Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g růžičková kapusta
    • česnek 2-4 stroužky
    • 1
      ks cibule velká nebo dvě
    • 4
      plátek hovězí roštěná
    • 3
      lžíce olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      lžíce sezamová semínka -opražená (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z kapustiček odstraníme zvadlé lístečky, větší kuličky můžeme rozpůlit a vhodíme je do slané vařící vody povařit na cca 3 - 5 minut, pak scedíme,ihned krátce zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli pokrájíme na půlkolečka, česnek na plátky.
2
Semínka si nasucho na pánvi opražíme a přesypeme do misky . Maso naklepeme, osolíme, opepříme, z boku nařízneme, aby se nezkroutilo při smažení. Ve větší pánvi si rozpálíme olej a maso v něm zprudka osmažíme z obou stran (3-4 minuty každou stranu). Hotové roštěnky přendáme na teplý talíř.
3
Do výpeku v pánvi přidáme cibuli, kterou osmahneme do světle žluta. Pak přihodíme česnek, ještě chvilku osmažíme. Kapustičky dáme prohřát k cibuli a česneku, dosolíme nebo můžeme zakápnout sojovou omáčkou). Roštěnky podáváme s kapustičkami, cibulí a česnekem. Posypeme sezamem (nemusíme).
4
Pokud budeme dělat roštěnky pomalu,maso ztuhne a doba přípravy se nám prodlouží nejméně o 30 minut,jelikož ho budeme muset podusit doměkka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 |

    26. 5. 2017 14:40

    Moc dobré to bylo.

  • Betka
    Betka |

    2. 1. 2017 17:44

    Perfektni, chutove vyvazene, nicim zbytecne nepreplacane.

  • Alena Domanská
    Alena Domanská |

    26. 1. 2016 19:01

    Finančně trochu náročnější, zato skvělé O:-)

Abecední seznam: