• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Vařený hrách
    Napište svůj komentář k receptu

    Vařený hrách

    autor: Simča S.
    0.0
    moje hodnoceni
    3.3
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: 120 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vařený hrách
    Vařený hrách
    Vařený hrách
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 400
        g hrách
      • 1
        špetka sůl
      • 40
        g vepřové sádlo
      • 0,50
        ks cibule velké nebo celá malá
      • 50
        g škvarky cca

    Postup přípravy receptu

    1
    Přebraný, propláchnutý hrách, předem namočíme (ideálně přes noc). Druhý den pokud hrách absorboval příliš vody dolejeme vodu tak, aby byl hrách plně ponořen. Vaříme (ve vodě, v které byl namočen) cca 1 - 1,5 hodiny pod pokličkou doměkka. Během vaření hrách nepromícháváme a ani nedoléváme vodu, protože by se provařil nestejnoměrně. Vodu solíme až v závěru vaření, kdy je hrách měkký.
    2
    Po uvaření ho scedíme a posypeme osmaženou cibulkou, kterou jsme si připravili krátce před dovařením hrachu. (Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmahneme do zlatova za častého míchání, aby se prosmažila stejnoměrně). Můžeme přihodit i trochu osmahnutých škvarečků.
    3
    Podáváme nejlépe s uzeným masem a kyselou okurkou, je možné ale jídlo "ošidit" i nějakou ohřátou uzeninou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hrách a kroupy

    Hrách a kroupy

    Vařený jazyk

    Vařený jazyk

    Hrách zapékaný se zelím

    Hrách zapékaný se zelím

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • jerry
      jerry | 6. 2. 2012 14:04

      Vodu ve které je hrách namočen je třeba slít ! Nežádoucí puriny se z velké části uvolňují do vody při namáčení hrachu před tepelnou úpravou - z toho důvodů pak vodu slijeme a pro vaření zalijeme vodou čerstvou. Tímto postupem také omezíme riziko nadýmání.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Hrách
    Přílohy Luštěnina Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrách Škvarky Sůl Vepřové sádlo
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Smažená zmrzlina

    Smažená zmrzlina

    Šunka v listovém těstě

    Šunka v listovém těstě

    Sýrové rohlíčky s česnekem

    Sýrové rohlíčky s česnekem

    Karamelové řezy s mandlemi

    Karamelové řezy s mandlemi

    Játrové knedlíčky mojí babičky

    Játrové knedlíčky mojí babičky

    Pórková polévka s mrkví

    Pórková polévka s mrkví

    Brambory (těstoviny) s fazolkami

    Brambory (těstoviny) s fazolkami

    Houbovo-smetanové špecle

    Houbovo-smetanové špecle

    Špenátové placičky se sýrem

    Špenátové placičky se sýrem

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    20
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    18
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    15
    Palačinky
    Palačinky
    14
    Krémový špenát
    Krémový špenát
    13
    Cookies (Sušenky)
    Cookies (Sušenky)

    Zajímavé články

    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    AHA.cz Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 18.4.2021

    Nedělní Aha! 18.4.2021

    Dáma.cz Mokasíny opět na scéně: Vybírejte z 50 kousků, které budete nosit celé jaro!

    Mokasíny opět na scéně: Vybírejte z 50 kousků, které budete nosit celé jaro!

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Ženy.cz Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Maminka.cz 8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    Reflex.cz Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    vařené plněné kapsičky
    vařené plněné kapsičky
    Vařené topinambury
    Vařené topinambury
    Vaření kečupu
    Vaření kečupu
    Vařený jazyk
    Vařený jazyk
    Vařený krém do cukroví a řezů
    Vařený krém do cukroví a řezů
    Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
    Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
    • Recepty.cz
    • Vařený hrách
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí