Tradiční falafel

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Letakomat

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 7
      stroužek nasekaný česnek
    • 30
      g petrželová nať
    • 2
      lžíce ovesná mouka
    • 300
      g cizrna v suchém stavu
    • 80
      g cibule
    • 1
      lžíce římský kmín mletý
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      špetka kardamom mletý
    • 1
      špetka cayenský pepř volitelné
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu pořádně propláchněte, nasypejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby její hladina sahala zhruba pět centimetrů nad úroveň cizrny. Vše vařte zhruba minutu a poté hrnec sundejte z plamene, přikryjte pokličkou a nechejte zhruba hodinu odležet. Po hodině cizrnu slijte, propláchněte a nechte pořádně okapat.

RADA: Jak uvařit luštěniny?

2
Mezitím si do kuchyňského robotu nasypejte petržel, cibuli a česnek a pomixujte tak, aby se všechny ingredience dobře promíchaly.

RADA: Jak nakrájet cibuli? Podívejte se na video!

3
Jakmile cizrna vychladne a okape, nasypejte ji do mixéru spolu s ovesnou moukou a veškerým kořením a mixujte tak dlouho, dokud se všechny ingredience pořádně nepromíchají - podle potřeby těsto stírejte z okrajů. To by vám mělo zabrat zhruba pět minut. Jakmile bude těsto dostatečně promíchané, ochutnejte ho a podle chuti přidejte další koření.
4
Poté připravenou směs přikryjte a dejte na hodinu uležet do lednice, aby se s ní lépe pracovalo a také aby se všechny chutě mohly hezky uvolnit.
5
Po hodině těsto vytáhněte a pomocí lžíce jej rozdělte na stejně velké bochánky, ze kterých následně formujte kuličky nebo placičky.
6
Jakmile máte falafel připravený, dejte si na plotnu pánev a na ní rozehřejte tolik oleje, aby pokrýval celé její dno. Až bude olej rozpálený (zhruba za 1 - 2 minuty), začněte na něm smažit připravené placičky nebo kuličky. Až budou opečené dozlatova - mělo by to trvat cca 2 - 3 minuty - opatrně je obraťte na druhou stranu a opakujte stejný postup.
7
Hotový falafel můžete servírovat v tortille, s těstovinami a omáčkou nebo jen tak s nějakým dobrým dipem.

RADA: Teplá večeře do 30 minut

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: