Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já...
více o Nejúžasnější jogurtové řízky
Kuře omyjeme a osušíme, aby se udělala kůrčička a vetřeme sůl do kůže i dovnitř. Pečeme v otevřeném pekáčku či ohnivzdorné misce na roštu, případně na...
více o Poctivé pečené kuře
Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme...
více o Americké KFC kuře
Lilek pokrájíme na kostičky a česnek na plátky. Obojí orestujeme na rozpáleném oleji a hotové přesypeme do zapékací misky. Přidáme na plátky...
více o Lilková směs s nivou
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme mleté maso, osolíme a dobře osmahneme, můžeme zasypat hladkou...
více o Boloňské špagety podle Evy
Zeleninu si pokrájíme, těsto rozdělíme na polovinu. Těsto si vyválíme na potřebnou velikost, abychom do něj mohli pohodlně zabalit hermelín a zeleninu...
více o Hermelínové ranečky se zeleninou
Celerové hranolky připravujeme v troubě. Množství volíme dle chuti a koření takové, jaké nám chutná.
Nejprve si celer oloupeme, pak nakrájíme na...
více o Celerové hranolky
Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá.
Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce...
více o Nejjednodušší chleba
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a...
více o Pravé maďarské lečo
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Tu si pripravíme smícháním jogurtu, olivového oleje, koření a trošky soli. Necháme odležet...
více o Kuřecí řízky v jogurtové marinádě
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je naklepeme. Plátky okořeníme z obou...
více o Kořeněná panenka ve slanině
Do vymazaného pekáčku dáme na větší kusy pokrájená rajčata, cukety, papriky, cibuli. Na kolečka pokrájené špekáčky (můžeme oloupat) a pak dále dle...
více o Jednoduché lečo z trouby
Množství záleží na počtu strávníků.
Pokud budeme připravovat dýni v troubě, pokrájíme ji na větší kostky, které dáme v jedné vrstvě na plech s pečícím...
více o Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná
Pokrájenou cibuli se slaninou necháme orestovat na malém množství oleje. Přidáme na kostky pokrájenou cuketu a restujeme za občasného zamíchání do té...
více o Cuketa snadno, rychle a chutně
Mouku s nastrouhaným sýrem a solí dáme do mísy, promícháme, doprostřed nadrobíme droždí, přidáme vejce a mléko. Přidáme pokrájený změklý tuk a ze...
více o "Párkrole" - párkové kremrole
Očištěný patizon pokrájíme na hranolky, které na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova. Po osmažení přidáme pokrájenou papriku, cuketu a...
více o Patizonová směs - bezmasá
Očištěné václavky či bedly pokrájíme na nudličky cca 4-5 mm silné a dáme je do misky. Zaprášíme je kořením, přidat můžeme i sušenou majoránku, mírně...
více o Houbové škvarky z václavek či bedel
Patizon si nejprve oloupeme, vyškrábeme měkkou vnitřní část se semínky a pokrájíme ho na slabší plátky (cca 5 mm). Plátky patizonu si okořeníme dle...
více o Kořeněný patizon v těstíčku
Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i drobně pokrájený řapíkatý celer,...
více o Tarhoňa se zeleninou
Těsto vyválíme. Vmícháme sýr, smetanu, vegetu, pepř a natřeme na těsto.
Na celou plochu uložíme tenké plátky šunky, stočíme do rolády a dáme ztuhnout...
více o Sýrovo-šunkoví šneci
Všechnu zeleninu očistím, oloupu a nakrájím na kostičky a dám vařit do menšího hrnce s vroucí vodou, kromě cibule. Houby nakrájím též na malé útvary ...
více o Bramboračka s houbami
V nepřilnavé pánvi na rozehřátém másle s olejem orestujeme zprudka pokrájenou cuketu a papriku. Přidáme pokrájenou šunku a zalijeme rozšlehanými vejci...
více o Cuketová omeleta
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, posypeme kořením, které máme rádi a necháme cca 15 minut odležet. Pak zaprášíme moukou,...
více o Kořeněné chipsy z hlívy
Mouku smícháme v míse se solí a jemně nastrouhaným sýrem, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které zalijeme mlékem, přidáme žloutek a...
více o Jednoduché sýrové tyčinky
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce (stačí 1-2 minuty) povařit do osolené vroucí vody s citronovou šťávou. Pak scedíme a květákem naplníme...
více o Květák - nakládaný, sterilovaný
Těsto vyválíme na pomoučněném stole na plát o síle cca 2,5 mm, který přeneseme na plech. Plát potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme kořením...
více o Chuťovky (jednohubky) z listového těsta
Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy, česnek nahrubo posekáme a dáme do pekáčku vymaštěného lžící oleje. Pečeme v rozpálené troubě cca 20 minut,...
více o Pečená zelenina na lžíci oleje
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou dýni, kterou s cibulí ještě krátce orestujeme. Vmícháme nastrouhaný česnek, protlak a koření...
více o Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
Oloupané brambory (syrové) pokrájíme na menší kusy, dáme do pekáčku s olejem a pečeme v předehřáté troubě skoro do měkka, odkryté, aby se na nich...
více o Pečené brambory pod slaninou a nivou
Oloupané, předem uvařené (nebo zbylé od oběda) brambory dáme do mísy a nastrouháme na hrubo nebo rozšťoucháme. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr dle...
více o Bramborové placky se sýrem po našem
Víno přivedeme k varu a vylouhujeme v něm sáček koření nebo skořici a hřebíček, necháme louhovat do vychladnutí (můžeme svařit večer a do těsta dáme...
více o Bábovka nebo věnec z červeného vína
Varný pekáč vymažeme máslem, vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, česnekem nakrájeným na plátky. Na to položíme rozporcované kuře posypané oblíbeným...
více o Neskutečně žravé kuře
Maso pokrájíme na kostky, posypeme kořením, osolíme a pokapeme olejem. Dobře promícháme.
Pórek pokrájíme na kolečka a střídavě na grilovací jehly...
více o Kořeněné špízy s pórkem
Slaninu nakrájíme na slabé plátky. Batáty (sladké brambory) oloupeme a nakrájíme na lodičky nebo silné hranolky. Dáme do mísy, zakápneme malým...
více o Batáty ve slanině
Do hrnce nalijeme asi 3 litry osolené vody a přivedeme k varu. Mezitím v jiném hrnci smícháme kečup, olej, koření, nadrobno nakrájený česnek a cibuli....
více o Jednoduchá omáčka na špagety
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova ze všech stran. Maso...
více o Tortilly s masovo-zeleninovou směsí
Palačinky: vejce vyšleháme se špetkou soli, přilijeme mléko a vmícháme mouku. Hladké těstíčko necháme alespoň 20 minut odstát, je-li třeba přilijeme...
více o Palačinky se zeleninovou náplní a sýrem
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na...
více o Slané vínové cukroví
Vařené brambory hrubě nasekáme nebo rozšťoucháme, dáme do mísy, prosypeme solamylem a dobře promícháme. Přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř. Dle vlastní...
více o Bramborové hrudky - smažené
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme mleté maso, jemně osolíme opepříme a osmažíme. Po osmažení masa přidáme na kostičky pokrájenou...
více o Dýně s mletým masem nejen na těstoviny
Špízy: kuře zbavíme kůže a vykostíme (kdo se s tím nechce dělat, může si koupit chlazené prsní a stehenní řízky). Maso nakrájíme na menší stejné...
více o Kuřecí špízy na gril
Do pomazánkového másla nasypeme cca lžičku (rovnou) koření ZAZIKY, důkladně zamícháme vidličkou, ochutnáme a popřípadě ještě přidáme koření. Pozor -...
více o Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,
Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme je na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme cibuli. Mouku smícháme s kořením....
více o Tvarohové brambory - zapečené
Množství záleží na počtu strávníků.
Cuketu (nejlépe mladou, bez semínek, kterou není nutné loupat) pokrájíme na půlcentimetrové plátky a těsně před...
více o Cuketové plátky v pivním těstíčku
Dýni vydlabeme a pokrájíme na kostičky (2 - 2,5 m). Dýni nasypeme na plech vyložený pečícím papírem, pocákáme ji olejem a dáme péct na 190 stupňů...
více o Dýně z trouby: kořeněná se semínky
Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu ...
více o Dušená zelenina - rychle a chutně