• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
    Napište svůj komentář k receptu

    Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

    autor: TheKacabi
    0.0
    moje hodnoceni
    3.1
    hodnotilo: 16
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • jablka
      • cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Pokud nevíte, co s úrodou jablek, a máte rádi jablečný závin, tohle je recept pro vás. Pak jen kdykoli uděláte své oblíbené těsto, otevřete sklenici a můžete plnit.
    2
    Jablka umyjte a zbavte jadřinců. Pak je nastrouhejte - pokud strouháte ručně, nemusíte loupat, protože vám slupka zůstane v ruce. Pokud máte nějaký šikovný robot, můžete (ale nemusíte) loupat. Pak z nastrouhaných jablíček vymačkejte šťávu. Podle kyselosti jablek a vaší chuti posypejte cukrem (já dávala asi 3 lžíce na 400 ml sklenici) a plňte do větších čistých a suchých sklenic. Pořádně to "uhňácejte" - neměly by tam být vzduchové bubliny.
    3
    Závity sklenic očistěte, zavřete a můžete zavařit. Na dno hrnce dejte čistou plátěnou utěrku, nalijte trochu vody, vložte sklenice tak, aby se nedotýkaly ani stěn hrnce ani vzájemně, přiklopte pokličkou a od chvíle, kdy se začne voda vařit, nechte 20 minut bublat.
    4
    Celkové množství jablek (a tím pádem sklenic) závisí jen na vás.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

    Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

    Zavařená kapie

    Zavařená kapie

    Zavařená červená paprika

    Zavařená červená paprika

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • poirre
      poirre | 22. 10. 2015 16:39

      Zavařil jsem 15 sklenic a všechny vykvasily...:-(

    • TheKacabi
      TheKacabi | 11. 9. 2014 14:05

      já jsem je tedy neloupala, jen umyla, nakrájela na čtvrtky a vykrojila jádřinec... ale když jsem je strouhala (ručně) tak mi slupka zůstala v ruce... - takže ve sklenici žádné slupky nebyly. Když jsem zkoušela použít na strouhání robot, slupky se mi zasekávaly a ucpával se... V tomto případě bych je raději oloupala... Nemám ale vyzkoušené je zavařovat se slupkou...

    • gwiwenet
      gwiwenet | 11. 9. 2014 09:29

      Mohu zavařit jablka i se slupkou??? nebo musím loupat?? děkuji

    • penzionalenka
      penzionalenka | 25. 8. 2014 14:35

      Můžu potvrdit, do štrůdlu vynikající a cukr je lepší přidat při vaření. :-P

    • recepty73
      recepty73 | 24. 8. 2014 19:13

      ...také jsem dělával s cukrem, pak jsem přestal, protože všechno, kam se jablka dávají se stejně ještě sladí ...důležitá je vždy kvalita ovoce, čistota sklenic a víček, dobře vymačkaná šťáva a nikdy ne zcela naplněné sklenice ...občas nějaká "bouchla",ale žádné větší ztráty to nebyly ;-)

    • foltpa | 24. 8. 2014 15:53

      Dekuji za radu letos to zkusim bez cukru a poradne vymackam.Snad to vyjde. :-)

    • TheKacabi
      TheKacabi | 24. 8. 2014 12:40

      dobrý den, ještě se mi to nestalo (asi jsme to vždycky brzo snědli - a jestli je to tím cukrem, tak já ho tam moc nedávám), ale dočetla jsem se, že když se to steriluje déle, tak by se tomu taky mělo zamezit. Nemám to ale vyzkoušené. Většina druhů kvašení je aerobní proces - tedy zpracovává se kyslík (wikipedie) - tedy bych to opravdu pořádně upěchovala, aby tam ty bublinky vzduchu nebyly. Taky když se to třeba špatně zasterelizuje, tak tam vniká vzduch, který to může kazit. Zkuste tedy ještě po sterilování obrátit láhev na víčko a nechat tak vychladnout. Poklepáním na víčko pak zjistíte, jestli se "chytlo" (pokud je zvuk takový dutější, zkuste to sterilovat znovu). Prababička mě (i mamku) taky učila, že se ta nastrouhaná/nakrouhaná jablíčka mají ještě vymačkat, ptž jablečný mošt se rád kazí. Jaký to ale má vliv na tenhle recept, to si nejsem jistá. Já je vymačkám a mošt pak čerstvý ještě vypiju. Tak snad vám to nějak pomůže.

    • Laďka
      Laďka | 24. 8. 2014 10:34

      To ten cukr, taky se mi to stalo a od té doby pouze bez cukru!

    • foltpa | 24. 8. 2014 10:11

      Dobry den zkousela jsem podobnym zpusobem a vsechny sklenice mi vykvasily.Muzete mi poradit v cem byl problem?Predem dekuji za odpoved. O:-)

    • Věrka
      Věrka | 24. 8. 2014 09:13

      Také zavařuji bez cukru, je to lepší a ještě jednu změnu jsem začala dělat, že jablíčka nestrouhám na nudličky, ale krouhám na lupínky. :-)

    • TheKacabi
      TheKacabi | 24. 8. 2014 01:07

      aha... to je možné - zkoušela jsem to hledat pod různými názvy, a nic - a podle ingrediencí mi to našlo přes 400 receptů...

    • Zdena
      Zdena | 23. 8. 2014 21:40

      Zavařujeme úplně bez cukru, jde to také. Váš recept tu již je pod názvem jablíčka na zimu. V podstatě totožný.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Omáčky & guláše
    Ostatní Zálivky a omáčky Zavařování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tvarohová bábovka co se povede

    Tvarohová bábovka co se povede

    Anglické zázvorové sušenky

    Anglické zázvorové sušenky

    Nivová pomazánka II.

    Nivová pomazánka II.

    Brynzová pomazánka III.

    Brynzová pomazánka III.

    Zapečený bulgur

    Zapečený bulgur

    Kakaovo-kokosové muffiny

    Kakaovo-kokosové muffiny

    Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

    Smetanovo-křenová nebo česneková…

    Vylepšené rafaello řezy

    Vylepšené rafaello řezy

    Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

    Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    38
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    35
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    33
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    32
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    30
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Dáma.cz Komu se v posteli vyhnout? Tyto typy milenců v ložnici rozhodně nechcete!

    Komu se v posteli vyhnout? Tyto typy milenců v ložnici rozhodně nechcete!

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Reflex.cz Božská mrcha Gala Dalí: Slavnému malíři prakticky stále zahýbala, milence živila z jeho peněz, on ji miloval až za hrob

    Božská mrcha Gala Dalí: Slavnému malíři prakticky stále zahýbala, milence živila z jeho peněz, on ji miloval až za hrob

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Zauzený marinovaný losos s cizrnou
    Zauzený marinovaný losos s cizrnou
    Zavařená červená paprika
    Zavařená červená paprika
    Zavařená kapie
    Zavařená kapie
    Zavařené fazolky nakyselo
    Zavařené fazolky nakyselo
    Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
    Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
    Zavařenina z růží
    Zavařenina z růží
    • Recepty.cz
    • Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí