Kuře na nových bramborách

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nové brambory kartáčkem omyjeme a nakrájíme na větší kousky, osušíme papírovým ubrouskem a dáme na dno římského hrnce, osolíme, přidáme česnek a různé bylinky.
2
Také se dají brambory zakápnout česnekovým olejem. Na takto ochucené brambory položíme kuře (když máme celé, tak ho rozčtvrtíme) a okořeníme dle chuti.
3
Pečeme v troubě cca 1,5 hodiny a cca 20 minut před dokončením sejmeme víko, aby se nám na kuřeti udělala kůrka.
4
Na talíři jsem brambory posypala pórkem, nebo může být i pažitka a když uděláme jestě salátek, tak máme dietní a zdravé jídlo, které nezabere moc času.
5
Poznámka: římský hrnec samozřejmě před použitím namočíme do studené vody, na cca 20 minut.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Česnek Koření na kuře Kuřecí maso Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vladan M
    Vladan M |

    13. 9. 2008 17:04

    Já dávám pod kúži domácí slaninu a cibuli,pohážu pár kuliček nového koření a pepře,tří lístky bobkového listu.Brambory projdou všemi vůněmi.Neznám lepší kuře.1A

  • Kačka
    Kačka |

    13. 6. 2008 11:16

    Tady je pár tipů pro vaření v řím. hrnci:hrnec VŽDY vkládáme do studené trouby! Teplotu zvyšujeme během pečení postupně až k nejvyšší požadovné teplotě, při pečení v hrnci pokrmy nikdy nepodléváme studenou vodou, nejdřív ji ohřejeme - do studené nádoby tedy patří studená voda, do horké nádoby v troubě patří pouze horká voda. Nádobu omýváme pouze horkou vodou s trochou soli, popř. octa, za pomoci měkkého kartáčku, a hlavně: před použitím namočit minimálně na 20 minut do vlažné vody, jinak by hrnec mohl prasknout. Přeji všem báječné zdravé vaření!

  • Julius Caesar
    Julius Caesar |

    9. 7. 2007 22:18

    je to super!!!Len tak dalej.Rimsky hrniec je supervec, mozem potvrdit, na kacicu a j husale aj kura.vdakavsetko dobre prajem.

  • marek jan
    marek jan |

    15. 5. 2007 17:40

    Jak jsem si přečetl tento recept zatouzil jsem po tom hrnci takze si ho jdu ihned koupit

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    2. 5. 2007 10:25

    Lado, děkuji za přidání fota.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    30. 4. 2007 12:08

    Dělám to na vyšším plechu na pečení moučníků a jsem spokojena.

  • štěpa
    štěpa |

    29. 4. 2007 12:21

    římský hrnec je taková nádoba, která materiálem připomíná klasický obyčejný květináč(k sehnání ve větších marketech,v domácích potřebách a anebo v makru),prodává se v různých velikostech a šikovně se v něm vaří.jen se nechá nasát vodou,nahází se do něj třeba to co je výše v receptu,šup s tím do trouby a pak už se to jen peče,bez podlévání a tak-praktické a zdravé

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    27. 4. 2007 14:03

    Vypadá to pěkně, ale zatím doma římský hrnec nemáme, škoda.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 4. 2007 13:36

    Co je to římský hrnec ?

Abecední seznam: