Domácí Cheesecake

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: natkag

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 220
      g sušenky bebe,máslové,piškoty
    • 85
      g máslo
    • 250
      g mascarpone 250g ricotta,philladephia
    • 500
      g tvaroh
    • 3
      ks vejce pokud mate velke 2
    • 180
      g moučkový cukr
    • 1
      ks citronová šťáva když nedáte kůru
    • 1
      ks citronová kůra půlka
    • 1
      ks vanilkový cukr nemusí ,dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.Pak smícháme mascarpone, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).
2
Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.
3
Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější). Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.