Dýňová bábovka - dvoubarevná

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g dýně - nastrouhaná
    • 100
      g máslo - rozpuštěné
    • 250
      g polohrubá mouka - dle hustoty těsta, cca
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkové aroma nebo citronové(citronová kůra)
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme hrubě nastrouhanou dýni, rozpuštěné teplé máslo, aroma nebo citronovou kůru, mouku s kypřidlem a dobře promícháme, pak vmícháme i tuhý sníh z bílků. Do připravené bábovkové formy nalijeme část (větší polovinu) těsta a do zbylého těsta vmícháme kakao. Tmavé těsto pak nalijeme na světlé a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
2
Hotovou bábovku necháme vychladnout, pak pocukrujeme moučkovým cukrem nebo přelijeme polevou dle chuti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    10. 10. 2015 23:37

    Bude to ještě i fajnová snídaně :) dík.

  • Jana Lišková
    Jana Lišková |

    31. 7. 2014 20:17

    Dobrá, příjemně vláčná bábovka. Přidávala jsem navíc ještě citronovou šťávu s kůrou a kdybych nedala všechnu šťávu do bábovky, tak by se na ní hodila i citrónová poleva.

  • silvik T.
    silvik T. |

    5. 4. 2014 14:41

    Moc mi nechutnala.

  • Lucie
    Lucie |

    12. 10. 2013 12:13

    Je skvělá i bez kakaa a dala jsem citrónovou kůru i šťávu, určitě budu péct znova.

  • LadaP
    LadaP |

    28. 10. 2012 21:46

    Jednoduchá, rychlá, vynikající!!!! Co ještě dodat? ;-)