• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Croissanty: recept na francouzskou klasiku
    Napište svůj komentář k receptu

    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    autor: Redakce
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 13
    doba přípravy: 90 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Upečte si domácí croissanty - krásně nadýchané zlatavé pečivo, které k nám doputovalo z Francie. Můžete je jíst samotné, s medem nebo s marmeládou - ve všech verzích budou prostě vynikající.

    Suroviny

    14 porce
    • Těsto:
      • 500
        g hrubá mouka + k posypání
      • 1,50
        lžička sůl
      • 50
        g cukr
      • 14
        g sušené droždí
      • 300
        g máslo změklé
      • 1
        ks rozšlehané vejce
      • olej na pomazání

    Postup přípravy receptu

    1
    Smíchejte mouku, sůl a cukr. Odměřte 300 ml studené vody, přidejte sušené droždí a smíchejte. Hněťte 10 minut. Poté vytvarujte z těsta bochánek a vložte do lehce naolejované mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte minimálně 2 hodiny v lednici chladit.

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

    2
    Mezi dvěma pečícími papíry si pomocí válečku na těsto z kostky másla vyválejte obdélníkovou placku o rozměrech 20 x 15 cm. Máslo nemusí být úplně změklé. Váleček použijte spíš na tlučení a mačkání másla než rozvalování. Vychlazené připravené těsto si přeneste na vál a vyválejte do obdélníku o rozměrech 40 x 20 cm. Do jeho středu umístěte obdélníkovou placku z másla.
    3
    Překlopte jednu stranu těsta nahoru, aby zakrývala polovinu máslové placky. Druhou stranu těsta překlopte přes máslo stejným způsobem tak, aby se obě strany těsta setkaly ve středu másla. Těsto přeložte na polovinu, aby se místo, kde se konce těsta setkávají, staly pomyslným švem. Omotejte potravinovou fólii a nechte 30 minut vychladit v lednici.
    4
    Zopakujte tento postup ještě 2 x bez přidání dalšího másla a poté nechte vychladit v lednici přes noc.
    5
    Následující den vyndejte těsto na hladký povrch a vyválejte do velkého obdélníku o rozměrech 60 x 30 cm. Použijte ostrý nůž nebo řezačku na pizzu a těsto rozřízněte podélně na 2 dlouhé pruhy. Každý z nich pak nakrájejte na 6 nebo 7 trojúhelníků se dvěma stejnými stranami.
    6
    Každý z trojúhelníků chyťte za dva rohy u základny, a jemně ho za ně protáhněte a rozšiřte. Pak můžete začít zavinovat tvar croissantu od základny každého trojúhelníku a dbejte na to, aby nedošlo k roztržení těsta. Nakonec se ujistěte se, že špička každého trojúhelníku skončí zastrčená pod croissantem, aby vám držely croissanty tvar při pečení se nerozjely. Chcete-li croissanty naplnit, dejte náplň k základně trojúhelníku předtím, než začnete rolovat.

    RADA: Vychytávky, které vám usnadní pečení!

    7
    Máte-li "rohlíčky" zavinuté, ohněte jejich konce směrem dovnitř, aby vznikly ty opravdové croissanty a pak přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjte lehce naolejovanou potravinovou fólií a nechte ještě kynout po dobu zhruba 2 hodin, aby se jejich objem zdvojnásobil.
    8
    Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte rozšlehané vejce se špetkou soli a croissanty jím potřete. Pečte přibližně 15-18 minut dozlatova a nechte vychladnout na pečící mřížce.

    RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Nutelové Croissanty

    Nutelové Croissanty

    Croissanty s čokoládou

    Croissanty s čokoládou

    Plněné croissanty

    Plněné croissanty

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Zákusky Těsta Kynuté Narozeniny a párty Piknik
    Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Máslo Olej Rozšlehané vejce Sůl Sušené droždí

    Jak udělat kvásek

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Langoše

    Langoše

    Švestkové knedlíky II.

    Švestkové knedlíky II.

    Houbové ragú

    Houbové ragú

    Kuskus salát

    Kuskus salát

    Ovocné želé s mascarpone

    Ovocné želé s mascarpone

    Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    Pudinkové šneky Ládi Hrušky

    Patizonové nudličky s masem

    Patizonové nudličky s masem

    Větrníky na plech - karamelové řezy

    Větrníky na plech - karamelové řezy

    Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

    Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Jak udělat kvásek

    Poslední sledované recepty

    38
    Palačinky
    Palačinky
    32
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    26
    Bramboráky
    Bramboráky
    24
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    23
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Crepes suzette - palačinky po francouzsku
    Crepes suzette - palačinky po…
    Croissanty s čokoládou
    Croissanty s čokoládou
    Croissanty s mandlovou náplní
    Croissanty s mandlovou náplní
    Cronuty
    Cronuty
    Crumble s jablky
    Crumble s jablky
    Crumble s meruňkami
    Crumble s meruňkami
    • Recepty.cz
    • Croissanty: recept na francouzskou klasiku
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí