Uzený vývar

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 260 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      l voda
    • 1
      hrst petrželka
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř celý
    • 1
      kg uzená žebra vepřová
  • Kroupová polévka
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrst petrželka
    • 100
      g kroupy
    • uzené maso z vývaru

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzená žebra zalijte vodou a přiveďte k varu.

RADA: Jak na poctivý domácí vývar?

2
Po 5 minutách je sceďte a přilijte novou vodu. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, petrželku a koření a nepřiklopené vařte asi 4 hodiny.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

3
Pak sceďte přes jemný cedník.
4
Kroupy nejlépe den předem dejte bobtnat do vody.
5
Slijte, zalijte vodou a vařte do změknutí, poté sceďte. Ve vývaru uvařte na nudličky nakrájenou mrkev, přidejte kroupy, nasekanou petrželku a na závěr vmíchejte rozšlehané vejce.
Kategorie: Polévky FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: