Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso řízek
    • 1
      ks bílý jogurt
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • koření
    • strouhanka
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Tu si pripravíme smícháním jogurtu, olivového oleje, koření a trošky soli. Necháme odležet nejlépe do druhého dne (nejméně 2 hodiny).
2
Pak plátky kuřecího masa (i se zbytkem marinády, která zůstala na povrchu) obalujeme ve strouhance a zvolna smažíme na oleji.
3
Řízečky jsou velmi jemné a krásně šťavnaté a samozřejmě můžete použít i jiné maso (např. vepřová kotleta).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Míša
    Míša |

    12. 5. 2015 12:28

    Co se stane když obalím místo strouhanky do lupínků a upeču v troubě ? :-))

  • mirek
    mirek |

    1. 3. 2015 16:07

    me to nejak nevychazi, v receptu je napsano 1 jogurt a dve lzice oleje, a na fotce jsou rizky plavajici v misce. Ale kdyz vemu dle receptu rizky a dam je do misky s jednim jogurtem, tak mi tam plave maximalne tak jeden a to jeste stezi....kde je chyba??

  • cheap bailey button ugg boots
    cheap bailey button ugg boots |

    22. 9. 2013 19:49

    Hi, just wanted to tell you, I enjoyed this blog post. It was practical. Keep on posting! cheap bailey button ugg boots http://www.sentiment-productions.co.uk

  • helabuena
    helabuena |

    6. 4. 2012 12:34

    Vynikající chuť,křehoučké maso a rychle hotové...koření jsem dala víc a bylo to moc pikantní.Dávám za 1 :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 8. 2011 12:35

    ...jaké Vám chutná ;-), třeba grilovací, nebo stačí jen česnek :-) ...

  • anonym
    anonym |

    9. 8. 2011 14:46

    Prosím Vás,mužete mi poradit,jaké dáváte koření ?:) Děkuji moc :)

  • pippiva
    pippiva |

    27. 4. 2011 14:35

    Vyborne, maso je krasne krehoucke, jen misto strouhanky jsem obalila v mouce. Doporucuji.

  • Maja
    Maja |

    2. 12. 2010 06:38

    Jsou vynikající,líbí se mi,že se nemusí použít mouka :-[

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 10. 2010 14:09

    1*,lze použít jak kuřecí,tak krůtí,vepřové i králičí maso-vyzkoušeno:-))

  • Petra H.
    Petra H. |

    23. 4. 2010 15:08

    Já si myslím že ten olej tam být nemusí, stačí jogurt ... Také už delší dobu řízky nedělám v trojobalu. Jogurt tam nejde cítit, ale je to šťavnaté, křehké a moc moc dobré.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 12. 2007 10:57

    je to naložené,tak se necham překvapit.

  • Boženka
    Boženka |

    6. 10. 2007 14:25

    Mohu doporučit. Dneska jsem je dělala. Jsou skvělé, křupavé-prostě dobrota.Dávám 1.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    15. 10. 2006 21:54

    výborné, dnes jsme dělala k obědu. Do marinády jsem přidala ještě trochu sojovky a pekla na pánvi(bez obalování ve strouhance). Ke konci jsem přilila zbytek marinády a byla z toho výborná šťávička.1* Super

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    7. 6. 2006 09:42

    Výborné,hodnotím za 1.Nakládala jsem řízečky v pátek a smažila v sobotu a v neděli.K tomu spoustu zeleniny a brambory, rodina byla unešena.Jelikož nám králikárna praská ve švech příště zkusím z králíčího masíčka.Díky za recept.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    17. 1. 2006 09:39

    Toto je perfektní.Řízky jsou šťavnaté .Dala jsem jogurt,1 vejce a koření dle chuti.Bez oleje.V trojobalu kuřecí řízky už nedělám.1**

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    11. 6. 2005 10:48

    Bezva, do strouhanky jeste pridavam strouhany eidam.

  • Scarlet Coral
    Scarlet Coral |

    28. 4. 2005 18:40

    Já jsem to dneska /prozatím/ dělala z filé a můžu říct, že to byla mňamkaaaa.

  • Lin
    Lin |

    27. 4. 2005 14:40

    Jo, tohle je ňamka, ale já to obaluju místo ve strouhance v rozdrcených cornflakes a zapékám v troubě na másle. Zkuste to, mňam mňam :))

  • Anonym
    Anonym |

    26. 4. 2005 22:09

    Takto upravené řízečky znám, nemají chybu.Já míchám strouhanku se sezamem, je to moc velká dobrota. Dělala jsem je i z vepřové kýty, ale kuřecí maso je daleko nejlepší.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: