Crumble s jablky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g hladká mouka
    • 200
      g hnědý cukr
    • 100
      g sušenky (rozdrcené)
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 4
      ks jablka (středně velká)
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte mouku, 100 g cukru, nalámané a rozdrcené sušenky a přilijte rozpuštěné máslo. Vše pořádně promíchejte, až vznikne hrubá drobenka. Jablka omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné kostky, zalijte citronovou šťávou a promíchejte se zbylým cukrem. Ovocnou část dejte na plech s vyšším okrajem a rovnoměrně zasypte drobenkou. Pečte v troubě předehřáté na 180 ºC 45 minut, až začne ovoce probublávat a povrch bude mít zlatavě hnědý odstín.
2
----
3
=====Know-how=====
4
Místo jablek můžete použít hrušky či jiné sezonní ovoce. Sušenky se hodí buď domácí výroby, nebo kupované máslové.

Komentáře k receptu

  • tina.the.chef
    tina.the.chef |

    6. 4. 2013 21:24

    Úžasný recept, přítel i já to zbožňujeme. Rychlé a jednoduché.Jablíček dávám více, cukru polovinu :) Nejlepší je servírovat teplý s kopečkem zrmzliny - se skořicovou naprosto geniální!!! <3