• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Roštěnky na špeku
    Napište svůj komentář k receptu

    Roštěnky na špeku

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 63
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Roštěnky na špeku
    Roštěnky na špeku
    Roštěnky na špeku
    Roštěnky na špeku
    Roštěnky na špeku
    Roštěnky na špeku
    Roštěnky na špeku
    Roštěnky na špeku
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hovězí roštěná
      • 3
        ks cibule
      • 150
        g uzený špek
      • sůl
      • pepř mletý
      • hladká mouka na zahuštění
      • voda (nebo vývar) na zalití

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule a smažíme do zlatova. Poté vložíme osolené a řádně opepřené maso, které necháme orestovat tak, že již v hrnci zbyde jen tuk ze špeku, žádná voda z masa a zaprášíme lžící hladké mouky, která nám udělá jíšku. Zalijeme asi půllitrem vody a dusíme zvolna do měkka. Občas promícháme a podlijeme. Pokud je třeba, před koncem vaření můžeme ještě dohustit hladkou moukou a dochutit solí, pepřem.
    2
    Jako přílohu doporučuji rýži nebo houskový knedlík.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hlíva na špeku

    Hlíva na špeku

    Rozmarýnové hovězí na špeku

    Rozmarýnové hovězí na špeku

    Hovězí kostky na špeku

    Hovězí kostky na špeku

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Eva Stará
      Eva Stará | 19. 3. 2017 09:48

      Výborné byly, děkuji.

    • Jan Chabada | 6. 1. 2017 22:08

      Snadné, nicméně povznášející.

    • Lenka
      Lenka | 12. 10. 2016 20:17

      Vyborne :)

    • Hanka
      Hanka | 15. 5. 2016 08:15

      Byly vynikající a ráda je zase někdy udělám. <:-)

    • Irena Láchová
      Irena Láchová | 29. 10. 2015 08:44

      Vynikající a jednoduše popsané, takže i pro každého začátečníka, který chce zkusit něco z hovězího masa jako já.

    • Jana Polesná
      Jana Polesná | 27. 2. 2015 14:28

      Na hovězí maso nedám dopustit a roštěnky se špekem byla opravdová lahůdka.Masíčko se rozpadalo a chuť omáčky byla neopakovatelná.Děkuji

    • Maruška
      Maruška | 13. 7. 2014 14:49

      Luxusní!!!!!!!

    • Januse | 10. 7. 2013 18:53

      vyzkoušeno, je to výborné nic se nepřipálilo a chutnalo celé rodině :-)

    • Iva
      Iva | 21. 3. 2013 22:36

      Dělala jsem už vícekrát,a je to super,dostala jsem i pochvalu na oslavě,od rodiny.A přitom tak obyčejné jídlo.

    • Zuzka
      Zuzka | 9. 3. 2013 13:38

      Byl to výborný oběd a nic jsem nespálila :-)) . Zlatá barva vypadá žlutě, tak proč by se taky mělo něco pálit ty chytrolíne ;-) .

    • Motyková
      Motyková | 6. 3. 2013 19:47

      Nenáročná mňamka, jen se na ní déle čeká, než se maso udělá a to záleží spíš na mase :)

    • Milan
      Milan | 10. 2. 2013 14:30

      Cibulka do zlatova je blbost, protoze se spali a cely zaklad pak muzete vyhodit. Jinak nezdrave jidlo co plave v tuku...

    • Věra Slámová
      Věra Slámová | 14. 8. 2012 17:26

      Zkuste před dušením podlít dvěma deci piva, je to skvělé :-*

    • Corona | 11. 7. 2012 19:16

      vynikající

    • Nabella VF | 11. 7. 2012 14:21

      Takto jde upravit každé maso a je to vždycky výborný. Roštěnky jsou ale nejlepší, bezvadný :-* recepis.

    • Nikola
      Nikola | 25. 3. 2012 16:54

      Jednoduché, s pytlíkovou rýží jsme měli oběd na jedničku.

    • routteer
      routteer | 15. 3. 2012 19:36

      Ahoj.. Možnost stálého měsíčního platu Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

    • Podzimková Anna
      Podzimková Anna | 13. 1. 2012 12:37

      Manželovo oblíbené jídlo,které mi nedá moc práce.

    • Kateřina
      Kateřina | 23. 11. 2011 13:11

      Během vaření jsem přidala hrst sušených hříbků a vznikla mi nejlepší houbová omáčka co sem uvařila. ;-) <:-)

    • sally
      sally | 8. 11. 2011 11:46

      bohužel roštěnku neměli tak jsem koupila kližku tak doufám že se mi to povede ,jsem začatečnice a chtěla jsem zkusit hovězí se štávou tak mi držte palce :-!

    • milacik100
      milacik100 | 31. 10. 2011 07:50

      Dávám za jedna, na hovězím mase jsem přímo závislá a tohle bylo moc dobrý

    • Silva Němcová
      Silva Němcová | 30. 10. 2011 11:52

      Děkuji za svělý recept, čekám jen na dovaření rýže a jdeme na to :-P , voní to parádně a v hrnci už měli lžíci všici krom naší kočky :-D .

    • Martínekšel
      Martínekšel | 27. 10. 2011 14:22

      Roštěnky děláme vcelku a rozhodně na kmínu, tahle verze teda nenadchla :-(

    • Simča
      Simča | 12. 10. 2011 14:02

      taky děkuju za nápad, jsem začínající kuchařka :-) tak snad to nepokazím a přítelovi to bude chutnat O:-)

    • Doležálková
      Doležálková | 14. 9. 2011 13:15

      V jednoduchosti je síla a platí to v tomto receptu. Je na 1* !

    • Ela Klímová
      Ela Klímová | 31. 8. 2011 13:07

      Naše oblíbené jídlo. Když není roštěná, dám kližku a je to taky mňamka. Celé to stojí vlastně na tom vynikajícím základu z cibule a špeku.

    • Martina
      Martina | 14. 8. 2011 16:55

      Manžel už stačil sníst s chlebem i ten zbytek, který měl mít na zítra ;-) :-D . Je to opravdu snadný a vynikající pokrm,děkuji.

    • Jana Sýkorová
      Jana Sýkorová | 29. 7. 2011 14:28

      Děkuji za výborný recept, manžel mě chválí do teď!Snad mu to dlouho vydrží ;-) :-) .

    • ruza
      ruza | 23. 6. 2011 10:12

      nejlepsi a nejjednodussi ! <:-)

    • Radka
      Radka | 11. 5. 2011 11:49

      Perfektní!!! Dělala jsem v papináku, 30 minut bylo akorát.

    • Klárka
      Klárka | 28. 4. 2011 07:18

      Snadné a moc dobré, uzený špek krásně omáčku ovoněl :-) .

    • recepty73
      recepty73 | 20. 2. 2011 15:57

      ...a jak dlouho jsme je už neměly :-( ,dík za připomenutí.Kovářovic kobyla... ;-) :-D .

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 20. 2. 2011 14:45

      Moc dobré ;-)

    • Marie Šindelová
      Marie Šindelová | 26. 2. 2009 11:10

      Nic moc pracné,zato výsledek jedna báseň.Určitě by to šlo nejenom z roštěněk.A příště přidám ještě houby.Ozvu se jak další obměna chutnala.Mňam,mňam.

    • Jana St.
      Jana St. | 15. 2. 2009 13:41

      Tak vše snězeno. Bylo to výborné, nezbyla ani troška. Ta slanina tomu dá šmrnce, ale musí to být opravdu dobrá uzená slanina.Příště to zkusím i z vepřových kotlet nebo krkovičky.

    • Jana St.
      Jana St. | 14. 2. 2009 22:58

      Právě to připravuji na zítra - předvařuji. Vůně je opravdu skvělá a chuť ještě nehotové omáčky taktéž. Nevím, ale nějakou přísadou by to nebylo to pravé. Už by to třeba mělo chuť houbovou či okurkovou. Já dala slaninu, která se jmenuje don pepé a ta je skvěle vyuzená a má vynikající chuť.

    • recepty 73
      recepty 73 | 12. 2. 2009 22:03

      Děkuji za pochvalu.Uzený špek dá omáčce ten pravý šmrnc.Zkuste přidat houby,nebo kyselou okurku,to také není marné.Jiří

    • nezlakova nezlakova
      nezlakova nezlakova | 10. 2. 2009 14:30

      To byla dobrota!A ta vůně!Měli jsme je s rýží.Určitě brzy zopakuji.Velká pochvala.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Vaření Vánoce Velikonoce Výjimečný den Silvestr Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí roštěná Pepř mletý Sůl Uzený špek Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Lasagne s rajčaty

    Lasagne s rajčaty

    Cuketové lečo s paprikou a klobásou

    Cuketové lečo s paprikou a klobásou

    Srdce na smetaně

    Srdce na smetaně

    Vepřové na pomerančích

    Vepřové na pomerančích

    Brambory (těstoviny) s fazolkami

    Brambory (těstoviny) s fazolkami

    Špecle s kořenovou zeleninou

    Špecle s kořenovou zeleninou

    Čevapi

    Čevapi

    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Grilované masové válečky

    Grilované masové válečky

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    45
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    30
    Bramboráky
    Bramboráky
    28
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    27
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Chce vás partner opustit kvůli milence? Víme, jak nad ní zvítězit a získat ho zpět!

    Chce vás partner opustit kvůli milence? Víme, jak nad ní zvítězit a získat ho zpět!

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Největší galerie porodních fotek, jakou jste viděli. Pozor, je to dojímavé a občas syrové

    Největší galerie porodních fotek, jakou jste viděli. Pozor, je to dojímavé a občas syrové

    Reflex.cz S Kalouskem o prezidentském křesle. A co podle něj měli společného Masaryk, Havel i Zeman

    S Kalouskem o prezidentském křesle. A co podle něj měli společného Masaryk, Havel i Zeman

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Roštěnky Esterházy
    Roštěnky Esterházy
    Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
    Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
    Roštěnky na kmínu
    Roštěnky na kmínu
    Roštěnky pod sněhem
    Roštěnky pod sněhem
    Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku
    Roštěnky s kapustičkami na cibuli a…
    Roštěnky se smetanovou omáčkou
    Roštěnky se smetanovou omáčkou
    • Recepty.cz
    • Roštěnky na špeku
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí