Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme hrubě nastrouhanou dýni, rozpuštěné teplé máslo, aroma nebo citronovou kůru, mouku s kypřidlem a dobře promícháme, pak vmícháme i tuhý sníh z bílků. Do připravené bábovkové formy nalijeme část (větší polovinu) těsta a do zbylého těsta vmícháme kakao. Tmavé těsto pak nalijeme na světlé a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
2
Hotovou bábovku necháme vychladnout, pak pocukrujeme moučkovým cukrem nebo přelijeme polevou dle chuti.
Dobrá, příjemně vláčná bábovka. Přidávala jsem navíc ještě citronovou šťávu s kůrou a kdybych nedala všechnu šťávu do bábovky, tak by se na ní hodila i citrónová poleva.