Cuketový quiche

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Marquissa

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 40
      g máslo
    • 5
      lžíce vlažná voda
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň
    • 2
      ks cibule
    • česnek 3 stroužky
    • chilli podle chuti
    • mletý kmín podle chuti
    • sůl
    • máslo Na orestování
    • 2
      ks vejce
    • eidam sýr podle chuti
    • 2
      ks cuketa

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto vypracuji a nechám chvíli odpočinout. Mezitím si nakrájím cibulku a dám ji opéct na másle, přidám česnek, tak 2 stroužky, ale je to podle chuti samo, okořením, přidám nakrájenou cuketu na kostičky a opékám.
2
Těsto si rozdělím na 1/3 a 2/3 a větší část vyválím tak, aby se mi vlezlo do formičky, kterou jsem si vyložila peč. papírem.
3
Cukety jsem sundala z plotny a jak trošku zchladnou zamíchám do nich vajíčka. Naliju na těsto a posypu eidamem, tak 100 g, nastouhaným. Pak vyválím zbytek těsta a nakrájím na proužky a "naaranžuju". Pekla jsem to na 170°C dozlatova. :)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    16. 10. 2013 14:44

    Testovací komentář...

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    10. 7. 2013 16:42

    Formička má být jak velká? =-O

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    10. 7. 2013 16:42

    Formička má být jak velká? =-O

  • farah.farah
    farah.farah |

    10. 7. 2013 12:05

    obvyklý poměr na křehké těsto je másla cca 1/2 váhy mouky a pak se po lžičkách přidává voda, dokud se těsto nespojí do hladké koule. Tohle těsto je o dost dietnější a tak bych se nedivila, kdyby bylo po upečení suché a tuhé

  • Janca
    Janca |

    18. 2. 2013 20:03

    Jo, mela jsem stejny problem s tim testem :-(

  • Lucka
    Lucka |

    19. 9. 2012 20:24

    No dnes jsem to zkoušela, a teda poměr mouka/máslo fakt nesouhlasí... z těsta se mi udělal takovej tvrdej žmolek, přidala jsem cca ještě 30g másla a 5 lžic vody ... a stejnak těsto po upečení je tuhé ... takže palec dolů :-(

  • Jan Kominík
    Jan Kominík |

    25. 1. 2012 13:33

    Moc dobré, dávám za jedna.

  • Klára K.
    Klára K. |

    8. 10. 2011 21:31

    dali ste velmi širokú škálu zaradenia receptu. Ako "príloha", k čomu asi? Z "mlieka", v recepte ho nevidím.

  • Zuzana
    Zuzana |

    8. 10. 2011 12:52

    Navíc jde o recept, ne o gramatické cvičení...

  • Marquissa
    Marquissa |

    8. 10. 2011 12:37

    Jaké?

  • FFFF
    FFFF |

    7. 10. 2011 21:29

    Opravte si ty chyby v receptě!!