Kaldoun s játrovými knedlíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks celer
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka jemně nasekaná plocholistá
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      l vývar kachní
    • 2
      hrst nudle vaječné
    • 200
      g drůbky vařených z vývaru
  • Knedlíčky
    • sůl
    • 1
      hrst majoránka sušená
    • 6
      lžíce strouhanka
    • pepř mletý
    • petrželka nasekaná
    • 200
      g kachní játra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šalotku nasekejte nadrobno a nechte jí na másle zeskovatět. Přidejte na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujte ji dozlatova, zaprašte moukou a usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem a minimálně 20 minut povařte, poté přidejte drobně nakrájené droby, petreželku a uvařené nudličky. Osolte a opepřete, podávejte s knedlíčky. Na knedlíčky rozmixujte játra, vmíchejte drcený česnek, bylinky, osolte a opepřete. Postupně přidávejte strounanku - jen tolik, aby knedlíčky šly formovat. Uvařte je ve vroucí vodě a vložte do kaldounu.

RADA: Jak na silný a čirý vývar?

Kategorie: Polévky FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: