• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
    Napište svůj komentář k receptu

    Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

    autor: Smith-P.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 800
        g hovězí svíčková Pravá či falešná
      • 2
        kg cibule 1,5 až 2
      • 900
        ml šlehačka
      • 4
        ks bobkový list 3-4
      • 5
        ks pepř celý 4-5
      • 5
        nové koření 4-5
      • slanina Menší cihla
      • 3
        lžíce olej 2-3
      • sůl
      • špagety

    Postup přípravy receptu

    1
    Pozn.: Na začátku je nutno podotknout, že příprava je velmi obtížná vzhledem k množství cibule, které se musí zpracovat. Skutečně totiž není chyba, že v ingrediencích se uvádí množství cibule v kg a ne v kusech! Pokud Vás toto množství neodradí a dáte se do toho, tak ke zpracování silně doporučuju nějakou kuchyňskou pomůcku, jako např. V-kráječ či elektrický sekáček, jinak je to hodně velký záběr na oči. Přes vše, co mluví proti přípravě, musím ovšem říct, že výsledek opravdu stojí za to!!!
    2
    Maso omyjeme, 2/3 slaniny nakrájíme na nudličky, kterými prošpikujeme maso. Zbytek slaniny nakrájíme na menší kostky. Nyní nakrájíme na kostky všechnu cibuli. (Maso s cibulí a kořením, které se před další přípravou ovšem musí opět vyjmout, můžeme nechat v hrnci odležet přes noc, nutné to ovšem není). Maso lehce osolíme ze všech stran. Na společně s olejem rozpáleném másle prudce osmažíme ve velkém hrnci maso (krátce) ze všech stran. Maso vyjmeme z hrnce, pokud možno necháme v teple. Ve výpeku osmažíme dozlatova všechnu cibuli (vzhledem k množství toto potrvá trošku déle, cibule totiž ze začatku pustí hodně šťávy a smaží se, až se tato vypaří). Cibule nesmí byt příliš vysušená, takže pokud si nejste jistí, tak smažení ukončete raději dřív než později. Nyní zase přidáme maso, přiložíme všechno koření a vše podlijeme horkou vodou nebo hovězím vývarem - pokud je po ruce - a dáme péct. Peče se asi 1,5-2 hod. při 200-250 °C (raději méně než uvedené maximum, co se týče doby, záleží na kvalitě masa - čím dražsí tím kratší doba) každých 15 minut kontrolujeme, popř. dolijeme vodu nebo otočíme maso. Až je maso měkké, vyjmeme hrnec z trouby a maso vyjmeme společně s kořením z hrnce. Koření vyhodíme. V hrnci zbývající cibuli se štávou rozmixujeme. K výsledku mixování přiléváme postupně šlehačku a přitom mícháme nejlépe drátěnou metličkou. Uvedených 900 ml šlehačky je orientačních, zaleží na tom, kolik šťávy cibule při mixování obsahovala. Až je omáčka dostatečně řídká, osolíme dle chuti, pak nakrájíme maso na plátky a plátky též osolíme. Vložíme do hotové omáčky a celý hrnec krátce ohřejeme na plotýnce asi 3 minuty.
    3
    Jednou z hlavních součastí tohoto jídla jsou špagety se kterými se toto jidlo v ideálním případě podává. Omáčka má totiž nasládlou chuť a perfektně se hodí k těstovinám, narozdíl od pravé české svíčkové na smetaně. Poznámka: je možné tento recept připravit i z jiného druhu masa jako je vepřové nebo s trochou improvizace je příprava možná i z kuřecího, nejlepšího výsledku ovšem dosáhnete při použití hovězího.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Terijaki ze svíčkové

    Terijaki ze svíčkové

    Cibulové kroužky

    Cibulové kroužky

    Cibulové hovězí

    Cibulové hovězí

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • misa
      misa | 11. 9. 2014 00:12

      vyborne, dnes jsem uvarila, a pridavam ke svym oblibenym receptum ! pochvala :)))) <:-)

    • lrxtua
      lrxtua | 1. 11. 2013 08:09

      IsyIcN <a href="http://kmsqweyuhkjr.com/">kmsqweyuhkjr</a>, [url=http://zxkmkfrvzygg.com/]zxkmkfrvzygg[/url], [link=http://bedrpwfbocqo.com/]bedrpwfbocqo[/link], http://vcbbersqfcwi.com/

    • Nataška
      Nataška | 20. 10. 2013 16:50

      Cibuly? Chodilas do školy?

    • pippiva
      pippiva | 3. 1. 2012 11:55

      Jak nize uvadi Svaca: oloupanou cibuli si dejte do studene vody a pri krajeni nuz namacejte do vody. Pak cibule tolik "neprudi". ;-)

    • aanja | 3. 1. 2012 10:30

      Teda to krájení cibule je fakt vopruz ... a to nemluvím o provonění lednice nakrájenou, přes noc uloženou cibulí. Ale je to fakt vynikající a ač sem tomu nevěřila, opravdu se to spojí až s tou chutí těstovin ... když sem to ochutnávala samotné, bylo to celkem nic moc, ale s těmi těstovinami .. prostě výborné. BTW: jen jsem to místo mixování propasírovala, nepodlejvala při pečení vodou (kdybych tam vodu ještě přidala, měla bych z toho polívku) a dala tam mnohem míň šlhačky .. asi půlku ... díky tomu to ovšem bylo i hustší (což rozhodně nebylo na škodu) ... jo a taky jsem to dělala z vepřové panenky ... výborné

    • Jehud
      Jehud | 28. 12. 2011 23:47

      Tuto přípravu znám, je opravnu vynikající. Pouze na podlévání je chutnější dodat bílé víno a vývar, ne pouze vývar, kyselinka z vína a nasládlá cibule udělá fantastickou chuť. Jako přílohu podávám vařené brambory, také je to dobré.

    • SVACA | 20. 8. 2011 20:17

      Namoč cibuly do studené vody a plavecké brýle můžeš odložit :-)

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 6. 11. 2008 01:21

      Až už má člověk za sebou tu cibuli, tak už je to procházka růžovým sadem. ;-) Na krájení cibule (či krouhání na v-kráječi) si už dávám většinou plavecké brýle. (To poté, co jsem to jednou dělal nevyspalý a měl poté zcela rudé bělmo. Nutno podotknout ale, že mám velmi citlivé oči. Někteří lidé s cibulí nemají skoro žádné problémy.) Každopádně mě těší, že se Vám recept zalíbil. Měl jsem ho tu už dlouho, ale teprve nedávno jsem nechal přidat fotečku. :-)

    • Otakar Novák
      Otakar Novák | 5. 11. 2008 00:31

      To by nesvedl ani Palacký ale už to mám v oblbených

    • Otakar Novák
      Otakar Novák | 5. 11. 2008 00:29

      To by nesvedl ani Palacký ale už to mám v oblbených.

    • Dada
      Dada | 3. 3. 2008 14:59

      Tohle prostě musí být dobré, co nejdříve budu aplikovat. Jinak já cpu spoustu cibule do všeho možného, zkust si na kilu cibule upéct kuře, to nemá chybu.

    • Marek
      Marek | 24. 1. 2008 18:59

      Zajimavá příprava svíčové,budu muset vyskoušet!

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 2. 1. 2008 07:15

      Tenhle recept jsem měla dlouho v oblíbených, protože mě zaujal hned na první pohled.Konečně tedy došlo k tomu,abych ho vyzkoušela.Mně moc chutnal, ale rodina konstatovala, že "normální svíčková" je lepší.Takže tak jak dělám zhruba 3x do roka svíčkovou, asi pravděpodobně zůstanu u té klasické.Ale určitě tento recpt stojí za vyzkoušení.Dávám 1.

    • Iva Pokorná
      Iva Pokorná | 15. 8. 2007 21:15

      Je to opravdová mňamka. Jedli už jsme hodně druhů svíčkové, ale nikdy jsem žádnou sama nezkoušela připravit. Až dnes podle tohoto receptu a stálo to určitě za to. Určitě přidám k oblíbeným. Děkuji za tip.

    • Iva Pokorná
      Iva Pokorná | 15. 8. 2007 20:59

      Je to opravdová mňamka. Jedli už jsme hodně druhů svíčkové, ale nikdy jsem žádnou sama nezkoušela připravit. Až dnes podle tohoto receptu a stálo to určitě za to. Určitě přidám k oblíbeným. Děkuji za tip.

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 2. 1. 2007 11:31

      Pri smazeni, lepe receno opekani je hrnec otevreny, pri peceni v troube uz je pak zavreny;-)

    • Anonym
      Anonym | 2. 1. 2007 10:41

      Maso pečete přikryté?

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 30. 12. 2006 17:57

      ad P H: Dekuji za pochvalu. Zakladni recept mam od otce, trosku jsem ho prizpusobil mym predstavam. ;-)ad Zuza: Muzes si klidne udelat i vetsi mnozstvi masa, ze... Omacky je hodne, protoze je na velke mnozstvi testovin, proto je taky min masa...Pochopitelne, ze ano...A driv nez bych to jedl s chlebem, tak bych to vyzkousel, nez to zacnu degradovat. Zdravim

    • Zuza
      Zuza | 30. 12. 2006 13:32

      Skoro litr šlehačky na takový kousek masa?? A pro 6 osob?( To se tedy moc nenají.)Já vím,přiměřeně,ale tohle je fak moc té šlehačky.Jinak celkem normální cibulová omáčka,ale výborná! Taková smetanová.Nejlepší s čerstvým tmavým chlebem.

    • P H
      P H | 30. 12. 2006 00:01

      Měla jsem ze začátku strach, že koupim drahé ingredience a pak to nebude k jídlu, protože svíčková jen s cibulí, to zní dost zvlaštně, ještě navíc s takovým množstvím cibule, ale když jsem to pak uvařila přesně podle receptu, tak jsem byla víc než mile překvapená!TAK DOBRÉ JÍDLO JSEM UŽ DLOUHO NEJEDLA!Jen krájení té cibule je dost nepříjemné a také mi to lehce ujelo se smetanou, ale troška mouky to napravila :o)Zajímalo by mě, jak někdo na tak geniální recept může přijít. Třeba mi to autor prozradí. :o) Rozhodně mu ale děkuji za obohacení mé kuchařky. Na Silvestra to budu dělat zase, rodina si to vyžádala :o)

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 3. 10. 2006 16:54

      ad Di: Však Ti to taky nikdo nebere. Navíc jsou chutě různé a to je taky dobře. Stejně tu je jen řeč o tom, že k tomuto jídlu jdou těstoviny ještě líp, ne o tom, že k jinemu jdou či nejdou ;-) Však pokud tohle někdy vyzkoušíš,tak možná uvidíš co mám ja s tatuškou na mysli :-)

    • Di
      Di | 2. 10. 2006 07:22

      Dost často si dělám práci se složitými jídly, takže možná přijde na řadu i toto. Nicméně oblib svíčkové s těstovinami mi nikdo nevymluví. Zdravím.

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 27. 9. 2006 22:30

      Jinak doporučuju všeobecně spíš více cibule než je uvedené minimum, takže spíše ty 2 kg než 1,5. Je z toho logicky vice omačky a taky orientační hodnota 900 ml šlehačky se spíše vztahuje na to větší množství.

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 27. 9. 2006 22:27

      ad Di: Právě ty nejpracnější jídla bývají nejlepší...to už tak bývá, že čím víc člověk do něčeho investuje, at je to čas nebo prace, či obojí, tak tím víc pak dostane nazpět, v tomto případě ve formě omamení chuťových nervu ;-)No a jinak...jak už bylo řečeno...chuťově se tohle hodí vyloženě k těstovinám, mnohem víc než svíčková na smetaně, ale tak to už bys musela vyzkoušet, abys vědela o čem mluvím ;-) Třeba si tu práci s tím nekdy uděláš... :-)

    • tatuška
      tatuška | 27. 9. 2006 22:15

      je to moc dobré jídlo - sám autor mi jej vařil :-)Velmi syté :-)

    • tatuška
      tatuška | 27. 9. 2006 22:13

      ad Di: možná není špatná, ale přeci jen se více hodí ke knedli. Kdežto tohle jídlo - tedy cibulová omáčka - je opravdu vhodné k těstovinám. Práce s tím je, ale kdo umí, ten umí. :-)

    • Di
      Di | 27. 9. 2006 19:49

      Ani pravá česká svíčková na smetaně není špatná s těstovinami. A také s ní je spousta práce, bohužel ...

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 27. 9. 2006 14:27

      ad Zdena: Omáčka se nezahušťuje, není to nutné. Omáčka je řídčí než běžná svíčková. I proto se to lépe hodí k těm špagetám.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 27. 9. 2006 12:30

      Určitě to bude dobré i z králíka! Ale - hovězí je přece jenom nejlepší....Moc mě tento recept láká....

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 27. 9. 2006 11:51

      Asi neodolám a v nejbližší době tento recept vyzkouším.Je velice zajímavý.Akorát mám jeden dotaz:omáčka se nezahušťuje?Bude tedy spíš řídká?Nebo ji zahustit jako klasickou omáčku?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hovězí svíčková Nové koření Olej Pepř celý Slanina Šlehačka Špagety Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

    Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

    Andělská očka

    Andělská očka

    Klasické kremrole

    Klasické kremrole

    Nakládané řízky

    Nakládané řízky

    Americké hovězí

    Americké hovězí

    Roláda se šlehačkou

    Roláda se šlehačkou

    Kuře smažené v pařížském těstíčku

    Kuře smažené v pařížském těstíčku

    Bábovka z marmelády (džemu)

    Bábovka z marmelády (džemu)

    Bramboráky se zelnou směsí

    Bramboráky se zelnou směsí

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    54
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    31
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový…
    30
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    25
    Bramboráky
    Bramboráky
    25
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Konec Jurinové na Nově! Vdovec šokuje o Borhyové a Železném

    Konec Jurinové na Nově! Vdovec šokuje o Borhyové a Železném

    AHA.cz Macháčková v šoku na WC! OSTUDA PRO ČESKO

    Macháčková v šoku na WC! OSTUDA PRO ČESKO

    AHA.cz Deník Aha! 18.1.2021

    Deník Aha! 18.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Maminka.cz 9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    Reflex.cz Držte si úroveň, zkuste být zdvořilá aneb Když se ministryni financí nelíbí kritika

    Držte si úroveň, zkuste být zdvořilá aneb Když se ministryni financí nelíbí kritika

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Arašídovo tvarohový koláč
    Arašídovo tvarohový koláč
    Arašídovo-banánové chia
    Arašídovo-banánové chia
    Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
    Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
    Argument pro ředkvičky
    Argument pro ředkvičky
    Arista - vepřová pečeně
    Arista - vepřová pečeně
    Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"
    Asijská křupavá kachní prsa s lívanci …
    • Recepty.cz
    • Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí