Dýňová indická polévka s kuřecím a červenou čočkou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 7 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: kuris

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Polévka
    • 950
      g dýně Hokaido
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 400
      ml kokosové mléko Standartní balení - konzerva
    • 1
      ks červená paprika Větší (cca 50-70g)
    • 9
      g zázvor
    • 1
      ks mrkev Větší
    • 1
      lžíce třtinový cukr
    • 2
      lžička skořice - mletá
    • 625
      ml kuřecí vývar
    • 3
      lžička curry pasta Guarat masala curry paste (BART - Veeraswamy)
    • červená čočka
  • Nemixované
    • 200
      g kuřecí prsa
    • 2
      ks malé cibulky
    • chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Červenou čočku vložte do většího hrnce s vývarem a vařte cca 8 minut.Otevřete si plechovku kokosového mléka. Svrchu seberte bílou hmotu (smetana), tu hoďte na pánev. Když začne probublávat, přidejte kari pastu a po krátkém promíchání nakrájenou dýni, mrkev, papriku. Volitelně chilli. Guarat masala curry pastu možno nahradit kurkumou, kari a římským kmínem osmahnutým na mírném plameni v poměru 1:1:1.Zbytek k. mléka - kokosovou vodu si nechte v plechovce. Vyklopte pánev do hrnce s čočkou a vývarem. Na pánvi osmahněte prsa s cibulkou. Polévku rozmixujte a nasypte do ní osmahnuté prsa s cibulkou a nalijte kokosovou vodu. Přidejte skořici, třtinový cukr; dle chuti sůl a pepř. Krátce s promícháním povařte, aby se spojily chutě.

RADA: VIDEO, jak připravit brokolicový krém

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.