Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, ochuťte kořením (použijte kvalitní směs koření), přidejte asi 3 lžíce oleje a promíchejte. Maso orestujte v... více o Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Rajčata omyjte a odkrojte z nich vršky. Poté rajčata vydlabejte, dávejte při tom pozor, abyste neporušili slupku. Vydlabané části rajčat dejte bokem a... více o Zapečená plněná rajčata
V pánvi rozehřejte olej, přidejte omytá rajčátka a oloupaný česnek. Pozvolna orestujte, aby rajčátka změkla, a dávejte pozor, aby česnek nezhnědnul,... více o Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Do misky nasypte matcha prášek. Přilijte 2 lžíce horké vody a šlehejte, dokud se matcha nerozpustí. Přilijte zbývající 1 šálek vody a promíchejte.... více o Ledové matcha latté
Třešně omyjte, zbavte stopek a nasypte je do čistých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice přidejte 1-2 lžíce cukru a lžičku rumu a vše zalijte... více o Třešňový kompot
Do sklenice se širokým dnem dejte pár kostek ledu a zalijte je Campari, Cinzanem a ginem. Zamíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.... více o Negroni
Velkou sklenici naplňte ze 2/3 ledem, přilijte perlivou vodu, Prosecco a na závěr likér Aperol. Dozdobte kouskem pomeranče.... více o Aperol Spritz
Květy bezinek, které jsme natrhali nejlépe za slunečného počasí v čistém prostředí, zbavíme stopek (jsou hořké), rozložíme na utěrku a počkáme asi... více o Bezový sirup za studena
Do misky nalijeme mléko a přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout. Kopřivy přelijeme horkou vodou a ihned zalijeme vodou... více o Velikonoční sekaná s kopřivou
Cibuli nasekáme nadrobno a na mírném plameni ji osmažíme na oleji do mírně zlatavé barvy. Do větší misky dáme krůtí maso, vejce, vločky, prolisovaný... více o Zdravá velikonoční sekaná
Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat. Cibuli... více o Jehněčí guláš
Nejdříve smícháme suché ingredience, tedy mandlovou mouku, kokos a proteinový prášek. Přidáme tvaroh, vejce, citrónovou kůru a umícháme těsto. Formu... více o Zdravý tvarohový beránek bez másla
Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou... více o Velikonoční nádivka na plech
Maso nakrájíme na nudličky. V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a orestujeme ho ze... více o Hovězí tokáň
Připravíme si ohnivzdornou mísu. Do ní dáme vymačkanou šťávu z citronů, jemně nastrouhanou citronovou kůru, máslo a cukr. Poté dáme mísu na hrnec s... více o Lemon curd
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vymažte a vysypte hrubou moukou. Oddělte žloutky a ušlehejte je s oběma cukry. Přidejte mouku s práškem do pečiva... více o Citronová babeta
Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme kuřecí maso. Do této směsi přidáme nakrájenou papriku a... více o Chimichanga
Připravte si vychlazená kachní nebo husí foie gras. Lžící z povrchu seškrábněte blanku a rozřízněte je tak, aby vám vznikly dva laloky. Poté odstraňte... více o Foie gras
Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte koření, rajčatový protlak, zeleninový vývar a vařte na mírném ohni cca 15 minut,... více o Čočkový dhál
Sušené papričky zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli nabobtnat. Mezitím na suché pánvi chvilku prohodíme suché koření, aby se rozvonělo. Vodu z... více o Harissa pasta
Dvě lžičky kukuřičného škrobu s 50 g cukru rozmícháme ve 100 ml smetany. Do rendlíku nalijeme zbývající smetanu, přidáme žloutky, zbytek cukru,... více o Pastéis de nata
Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a... více o Kuřecí Tikka Masala
Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo... více o Gyoza knedlíčky
Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na kousky a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, třtinový cukr, med... více o Cibulové chutney
Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Rozdrobíme máslo a prsty vytvoříme drobenku. Postupně přidáváme po lžících... více o Empanadas
Sušenky nadrobte nebo rozmixujte dohladka. Trochu si odeberte na zdobení a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo a vzniklou směs namačkejte do pečicím... více o Lotus cheesecake
Vepřový bůček nakrájíme na tenké plátky. Všechny tekuté přísady na marinádu dáme do misky a mícháme, než se cukr rozpustí. Přidáme cibuli nakrájenou... více o Vietnamský bůček Bún chả
Troubu předehřejte na 160°C a plech si vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte nejdřív suché ingredience (vločky, oříšky, semínka, kakao) a pak k... více o Domácí granola
V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek a zázvor. Restujte asi 6 minut a poté přendejte do mísy.... více o Dim Sum knedlíčky
Do zahřátého mléka rozdrobíme droždí a promícháme. Přidáme hladkou mouku a vejce. Ohřejeme máslo, aby změklo, a poté jej přidáme k ostatním surovinám.... více o Gruzínské chačapuri
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho lehce opečeme. Přidáme najemno nasekaný česnek,... více o Cuketové lasagne
Tvarohová náplň: Nejprve zalijeme rozinky rumem a necháme je rozležet. Do mísy dáme tvaroh, přidáme moučkový a vanilkový cukr, žloutek a vše zamícháme... více o Náplně do buchet
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, vsypeme rebarboru a povaříme ji do úplného změknutí.... více o Rebarborový sirup s medem a citronem
Jahody omyjeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme dohladka. Smetanu ušleháme do tuha. Přidáme tvaroh, rozmixované jahody a cukr a znovu... více o Domácí jahodový pribináček
Čokoládu nasekáme na menší kousky a dáme do mísy. Přisypeme oba druhy mouky, cukr, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva a kakao a vše promícháme.... více o Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Z omytého chřestu odlomíme zdřevnatělé konce. Chřest nakrájíme na menší kousky a několik hlaviček si dáme stranou na ozdobu. Cibuli nasekáme najemno.... více o Krémová chřestová polévka
Listové těsto rozválíme na pomoučené ploše na plát silný asi 3 mm a rádýlkem ho nakrájíme na proužky přibližně 2 cm široké. Jednotlivé proužky těsta... více o Kremrole
V rendlíku rozpustíme cukr na světle hnědý sirup. Smetanu zahřejeme a ještě horkou ji nalijeme do cukrového rozvaru. Necháme provařit, aby ve směsi... více o Slaný karamel
Do mísy nasypte moukou, přidejte vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr a olej a dobře promíchejte, až vznikne hladké těsto. Pekáček... více o Hrnková bublanina s třešněmi
Ředkvičky očistěte, omyjte, nakrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Přidejte nasekanou čerstvou petrželku a pažitku, olivový olej a citronovou šťávu... více o Ředkvičkový salát III.
Troubu předehřejte na 200 °C. Chřest omyjte, odřízněte dřevnaté konce stonků a rozložte je vedle sebe na půlku plechu vyloženého papírem na pečení.... více o Chřestové Caprese
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Ručně vmícháme prosátou hladkou mouku a nakonec olej. Těsto nalijeme do formy a pečeme v troubě vyhřáté na 165... více o Punčový řez
Limetku nakrájíme na měsíčky a vložíme do vyšší sklenice. Přidáme třtinový cukr a lístky máty a vše rozmačkáme paličkou, až limetka pustí šťávu.... více o Virgin mojito
Ve vyšší sklenici rozmačkáme nakrájenou limetku s cukrem, přidáme jahody a lísky máty a opět rozmačkáme. Sklenici doplníme ledem, poté nalijeme rum,... více o Jahodové mojito
Limetku nakrájíme na měsíčky a vložíme do vyšší sklenice. Přidáme lístky máty a třtinový cukr a lehce podrtíme paličkou nebo lžící, dokud se nezačne... více o Mojito
Z mouky, soli a nakrájeného másla uděláme drobenku. Pak postupně přiléváme vodu a zpracováváme těsto. Na lehce pomoučeném válu ho rozválíme na kolo a... více o Zebra koláč
Do misky dáme žloutky, hořčici a trochu soli. Poté dobře prošleháme a tenkým pramínkem postupně přiléváme polovinu množství oleje. Dávkujeme za... více o Majolka
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto potřeme kečupem a posypeme oreganem. Celou plochu poklademe šunkou, slaninou a sýry dle chuti. Na závěr posypeme... více o Šneky z listového těsta
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hermelín a vejce nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno. Salám nakrájíme na malé... více o Snadná hermelínová pomazánka
Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko. Citronovou šťávu vymačkáme, můžeme ji přelít přes sítko. Do přesátého cukru přidáme horkou vodu a citronovou... více o Základní citronová poleva