Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: gabule

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 1
      ks cuketa středně velká
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks rajčata
    • 300
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 3
      ks paprika různě barevné
    • 200
      g sýr dle chuti
    • koření nebo bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Připravíme si těsto z mouky, másla, 1 vejce a špetky soli. Moukou posypeme vál, do mouky nakrájíme máslo rovnou z lednice a vklepneme vajíčko, přidáme špetku soli. Vše nejdříve začneme propracovávat nožem, po chvilce hněteme těsto rukama, dokud se nepřestane drobit. Zpracované těsto vložíme na 30-60 minut do lednice ztuhnout. Tuk v těstě by neměl moc změknout, jinak se bude těsto moc lepit. Není na škodu, když v těstě zůstanou kousky másla.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

2
2. Připravíme si náplň do koláče. Na pánvi necháme rozehřát trochu oleje, přidáme nakrájenou zeleninu a koření a lehce orestujeme tak, aby zelenina nebyla rozvařená, ale jen lehce změklá. Do lehce vystydlé směsi přimícháme 2 vejce.
3
3. Vyndáme těsto z lednice, vyválíme silnější těsto (asi 3-5 mm) a vyložíme jím formu, kterou nemusíme vymazávat, jelikož je těsto dostatečně tučné. Těsto propíchneme na několika místech vidličkou. Pokud to neuděláte teď, budete to muset udělat při pečení, protože se bude těsto zvedat. Připravenou směs nandáme do formy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct do předehřáté trouby asi na 180°-200°C.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Hladká mouka Koření Máslo Paprika Rajčata Sůl Sýr Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: