• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Roštěnky Esterházy
    Napište svůj komentář k receptu

    Roštěnky Esterházy

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Roštěnky Esterházy
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 4
        ks roštěná
      • sůl
      • pepř mletý
      • 2
        lžíce sádlo
      • 1
        lžíce paprika - sladká
      • 0,50
        lžíce pálivá paprika
      • 2
        ks cibule
      • 2
        ks paprika
      • polohrubá mouka hrstka
      • 1
        lžíce citronová šťáva
      • 1
        sklenice tokajské víno
      • 100
        ml zakysaná smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Roštěnky omyjeme, odblaníme, po obvodu nařízneme a naklepeme. Prudce je po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme oba druhy papriky. Na tuku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a paprikové lusky. Zasmahneme moukou, zředíme vývarem a vložíme maso. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme citronovou šťávu, víno a smetanu. Podáváme s rýží.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

    Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O…

    Opilé roštěnky

    Opilé roštěnky

    Primátorské roštěnky

    Primátorské roštěnky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Ladia
      Ladia | 3. 6. 2012 17:50

      Hrnek mouky zcela jistě ně, a dříve jsem komentář nenašla... :'(

    • SisiZ | 3. 6. 2012 12:00

      Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

    • SisiZ | 3. 6. 2012 12:00

      Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

    • Vlasta Novák | 10. 2. 2012 16:36

      Opraveno, díky

    • recepty73
      recepty73 | 10. 2. 2012 16:31

      ...a fotka u receptu chybí...

    • recepty73
      recepty73 | 10. 2. 2012 16:30

      ...hrnek mouky to asi nebude?!...

    • László
      László | 31. 1. 2012 22:18

      Esterházy-Rostbraten alebo Eszterházy rostélyos je známe jedlo z obdobia Rakúsko-Uhorska. Tak súčasné rakúske ako aj maďarské recepty na toto jedlo sa viac-menej podobajú tomuto receptu. Smotanu používajú kyslú a Tokajské som v tomto jedle ani nezažil a ani neobjavil v žiadnom recepte.

    • Bohumil Bidlo
      Bohumil Bidlo | 18. 12. 2006 14:05

      Doporučuji přidat kořenovou zeleninu a saturajku.Na závěr vložit do omáčky 1PL kaparů.Tak jsem to jedl v Maďarsku.výborné!

    • Milan Daniel
      Milan Daniel | 22. 4. 2006 12:20

      Absolutně vynikající, pálivou papriku podle Petra Brauna jsem v dubnu nesehnal, ale i s obyčejnou masitou to bylo skvělé. Šlehačku doporučuji!! Lahůdka, že se mi nechtělo vstávat od stolu. Talíř jsem proti všem dobrým mravům vylízal.

    • Petr Braun
      Petr Braun | 4. 10. 2005 18:08

      Do výpeku po mase jsem přidal vynikající pálivý lusk slovenské papriky(jejich bohužel na trhu málo). Smetanu jsem nahradil 33%šlehačkou. Ano, doporučuji. Příjemně kořeněná chuť sosu zjemněná citronem a smetanou krásně doplňuje typickou chuť roštěné. Jde o pikantní pokrm. Dosud jsem ho v zemi původu neochutnal, takže hodnotím pokrm pouze podle uvedeného receptu.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Pálivá paprika Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Polohrubá mouka Roštěná Sádlo Sůl Tokajské víno Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Boršč

    Boršč

    Pizza na plech

    Pizza na plech

    Pórková polévka s krupicí

    Pórková polévka s krupicí

    Punčové kokosové řezy

    Punčové kokosové řezy

    Kedlubnová krupicová polévka

    Kedlubnová krupicová polévka

    Rösti - smažená nebo pečená příloha

    Rösti - smažená nebo pečená příloha

    Placičky ze zbylé bramborové kaše

    Placičky ze zbylé bramborové kaše

    chili-medové paličky

    chili-medové paličky

    Smetanovo - čokoládový dort

    Smetanovo - čokoládový dort

    Doporučujeme

    15 minut
    Avokádový hummus

    Avokádový hummus

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    54
    Palačinky
    Palačinky
    40
    Americké lívance
    Americké lívance
    39
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    34
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    31
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík

    Zajímavé články

    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…

    Sledujte nás

    AHA.cz FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    AHA.cz Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    AHA.cz Nedělní Aha! 7.3.2021

    Nedělní Aha! 7.3.2021

    Dáma.cz Třináctá komnata Hany Maciuchové: Čím vším si slavná herečka prošla?

    Třináctá komnata Hany Maciuchové: Čím vším si slavná herečka prošla?

    Dáma.cz Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženy.cz Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Maminka.cz Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Reflex.cz Českého lva vyhrává Ivan Trojan i Magdaléna Borová. Přinášíme vám kompletní seznam vítězů

    Českého lva vyhrává Ivan Trojan i Magdaléna Borová. Přinášíme vám kompletní seznam vítězů

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Rösti - smažená nebo pečená příloha
    Rösti - smažená nebo pečená příloha
    Rošťáci II.
    Rošťáci II.
    Roštěná mé babičky
    Roštěná mé babičky
    Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
    Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
    Roštěnky na kmínu
    Roštěnky na kmínu
    Roštěnky na špeku
    Roštěnky na špeku
    • Recepty.cz
    • Roštěnky Esterházy
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí