• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Falafel ala dadas
    Napište svůj komentář k receptu

    Falafel ala dadas

    autor: dadas
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Falafel ala dadas
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        miska cizrna
      • 1
        svazek petrželová nať na objem přibližně tolik, kolik je NEnamočené cizrny
      • 2
        ks cibule velké
      • 1,50
        ks česnek 1 - 1/2 velké palice
      • sůl
      • pepř mletý
      • kari
      • kmín + koření kdo ma co rád
      • 1
        lžíce olivový olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Nejméně na 8 hodin namočte cizrnu do vody (12 hodin neuškodí). Potom cizrnu pomelte na maso mlýnku společně s cibulí, česnekem a petrželí. Přidejte koření. Kari můžete klidně víc, s kmínem bych nepřeháněl a ostatní koření přiměřeně jako pánové Burián a Werich...
    2
    Smažte na střední teplotu do zlatohněda, kuličky přibližně velikosti pinpongového míčku. Podává se teplé.
    3
    Vhodné s čerstvou bagetou nebo pitou se zeleninou a se skvělou dadasovou tatarkou, nebo se zeleninovým salátem.
    4
    P.S.: mírou "miska" myslím cca 1/2 litr.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Falafel

    Falafel

    Tradiční falafel

    Tradiční falafel

    Kuličky bez masa  - Falafel

    Kuličky bez masa - Falafel

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • katuusss | 1. 3. 2016 17:28

      Výborná!!!!Děkuji za super recept! :-)

    • pAJa
      pAJa | 12. 4. 2012 11:07

      ... je to výsada Čechů, že v receptu hledají chyby místo toho, aby namočili cizrnu... Děkuji za tento recept, chyby jsem přehlédla, nemám času nazbyt se jimi zabývat... Hezký den!

    • kallados
      kallados | 2. 2. 2011 19:01

      ps: např. o chybném umístění čárek ve Vašem komentáři ani nemluvě.

    • Kallados
      Kallados | 2. 2. 2011 19:00

      Tak si to pani Manas ová nečtěte a je to. Tihle linguističtí intelektuálové mne opravdu občas dopalují. Já mluvím několika jazyky a mohu Vám říct, že jsem si nikdy neudlěla legraci z někoho jak mluví. To svědčí pouze o nedostatečnosti vlastního vyjadřování. Spílám snad Vám, že to nepíšte česky, příp. "euro" německy, nebo anglicky? Trapné. Jinak recept báječný ;-)

    • ala
      ala | 28. 11. 2010 23:14

      alabnmbnmbnmbnmbnbmm alabnmbnmbnmbnmbbmm alabnmbnmbnmbnmbbmm <3 <3 <3

    • ala
      ala | 28. 11. 2010 23:10

      alabnmbnmbnmbnmbnbmm alabnmbnmbnmbnbmmmm alabnmbnmbnmbnmbmmm <3 <3 <3

    • Zora Manasová
      Zora Manasová | 9. 2. 2010 21:59

      Petr, aj keď nie som Češka, Váš príspevok ma desí po gramatickej, úpravovej i obsahovej stránke. Správne gramaticky sa má písať, preto, aby to bolo každému jasné a nemusel si domýšľať, čo chcel básnik povedať. Alebo si len "nipnúť?" Pekný deň.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 8. 2. 2010 20:25

      :-) :-) :-)

    • Di -
      Di - | 8. 2. 2010 17:02

      Abychom ji naučili ty, coi ještě neumí, Petře.

    • Petr Kazik
      Petr Kazik | 8. 2. 2010 13:55

      Petro, ozvi se mi emailem o te australske buchte, at to neprobirame tu

    • Petr Kazik
      Petr Kazik | 8. 2. 2010 13:46

      proc se tu nipete porad v cestine? je to tu o jidle. je to stejne zbytecne slozity jazyk, "abyste" nebo " aby jste" neni to jedno? informace je podana. skoda ze se cestina nijak nevyviji a nejde kupredu jako nektere jine jazyky. Zkousel jsem tyhle falafely a jsou fajn, i kdyz jsem pouzil konzervy a mixer. Vynachal jsem kmin a pak jsem je prihodil do mezer na panev mezi rizky. jsou na to jak delane :)))

    • Petr Kazik
      Petr Kazik | 8. 2. 2010 13:39

      musim pridat jednicku

    • Petra
      Petra | 13. 2. 2008 12:17

      No vidíte a já byla přesvědčená, že obojí...ale stejně si myslím, že toto sem nepatří. Já bych spíš byla moc ráda, kdyby mi někdo poradil ohledně velikosti pekáčku na australskou mrkvovou buchtu. Dala jsem sem dotaz a ještě nic...a já mám na ni takovou chuť :o)))

    • Jaroslava
      Jaroslava | 13. 2. 2008 10:47

      Pravdu má Helena,"aby jste" je v češtině hrubka.Správně je "abyste",měla bych to vědět,jsem kantorka

    • Máří
      Máří | 13. 2. 2008 09:03

      Petro, nemáte pravdu. Viz http://www.ujc.cas.cz/poradna/porfaq.htm. Já bych, ty bys, on by. my bychom, vy byste, oni by. Jiné tvary lze použít pouze v neformální mluvené řeči.

    • Petra
      Petra | 12. 2. 2008 15:49

      Když už jsme u toho pravopisu, tak správně jsou oba výrazy. Můžeme použít abyste (v tom případě dohromady) nebo aby jste ( to každé slovo zvlášť). To jen na upřesnění. Jinak mi připadá naprosto zbytečné upozorňovat zde na pravopisné chyby, to se stane každému, chodíme sem snad kvůli vaření, kursy spisovné češtiny jsou na jiných stránkách :o))

    • Helena
      Helena | 12. 2. 2008 10:46

      Jestli Vám vadí hrubka "oběm" místo "objem",pak si srovnejte, prosím, češtinu ve slovech"aby jste". Takvý výraz nezná čeština a je to stejná hrubka.Když už, tak bych prosila "abyste"

    • dadas
      dadas | 13. 10. 2007 19:34

      Z konzervovane cicrny by to melo jit take, ale musi byt nepredvarena a nijak nekorenena.

    • Anonym
      Anonym | 11. 10. 2007 10:14

      Prosím,šlo by to z konzervované?Bylo by to jednodušší,ale ne na úkor chuti!PS

    • Eva Mlýnská
      Eva Mlýnská | 11. 10. 2007 09:52

      Nemám zkušenosti s cizrnou, ještě sem ji nejedla a tak bych tento recept vyzkoušela. Jen bych se chtěla zeptat jak moc cizrna nabobtná a kolik kuliček z ní asi bude.

    • Marsí
      Marsí | 11. 10. 2007 08:56

      Ještě bych si dovolila šťouchnout a požádat, aby jste opravili tu hrubku, která tady při zadávání receptu dadasovi zůstala....nikoli "oběm"....ale "objem"...:-)))

    • Marsí
      Marsí | 11. 10. 2007 08:53

      Vynikající nápad, karbanátky a kuličky dělám ze sojových bobů, ale z cizrny ještě ne, takže určitě vyzkouším.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Těstoviny & rizota
    Pokrmy Zdravě i chutně Z těstovin Oběd Večeře Smažení Zdravý oběd Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cizrna Kari Kmín Olivový olej Pepř mletý Petrželová nať Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Višňový šlehačkový dort

    Višňový šlehačkový dort

    Ananasové řezy

    Ananasové řezy

    Mrkvový salát trochu jinak

    Mrkvový salát trochu jinak

    Výborný kuskus

    Výborný kuskus

    Gulášová polévka po anglicku

    Gulášová polévka po anglicku

    Zelné knedlíky

    Zelné knedlíky

    Provensálské kuřecí paličky s cuketou

    Provensálské kuřecí paličky s cuketou

    Světlý piškotový korpus

    Světlý piškotový korpus

    Pravá Hoisin čína s nudlemi

    Pravá Hoisin čína s nudlemi

    Doporučujeme

    120 minut
    Banoffee pie

    Banoffee pie

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    43
    Falešná „škvarková" pomazánka
    Falešná „škvarková"…
    22
    Hrnkové palačinky
    Hrnkové palačinky
    21
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    21
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    20
    Bramboráky
    Bramboráky

    Zajímavé články

    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z jižních Čech
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 15.1.2021

    Deník Aha! 15.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Další doporučené recepty:

    Fajnové fazolky s těstovinami
    Fajnové fazolky s těstovinami
    Fajnový mix na topinky a do salátů
    Fajnový mix na topinky a do salátů
    Falafel
    Falafel
    Falafel burger s halloumi a hummusem
    Falafel burger s halloumi a hummusem
    Falešná „škvarková" pomazánka
    Falešná „škvarková" pomazánka
    Falešná dršťková 1957
    Falešná dršťková 1957
    • Recepty.cz
    • Falafel ala dadas
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí