Krůtí chilli con carne

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks červená paprika
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • rýže
    • pepř mletý
    • 1
      šálek petrželka
    • 250
      ml drůbeží vývar
    • 1
      lžíce oregáno
    • 2
      ks paprika - žlutá
    • 340
      g kukuřice
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      ks limetka sťáva
    • čínské zelí
    • řepkový olej
    • 400
      g fazole červené
    • 500
      g krůtí maso mleté
    • 400
      g rajčata oloupaná
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      ks chilli papričky
    • třtinový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka orestujte maso. Přidejte jemně nasekanou cibuli s česnekem a pokrájenými chilli papričkami zbavenými semen.

RADA: VIDEO, jak rychle krájet cibuli

2
Asi 2 minuty restujte, vsypte na proužky nakrájené papriky a restujte další 2 minuty. Přidejte fazole s kukuřicí a rajčaty, vlijte vývar a duste, dokud se nezredukuje tekutina. Prohřejte se skořicí, kmínem a oreganem.
3
Podle chuti osolte, opepřete a oslaďte. Promíchejte s limetkovou šťávou, částí zastříkněte i čínské zelí. Podávejte s petrželkou a rýží.

RADA: Jak správně vařit rýži? Podívejte se na VIDEO

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: