Kuřecí řízky s olivami a balkánským sýrem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na oleji, ke konci přidáme asi lžíci másla pro jemnější chuť. Zalijeme smetanou, do které nastrouháme balkán a olivy na kolečka.
2
Až se sýr rozpustí, můžeme podávat s přílohou, jakou má kdo rád.
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Kuřecí maso Máslo Olej Olivy Smetana
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    4. 9. 2007 11:38

    Jsou si hodně podobné.Jsou to druhy sýrů jako gouda a eidam.Feta je méně slaná a je jemnější a dražší.Balkán se prodává na váhu ,ale i v plechovce.Oba jsou výtečné.

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    3. 9. 2007 21:37

    Pane Jozefe T., není to česká imitace Fety. Feta se prodává pod názvem Feta. Balkánský sýr je ostřejší, slanější.

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    3. 9. 2007 16:52

    Dakujem, takze je to ceská imitácia Fety. Feta je grécky syr podobnej charakteristiky, ako ste mi odpovedali.Dakujem.

  • Jirka
    Jirka |

    2. 9. 2007 10:31

    v čechách se prodává balkánský sýr a v každém obchodě je k mání.je velice slaný a v kombinaci s olivami dobrý

  • Renda ***
    Renda *** |

    1. 9. 2007 18:02

    Typický balkánský sýr (pod tímto názvem je znám u nás) je bílý a bez kůrky. Naložený do slaného nálevu si udržuje svou charakteristickou pikantní chuť. Zpravidla má obsah tuku 40-45%. Podle stupně zralostí je jeho konzistence polotvrdá až měkká. Odříznutý plátek se má lehce lámat, nikoliv však drobit. Na zeleninové saláty se strouhá.

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    1. 9. 2007 12:37

    Pod názvom "Balkánsky syr" sa rozumie Feta, alebo je to nejaká ceská imitácia?Dakujem.

Abecední seznam: