Zavařená červená paprika

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: gruza.pavel

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      kg červená paprika
    • 1
      ks deko
    • 5
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • 0,5
      l ocet
    • 0,5
      kg cukr krystal
    • 2
      l voda
    • 20
      ks sklenice cca 250ml
    • 4
      ks cibule nakrájená na kolečka
    • 20
      stroužek česnek
    • 20
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriku rozkrojíme, vyjádříme a důkladně omyjeme. Do hrnce s vroucí vodou vložíme a necelé dvě minuty povaříme. Mezitím si nachystáme sklenice: Do každé z nich vlijeme 1 lžíci rostlinného oleje. Poté rozkrájíme papriky na menší pásky a vkládáme do sklenic. Když máme zaplněnou zhruba polovinu průměru sklenice, vložíme mezi papriky kolečko cibule. Do paprikou naplněné sklenice navrch vložíme jeden stroužek česneku.
2
Zalijeme nálevem a sklenice uzavřeme. Vaříme v zavařovacím hrnci cca 20 min. na 80°C.
3
Nálev: Do hrnce nalijeme 2 l vody, půl litru octa a dáme 0,5 kg cukru, 1 sáček DEKO, bobkový list 5 ks, nové koření 5 ks, pepř celý černý 5 ks. Vše povaříme zhruba 5 minut. Necháme vychladnout a pak nálevem zaléváme papriky. Koření se snažíme rozdělit do všech sklenic, tak aby v každé něco bylo. Pokud nám nějaký nálev zbude, nevyléváme a schováme na další dávku nebo jej můžeme použít třeba na utopence.

Komentáře k receptu

  • marcela
    marcela |

    14. 10. 2015 07:52

    dneska vyzkouším,tak uvidíme