Kuřecí řízky s kapustou

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí řízky stehenní nebo prsní
    • 300
      g kapusta předvařená
    • 100
      g vepřová slanina anglická, moravská...
    • muškátový květ dle chuti
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 1
      lžička česnek sušený
    • 1
      ks vejce větší
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, které dáme do mísy, přidáme krátce předvařenou kapustu, kterou jsme vymačkali od přebytečné vody a drobně pokrájeli. Přisypeme pokrájenou slaninu, vejce, ochutíme solí, pepřem, muškátovým květem, česnekem a vše dobře promícháme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Směs zasypeme solamylem a dobře promícháme. Směs nabíráme lžící, klademe hromádky na pánev s rozpáleným olejem, kde hromádky zploštíme na placičky a smažíme z obou stran dozlatova. Můžeme je smažit i v lívanečníku.
3
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem či zeleninovým salátem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.