Domácí hranolky bez tuku

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Milda68

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Osuším je v utěrce. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky, mírně je posolím. Peču v troubě při 200 °C asi 40 minut- až se nafouknou a udělá se na nich zlatavá kůrčička.
2
Hranolky musí být uvnitř měkké, ale ne vysušené.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pečící papír Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Karkulka1
    Karkulka1 |

    8. 8. 2017 13:38

    Je docela síla, že paní tu napíše recept na domácí hranolky a někdo to tu okomentuje, že takto dělá kupované... Naučte se číst, dámy. Jinak super recept, moc děkuji :)

  • Lilly
    Lilly |

    6. 3. 2016 08:51

    Pro ty, kterým se hranolky nepovedly: Zřejmě jste použili špatný druh brambor. Doporučuje se typ C.

  • Anonymka
    Anonymka |

    20. 6. 2015 14:15

    Hranolky se mi vubec nepovedly. Ne vim proc vse jsem delala podle navodu. Byl to rozblencany hnus. :'(

  • Nika
    Nika |

    24. 10. 2014 17:01

    Sypu na ne trochu koreni na americke brambory a cela rodina se jich nemuze nabazit :-)

  • Mirka
    Mirka |

    5. 8. 2014 06:56

    Výborné.. Použila jsem nové brambory, krájela jsem je ručně na tenčí hranolky a povedly se náramně, jen toho bylo nějak málo, příště přidám třetí plech ... :)

  • alviola
    alviola |

    28. 4. 2014 20:30

    Tak já jsem asi úplný antitalent, ale moje hranolky byly po 30 min v troubě "rozblemcané", prostě rozpadající se mokrá hmota :-( A to jsem je po propláchnutí ještě osučila kuchyňkými utěrkami.

  • Martina
    Martina |

    5. 2. 2014 13:41

    pokud děláte kupované hranolky, jsou již předsmažené, takže bez tuku nejsou.

  • Zůza
    Zůza |

    18. 1. 2014 20:01

    Doporučuji ještě před pečením 2 minuty spařit ve vroucí vodě

  • Tessyna
    Tessyna |

    19. 10. 2013 19:27

    Dneska sem to poprve zkousela protoze mi nevysli kupovane hranolky tak jsen hledala nahradu a tyhle jsou lepsi nez kupovane.. bomba.. :-)

  • Rasťo
    Rasťo |

    24. 9. 2013 12:15

    takto maju vyzerať hranolky. dakujem za recept :-[ :-[ :-[

  • Barunka7371
    Barunka7371 |

    11. 8. 2013 19:01

    hranolky se mi lepily k papíru :( ale i přes to byly výborné! :)

  • Mike
    Mike |

    7. 7. 2013 19:28

    Taky hranolky takhle dělám a jsou výborné. Nechápu proč je lidi do sebe cpou nasáklé tukem, je to šíleně nezdravé a chuti to nějak výrazně nepřidá.

  • kinkin
    kinkin |

    24. 11. 2012 12:13

    ... doporučujem" nepokvapkať olejom ale pred každým spolknutím hranolkov, spolknúť pol deci slivovice...

  • zuzka
    zuzka |

    22. 11. 2012 19:27

    fantastícké :) <3

  • Jay
    Jay |

    12. 9. 2012 12:34

    Doufám že se mi nic nestane když tam nedám papír ;-)

  • Miri
    Miri |

    11. 9. 2012 23:33

    ..ja take a jsou opravdu dobre. Daji se i pred pecenim hodit na 2 min.do vorouci vody. Jen prejit varem a pak osusit..ale je to zdlouhave. Jinak ;-) doporucuji dalsi dobrotu pro ty, co nemohou tuk..omyte brambory (neloupat jen vykrajet pripadne klicky) nakrajet na mensi mesicky, posypat troskou houboveho koreni-smes a pect zhruba 25 min, 200st. v horkovzdusne troube. Jsou super, staci pak k nim jen trochu kysane smetany (s cesnekem a cerstvymi bylinkmai). A jako priloha samozrejme take. Kdo muze trochu tuku, staci malinko posprejovat kvalitnim olejem, treba z hroznovych semen, snese vysoke teploty.

  • lemjičky
    lemjičky |

    26. 5. 2012 14:14

    pchýjemně ochochelé, cherné jako boty :-!

  • :-)
    :-) |

    4. 3. 2012 11:26

    Akorát,jak tady píšete,že děláte kupované,tak ty jsou již předsmažené tzn. že obsahují stejně tuku jako když je uděláte ve fritéze :-(

  • Týnka
    Týnka |

    29. 2. 2012 16:24

    Výborný :-)

  • Nikola
    Nikola |

    7. 2. 2012 19:58

    Mohou, ale pak už nebudou bez tuku :) .. Já to do teďka dělávala jen na pánvi s olejem , ale domácí.. Ale ty jsou s tukem :-)

  • Lukáš
    Lukáš |

    23. 11. 2011 09:14

    naučte se číst BEZ TUKU ! :-P

  • Klára
    Klára |

    12. 11. 2011 09:50

    Vždyť přece hranolky se neluhují.!! :-D :-)

  • Milda 68
    Milda 68 |

    10. 10. 2011 14:45

    Autor receptu: Hranolky se musí vyhluhovat ve studené vodě (v horké by se mírně předvařily a to není žádoucí)! Tento recept je vhodný pro ty, kteří chtějí zhubnout, mají špatnou slinivku, cukrovku nebo jiné zdravotní obtíže. Kupované hranolky jsou již předsmažené a tudíž nasáklé olejem!

  • dalimil
    dalimil |

    26. 9. 2011 10:02

    louhovat ve studené nebo horké vodě ?

  • Anonymous
    Anonymous |

    8. 3. 2011 06:38

    jsou fantasticke dle receptu. peceno pul hodinky horkovzdusne a pak s grilem

  • Tereza Horáková
    Tereza Horáková |

    23. 1. 2011 15:29

    chci se zeptat můžou se místo pečení smažit akorát že by byly s tukem? :-\

  • Tereza Kalkusová
    Tereza Kalkusová |

    14. 9. 2010 11:24

    Takhle děláme hranolky už dlouho a jsou lepší.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    25. 6. 2010 11:50

    Ano, dělám i tak kupované, jak píše p.Klára, jen na plech nasypat-za chvíli "prohrkat" a jsou za 20 min. křupavé a bez tuku, jen se musí potom přisolit!

  • Michaela Páleníčková
    Michaela Páleníčková |

    23. 6. 2010 20:14

    Super!!! Musím dát za 1! Opravdu chutnají skvěle, pro mě snad lepší než ty kupované!

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    16. 3. 2010 21:07

    dělám tak kupované mrazené, není třeba kapat tukem, dám na plech ,zmrazené nebo i nechám mírně rozmrazit, zapnu elektrickou troubu na 250 a nechám asi 25- 30 minut, občas prohrkám na plechu a pak mírně osolím

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    16. 3. 2010 11:03

    Včera večer som robila hranolky na tento spôsob, ale z kupovaných mrazených a musím povedať, že sú vynikajúce, lepšie ako zfritézy. Trochu som ich pokvapkala olejom, dala do rozpálenej trúby a za desať minut boli hotové, dávam 1

  • Marsí ***
    Marsí *** |

    2. 12. 2008 23:07

    takto dělám hranolky i kupované...

  • Leoš Roitter
    Leoš Roitter |

    26. 11. 2008 18:12

    Vynikající!Ani jsme nepoznali že jsou bez tuku!!!

Další doporučené recepty: