• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Domácí hranolky bez tuku
    Napište svůj komentář k receptu

    Domácí hranolky bez tuku

    autor: Milda68
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 20
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Domácí hranolky bez tuku
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1,20
        kg brambory
      • sůl
      • pečící papír

    Postup přípravy receptu

    1
    Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Osuším je v utěrce. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky, mírně je posolím. Peču v troubě při 200 °C asi 40 minut- až se nafouknou a udělá se na nich zlatavá kůrčička.
    2
    Hranolky musí být uvnitř měkké, ale ne vysušené.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Domácí bramborové hranolky

    Domácí bramborové hranolky

    Domácí chléb bez hnětení

    Domácí chléb bez hnětení

    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

    Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    Simča S. Simča S.
    Nanynka Nanynka
    Adina V. Adina V.
    crocodylia crocodylia
    Barunka7371 Barunka7371
    Karkulka1 Karkulka1
    • Karkulka1 | 8. 8. 2017 13:38

      Je docela síla, že paní tu napíše recept na domácí hranolky a někdo to tu okomentuje, že takto dělá kupované... Naučte se číst, dámy. Jinak super recept, moc děkuji :)

    • Lilly
      Lilly | 6. 3. 2016 08:51

      Pro ty, kterým se hranolky nepovedly: Zřejmě jste použili špatný druh brambor. Doporučuje se typ C.

    • Anonymka
      Anonymka | 20. 6. 2015 14:15

      Hranolky se mi vubec nepovedly. Ne vim proc vse jsem delala podle navodu. Byl to rozblencany hnus. :'(

    • Nika
      Nika | 24. 10. 2014 17:01

      Sypu na ne trochu koreni na americke brambory a cela rodina se jich nemuze nabazit :-)

    • Mirka
      Mirka | 5. 8. 2014 06:56

      Výborné.. Použila jsem nové brambory, krájela jsem je ručně na tenčí hranolky a povedly se náramně, jen toho bylo nějak málo, příště přidám třetí plech ... :)

    • alviola
      alviola | 28. 4. 2014 20:30

      Tak já jsem asi úplný antitalent, ale moje hranolky byly po 30 min v troubě "rozblemcané", prostě rozpadající se mokrá hmota :-( A to jsem je po propláchnutí ještě osučila kuchyňkými utěrkami.

    • Martina
      Martina | 5. 2. 2014 13:41

      pokud děláte kupované hranolky, jsou již předsmažené, takže bez tuku nejsou.

    • Zůza
      Zůza | 18. 1. 2014 20:01

      Doporučuji ještě před pečením 2 minuty spařit ve vroucí vodě

    • Tessyna
      Tessyna | 19. 10. 2013 19:27

      Dneska sem to poprve zkousela protoze mi nevysli kupovane hranolky tak jsen hledala nahradu a tyhle jsou lepsi nez kupovane.. bomba.. :-)

    • Rasťo
      Rasťo | 24. 9. 2013 12:15

      takto maju vyzerať hranolky. dakujem za recept :-[ :-[ :-[

    • Barunka7371
      Barunka7371 | 11. 8. 2013 19:01

      hranolky se mi lepily k papíru :( ale i přes to byly výborné! :)

    • Mike
      Mike | 7. 7. 2013 19:28

      Taky hranolky takhle dělám a jsou výborné. Nechápu proč je lidi do sebe cpou nasáklé tukem, je to šíleně nezdravé a chuti to nějak výrazně nepřidá.

    • kinkin
      kinkin | 24. 11. 2012 12:13

      ... doporučujem" nepokvapkať olejom ale pred každým spolknutím hranolkov, spolknúť pol deci slivovice...

    • zuzka
      zuzka | 22. 11. 2012 19:27

      fantastícké :) <3

    • Jay
      Jay | 12. 9. 2012 12:34

      Doufám že se mi nic nestane když tam nedám papír ;-)

    • Miri
      Miri | 11. 9. 2012 23:33

      ..ja take a jsou opravdu dobre. Daji se i pred pecenim hodit na 2 min.do vorouci vody. Jen prejit varem a pak osusit..ale je to zdlouhave. Jinak ;-) doporucuji dalsi dobrotu pro ty, co nemohou tuk..omyte brambory (neloupat jen vykrajet pripadne klicky) nakrajet na mensi mesicky, posypat troskou houboveho koreni-smes a pect zhruba 25 min, 200st. v horkovzdusne troube. Jsou super, staci pak k nim jen trochu kysane smetany (s cesnekem a cerstvymi bylinkmai). A jako priloha samozrejme take. Kdo muze trochu tuku, staci malinko posprejovat kvalitnim olejem, treba z hroznovych semen, snese vysoke teploty.

    • lemjičky
      lemjičky | 26. 5. 2012 14:14

      pchýjemně ochochelé, cherné jako boty :-!

    • :-)
      :-) | 4. 3. 2012 11:26

      Akorát,jak tady píšete,že děláte kupované,tak ty jsou již předsmažené tzn. že obsahují stejně tuku jako když je uděláte ve fritéze :-(

    • Týnka
      Týnka | 29. 2. 2012 16:24

      Výborný :-)

    • Nikola
      Nikola | 7. 2. 2012 19:58

      Mohou, ale pak už nebudou bez tuku :) .. Já to do teďka dělávala jen na pánvi s olejem , ale domácí.. Ale ty jsou s tukem :-)

    • Lukáš
      Lukáš | 23. 11. 2011 09:14

      naučte se číst BEZ TUKU ! :-P

    • Klára
      Klára | 12. 11. 2011 09:50

      Vždyť přece hranolky se neluhují.!! :-D :-)

    • Milda 68
      Milda 68 | 10. 10. 2011 14:45

      Autor receptu: Hranolky se musí vyhluhovat ve studené vodě (v horké by se mírně předvařily a to není žádoucí)! Tento recept je vhodný pro ty, kteří chtějí zhubnout, mají špatnou slinivku, cukrovku nebo jiné zdravotní obtíže. Kupované hranolky jsou již předsmažené a tudíž nasáklé olejem!

    • dalimil
      dalimil | 26. 9. 2011 10:02

      louhovat ve studené nebo horké vodě ?

    • Anonymous
      Anonymous | 8. 3. 2011 06:38

      jsou fantasticke dle receptu. peceno pul hodinky horkovzdusne a pak s grilem

    • Tereza Horáková
      Tereza Horáková | 23. 1. 2011 15:29

      chci se zeptat můžou se místo pečení smažit akorát že by byly s tukem? :-\

    • Tereza Kalkusová
      Tereza Kalkusová | 14. 9. 2010 11:24

      Takhle děláme hranolky už dlouho a jsou lepší.

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 25. 6. 2010 11:50

      Ano, dělám i tak kupované, jak píše p.Klára, jen na plech nasypat-za chvíli "prohrkat" a jsou za 20 min. křupavé a bez tuku, jen se musí potom přisolit!

    • Michaela Páleníčková
      Michaela Páleníčková | 23. 6. 2010 20:14

      Super!!! Musím dát za 1! Opravdu chutnají skvěle, pro mě snad lepší než ty kupované!

    • Květa Štěpánková
      Květa Štěpánková | 16. 3. 2010 21:07

      dělám tak kupované mrazené, není třeba kapat tukem, dám na plech ,zmrazené nebo i nechám mírně rozmrazit, zapnu elektrickou troubu na 250 a nechám asi 25- 30 minut, občas prohrkám na plechu a pak mírně osolím

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 16. 3. 2010 11:03

      Včera večer som robila hranolky na tento spôsob, ale z kupovaných mrazených a musím povedať, že sú vynikajúce, lepšie ako zfritézy. Trochu som ich pokvapkala olejom, dala do rozpálenej trúby a za desať minut boli hotové, dávam 1

    • Marsí ***
      Marsí *** | 2. 12. 2008 23:07

      takto dělám hranolky i kupované...

    • Leoš Roitter
      Leoš Roitter | 26. 11. 2008 18:12

      Vynikající!Ani jsme nepoznali že jsou bez tuku!!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Hranolky
    Přílohy Brambory Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pečící papír Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Čočková polévka s kořenovou zeleninou

    Čočková polévka s kořenovou zeleninou

    Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

    Hrachová, čočková, fazolová se…

    Slaná bábovka s olivami

    Slaná bábovka s olivami

    Jahodový dort se smetanou

    Jahodový dort se smetanou

    Halušky se špenátem

    Halušky se špenátem

    Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

    Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

    Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

    Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

    "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

    "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

    Bramborový guláš s baby karotkou

    Bramborový guláš s baby karotkou

    Doporučujeme

    95 minut
    Čokoládové crinkles

    Čokoládové crinkles

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    85
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    74
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    70
    Marokánky
    Marokánky
    52
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    51
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda

    Zajímavé články

    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Pozor na etikety na potravinách! Tímhle nás mohou výrobci klamat

    Pozor na etikety na potravinách! Tímhle nás mohou výrobci klamat

    Blesk pro ženy Co se stane s vaším tělem, když každý den budete pít skleničku vody s citronem?

    Co se stane s vaším tělem, když každý den budete pít skleničku vody s citronem?

    AHA.cz Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

    Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

    Ženy.cz 15 krásných šál, které budou v (této) zimě vzbuzovat závist

    15 krásných šál, které budou v (této) zimě vzbuzovat závist

    Maminka.cz Doma beránci, ve školce vlci. A mohla jsem za to já, perfektní matka!

    Doma beránci, ve školce vlci. A mohla jsem za to já, perfektní matka!

    Reflex.cz Univerzita v Brně odborně zkoumá porno. Jakou uhlíkovou stopu zanechává sex?

    Univerzita v Brně odborně zkoumá porno. Jakou uhlíkovou stopu zanechává sex?

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Další doporučené recepty:

    Domací houstičky
    Domací houstičky
    Domácí houstičky ze sušeného droždí
    Domácí houstičky ze sušeného droždí
    Domácí hranolky ala McDonald
    Domácí hranolky ala McDonald
    Domácí huspenina
    Domácí huspenina
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    • Recepty.cz
    • Domácí hranolky bez tuku
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace