Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a orestujeme spolu s pokrájenou cibulí....
více o Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Na másle osmahneme cibulku nejlépe do zlatova, přidáme na malé kousky kuřecí maso nebo šunku, zalijeme mlékem. Do horkého mléka dáme rozpustit sýr...
více o Smetanovo sýrová omáčka k těstovinám
Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do větší mísy a zakapeme je mlékem. Brokolici povaříme ve slané vodě - 5 minut bohatě stačí, zcedíme, nahrubo...
více o Brokolicová nádivka
Tvaroh s máslem utřeme do pěny. Přimícháme smetanu, drobně nasekanou cibuli, na malé proužky nakrájenou papriku, ochutíme sladkou paprikou a solí....
více o Budapešťská pomazánka
Květák krátce povaříme, scedíme, pokrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje, přidáme maso, orestujeme. Přidáme nastrouhaný...
více o Květák s mletým masem po boloňsku
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na slabé a co nejdelší nudličky, které rovnoměrně posypeme kořením.
Do rozšlehaného vajíčka zamícháme solamyl. Do...
více o Kuřecí tyčinky s dipy
Cuketu nastrouháme na hrubo do větší mísy, přidáme nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku, žloutky, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme....
více o Cuketová žemlovka (nádivka)
Houby očistíme, pokrájíme a dáme na chvilku povařit do hrnce s vodou. Pak scedíme. Špek najemno pokrájíme a vysmažíme na lžíci oleje dozlatova s...
více o Mleté maso s houbami
Hovězí kližku pokrájíme na kostky 4x4 -5x5 cm a dáme do misky nebo na talíř. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme do stejné misky nebo talíře...
více o Maďarský guláš po našem
Na rozpáleném oleji si ve větší pánvi orestujeme nejdřív papriku a žampiony. Pak přidáme ostatní zeleninu, dochutíme, promícháme, řádně prohřejeme,...
více o Zeleninová pánev
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při...
více o Domácí paštika z kuřecích jater
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostičky, osolíme a okořeníme zázvorem nebo kořením dle vlastní chuti a zaprášíme škrobovou moučkou. Papriky...
více o Variace na Kung-Pao
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a necháme alespoň hodinku v misce...
více o Barevná minutka - trikolora
Starší rohlíky (housky) prokrojíme a naneseme na ně vrstvu sýrové směsi. Rohlíky naskládáme na plech vedle sebe, aby se nekolébaly a náplň při pečení...
více o Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)
Jogurt smícháme se šlehačkou a solí. Šlehačku (33% - 40%) nešleháme, jen jí k jogurtu přilijeme. Vše nalijeme do většího cedníku vyloženého čistou...
více o Domácí lučina - smetanová
Cibuli pokrájíme na klínky a na sádle či oleji osmažíme jen lehce dozlatova, pak přidáme na hranolky nebo kostičky pokrájenou slaninu a dále smažíme...
více o Krkovička po maďarsku
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr,...
více o Papriková pasta
Filety okořeníme, osolíme a jemně zaprášíme moukou. Na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme filet z jedné strany dozlatova, pak otočíme a...
více o Filety po italsku
Kuřecí maso rozklepejte a nakrájejte na kostičky. Poté smíchejte s kukuřičným škrobem a nechte odstát. (můžete přidat i 1 lžičku sušeného zázvoru a 1...
více o Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Sojový granulát si uvaříme v litru osolené vody cca 15 minut, pak scedíme a přebytečnou vodu jemně vymačkáme.
Cibuli si osmažíme na oleji, pak přidáme...
více o Sojová směs na topinky, těstoviny...
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i mleté maso, které po osmažení posypeme mletou paprikou a hladkou moukou a...
více o Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a mladé cibulky. Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, koření, sůl a vše...
více o Ratatouille
Rohlíky (nejlépe z druhého dne) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich dáme náplň. Pak rohlíky opět...
více o Plněné rohlíky jako jednohubky
Očištěný patizon pokrájíme na hranolky, které na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova. Po osmažení přidáme pokrájenou papriku, cuketu a...
více o Patizonová směs - bezmasá
Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sojovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody a na mírném ohni vaříme cca 15...
více o "Čína" se sojovým masem a kedlubnou
Na oleji (sádle) necháme osmažit drobně pokrájené cibule a špek, Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené starší rohlíky (housky), které pokropíme...
více o Kopřivová nádivka (nejen) velikonoční
V nepřilnavé pánvi na rozehřátém másle s olejem orestujeme zprudka pokrájenou cuketu a papriku. Přidáme pokrájenou šunku a zalijeme rozšlehanými vejci...
více o Cuketová omeleta
Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i drobně pokrájený řapíkatý celer,...
více o Tarhoňa se zeleninou
Vychlazenou očištěnou zeleninu krájíme na malé kousky, plátky, nudličky (nestrouhat!) a začneme zelím, které dáme pokrájené do mísy, zasypeme cukrem,...
více o Zelný salát se zeleninou
Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Pomleté nebo drobně pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neloupanou mladou cuketu, hrubě nastrouhanou,...
více o Kuře s cuketovou nádivkou
Na oleji nebo drobně pokrájeném špeku osmažíme dozlatova na klínky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit osolená a opepřená játra. Ano, osolená,...
více o Játrová směs se zeleninou
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata.
Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve...
více o "Letní" buřty na pivu - z pánve
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a...
více o Bezmasý guláš z hlívy
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme rozmaražené, na kostky pokrájené, osolené a okořeněné filety a pokrájenou paprikou s česnekem a za...
více o Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
Na oleji (špeku) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat maso, pak osolíme a okořeníme a přidáme zeleninu. Ještě krátce restujeme za...
více o Adžika masovo-zeleninové ragú
Z mletého masa, strouhanky, vejce, cibule... a koření si řádně promícháme směs, ze které vytvoříme šišku, kterou dáme předpéct do vymazaného pekáčku...
více o Pečená sekaná v zelenině
Hodinu předem si nakrájíme kuřecí maso na kostičky - dáme do mísy, přidáme vejce, solamyl, lžíci sojovky a sůl a dáme do ledničky.
Vezmeme si mísu a...
více o Čínské nudle s kuřecím masem III.
Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Papriky, chili papričku, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. (Pokud máte a chcete,...
více o Asijský kuskus
Drobně pokrájenou slaninu (špek) s cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme mleté maso, které za občasného míchání osmažíme, osolíme, opepříme, přidáme...
více o Mletá směs s fazolemi
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a...
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Králíka odblaníme a naporcujeme. Na trošce oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou...
více o Králík na paprice
Prvně si nudle namočte na pár hodin do teplé vody, samovolně změknou - hlavně nemýchat, šťouchat atd !!! lehce se lámou když jsou tvrdší a nebudou to...
více o Pravá Hoisin čína s nudlemi
Opranou rýži přes noc namočíme. Cibuli pokrájíme na kostičky, hlívu na plátky a obojí osmahneme na oleji, po chvilce přidáme kousky další zeleninu....
více o Zeleninové rizoto
Tvaroh z pomazánkovým máslem vyšleháme do pěny. Omyté papriky zbavíme semínek, pokrájíme na malé kostičky a smícháme s připraveným krémem. Pomazánku...
více o Paprikovo-tvarohová pomazánka
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny.
Nakrájenou cibulku, kešu a...
více o Indické kuře Tikka Masala
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova ze všech stran. Maso...
více o Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Bůček pokrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájené cibule, ke kterým přisypeme maso a smažíme za...
více o Bůček po maďarsku