Cuketa á la Čína

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg cuketa
    • 3
      ks párky nebo měkký salám, např.junior
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob) 1-2
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytou a oloupanou cuketu bez dužiny s jádry nakrájíme na malé kostičky, taktéž párky nebo salám, cibuli na hrubo. Na oleji na pánvi opečeme párky (salám), cibuli, cuketu a na dochucení dáme trochu sojové omáčky a sůl. To vše zamícháme a za občasného míchání dusíme do měkka. Pokud toho dělám více - malinko to podlijeme vodou a dusíme v elektrické troubě. Ke konci přípravy přidáme Solamyl (cca 1-2 lžíce) rozmíchaný ve vodě, zamícháme do podušené cukety a ještě povaříme.
2
Jako přílohu podáváme vařenou rýží, nebo je možné rýži zamíchat rovnou do hotové číny, čímž vznikne něco jako cuketové rizeto. Pokud zbyd,e je to druhý den ještě chutnější.

Komentáře k receptu

  • drndik
    drndik |

    19. 7. 2012 14:51

    moc dobré :- ;-) [

  • Anonym
    Anonym |

    31. 7. 2007 22:22

    Ach jo. Určitě bych vynechala salám, za to bych určitě přidala ještě jinou zeleninu: minimálně papriku, rajče, - a hlavně: česnek. Solamyl mi přijde naprosto zbytečný.

  • Vladimira Podrazilova
    Vladimira Podrazilova |

    11. 6. 2007 12:59

    Ja jsem si to upravila,nemela jsem mekky salam,tak jsem jej vynechala, pridala jsem ale nivu, zbytek smetany,cesnek, porek, nejake koreni a bylo to vyborne. Dobry napad na lehky letni obed!