Drobenková bublanina

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pracantka.75

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek cukr krupice cca 250 ml
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 300
      g ovoce cca
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g máslo (Hera, Stella,....)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z cukru, mouky, másla a vanilkového cukru připravíme drobenku. Jeden hrnek odložíme stranou. Do zbylé drobenky promícháme kypřící prášek (případně ještě trochu jedlé sody), potom přidáme vejce a mléko a krátce promícháme v těsto (o něco hustší jak na lívance).
2
Nalijeme na plech s vyšším okrajem vyloženým papírem na pečení. Poklademe okapaným ovocem (podle druhu případně lehce prosypaným moukou, aby nepropadlo na dno bublaniny). Možno použít i zmrazené. Posypeme zbylou drobenkou a pečeme při 200°C cca 20 min.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petulinka
    Petulinka |

    9. 8. 2016 21:54

    ja jsem ji udelala na vegan způsob. Místo klasic mouky jsem dala bio a do testa jsem pridala trosku skorice. Ted je bucha troube tak jsem zvedava co z toho bude O:-) ;-) .

  • Petulinka
    Petulinka |

    9. 8. 2016 21:54

    ja jsem ji udelala na vegan způsob. Místo klasic mouky jsem dala bio a do testa jsem pridala trosku skorice. Ted je bucha troube tak jsem zvedava co z toho bude O:-) ;-) .

  • Rou
    Rou |

    20. 7. 2011 08:59

    Jednoduché, rychlé a za chvilku snězené :) Dělala jsem na pekáč a bylo to vysoké tak akorát.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: