Vývar se slaninou a fazolemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g fazole
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce řepkový olej
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 1
      l kuřecí vývar
    • 1
      hrst cukrový hrášek
    • 100
      g kukuřice
    • 1
      hrst estragon
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole nechte přes noc namáčet a poté je vařte 60–90 minut. Připravte si pánev, rozehřejte ji a opečte na ní slaninu. Na pánev přidejte trochu oleje a nechte na něm zesklovatět na klínky nakrájenou cibuli.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Řapíkatý celer nakrájejte na plátky a vařte ho ve vývaru po dobu 10–15 minut. Poté přidejte fazole, slaninu, cibuli, kukuřici a lusky cukrového hrášku a vařte ještě asi 5 minut. Polévku dochuťte solí, pepřem a nasekaným čerstvým estragonem. Podávejte s opečenou bagetou.

RADA: Jak uvařit luštěniny?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: