jednička s hvězdičkou :-* !

  • cermas1
    cermas1 |

    23. 3. 2012 22:10

    Vážně moc dobrý určitě zkusit. Diky za recept 

  • Lucie Malcová
    Lucie Malcová |

    11. 2. 2012 15:01

    Díky, masíčko bylo moc moc fajnovní.

  • Nekudová
    Nekudová |

    18. 1. 2012 13:38

    Děkuji za výborný oběd!

  • Zuzana
    Zuzana |

    12. 1. 2012 10:17

    Právě jsem vložila do trouby a nezbývá než čekat ;-), bobkový list s novým kořením se mi zdál jako dobrý nápad, tak snad jsem nic nezkazila :-[ :-D

  • pippiva
    pippiva |

    9. 1. 2012 10:03

    ...jeste dodam - ochutila jsem bobkovym listem, kulickami noveho koreni, dale jsem pridala cerstve vetvicky rozmarynu, tymianu a salveje ;-)

  • pippiva
    pippiva |

    8. 1. 2012 12:46

    Ted jsem maso vytahla z trouby, uplne se rozpada <:-) , delala jsem cast z klizky a cast libovejsi, ta vuuuuuune! K tomu salatek a cerstvy chleba a bude nam hej! :-*

  • Andrea
    Andrea |

    7. 1. 2012 11:45

    Masu chybí k dopečení necelých třicet minut,dobře voní,tak jsem zvědavá.

  • pippiva
    pippiva |

    6. 1. 2012 17:01

    Odhaduji 160-170°C, jeste jsem nezkousela, ale recept vypada lakave. ;-)

  • ji.nemec
    ji.nemec |

    6. 1. 2012 12:28

    Dobrý den, na jakou teplotu konkrétně můžu nastavit troubu? Díky za info...

  • Stáňa Suchá
    Stáňa Suchá |

    16. 12. 2011 14:04

    Moc chválím, zajímavá chuť masa, ke kterému jsem upekla domácí chlebík :)

  • Puf
    Puf |

    7. 9. 2011 12:21

    znam a delam, je to mnamka bez prace <:-)

  • Věra
    Věra |

    30. 7. 2011 12:37

    Pro dnešní uklízecí den jsem si vybrala tento recept a jsem moc spokojená. Manžela jsem uspokojila pořádným masovým obědem, který mě stál minimum práce a mohla jsem se věnovat i další práci. Děkuji, určitě ještě zopakuji, stojí to za tu lenost ;-) :-D !

  • Simona Drábková
    Simona Drábková |

    28. 5. 2011 14:47

    Posílám velkou pochvalu, oběd byl vskutku královský! Děkuji za všechny u stolu ;-) :-) .

  • Simona Drábková
    Simona Drábková |

    28. 5. 2011 09:26

    Právě jsem vše vložila na sporo do trouby a s napětím očekávám, co z toho bude. Pepř i grilovací koření jsem ponechala stejně jako v receptu. Uvidíme ;-) :-) !

  • johan
    johan |

    13. 5. 2011 16:30

    super !!! a ještě skoro bez nádobí ;-)

  • Jitka
    Jitka |

    27. 4. 2011 08:14

    Delikatesa, dělala jsem z pupku a :-* <3 :-D

  • Holmes
    Holmes |

    27. 3. 2011 16:41

    Po třech hodinách se zadní hovězí skoro rozpadalo a chuť byla povznášející 8-) . Po dvou hodinách sem musel ze strachu nakouknout :-D .

  • Mirka
    Mirka |

    22. 3. 2011 14:41

    Recept mi vrtal hlavou a musela jsem ho vyzkoušet. Musím říct, že je to moc dobré a vůbec nechápu tu zvláštní nakyslou chuť. Určitě jsem nědělala naposled, je to lahůdka :-* !

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 3. 2011 18:55

    ...děkuji za oznámkování ;-) ,chtěl bych věřit,že jsi recept stihl(a) uvařit :-X ...

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 3. 2011 14:16

    ...jejda,to mi uniklo,dík za upozornění :-*

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    16. 3. 2011 11:52

    Kolik masa na 1 kg cibule?