• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Telecí líčka na víně
    Napište svůj komentář k receptu

    Telecí líčka na víně

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: 210 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Telecí líčka na víně
    Telecí líčka na víně
    Telecí líčka na víně
    Telecí líčka na víně
    Telecí líčka na víně
    Telecí líčka na víně
    Telecí líčka na víně
    Telecí líčka na víně
    Telecí líčka na víně
    Telecí líčka na víně
    Telecí líčka na víně
    Telecí líčka na víně
    10fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 800
        g telecí maso líčka
      • 100
        ml hovězí vývar
      • 50
        ml rostlinný olej
      • 1
        ks cibule
      • 1
        ks mrkev + na ozdobu
      • 300
        g celer + na ozdobu
      • 4
        stroužek česnek
      • 8
        ks žampiony nakrájené na 1/8
      • 2
        lžíce rajský protlak kvalitní
      • 300
        ml červené víno
      • 150
        ml víno Marsala
      • 50
        g máslo nakrájené na drobné kostičky
      • sůl na dochucení
      • pepř mletý na dochucení
    • Na petrželkový olej:
      • 1
        lžíce petržel hladkolistá, sekaná
      • olivový olej
    • Na pyré:
      • 500
        g brambory
      • 100
        ml mléko
      • 2
        lžíce máslo

    Postup přípravy receptu

    1
    Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj skvěle rosoluje. My jsme zvolili dražší, ale delikátní líčka telecí.
    2
    **1.** Maso je zapotřebí nejprve očistit - zbavit všech blanek a šlach, abyste nakonec získali hezké, čisté plátky masa. Odřezky dejte hned vařit na vývar.
    3
    **2.** Cibuli a česnek oloupejte, mrkve a celer oškrabejte. Vše nakrájejte na větší kostičky.
    4
    **3.** Maso osolte a opepřete. Opečte ze všech stran v silnostěnném kastrolu na rozehřátém oleji.
    5
    **4.** Maso po opečení vyjměte a do kastrolu dejte připravenou zeleninu. Dobře promíchejte a osmažte ze všech stran. Přidejte rajský protlak.
    6
    **5.** Do základu vlijte oba druhy vína, zvyšte plamen a nechte alkohol odpařit, až začne výpek na dně kastrolu karamelizovat. Tím vytvoříte základ báječné, krásně voňavé omáčky.
    7
    **6.** Do kastrolu vraťte maso i se šťávou, kterou během stání pustilo. Podlijte trochou vývaru, kastrol přikryjte a na mírném plameni pomalu duste maso doměkka, což bude trvat nejméně hodinu. Ujistěte se, že je v kastrolu dost šťávy, případně přilévejte vývar.
    8
    **7.** Až bude maso měkké, znovu je vyndejte a všechnu zeleninu důkladně propasírujte. Omáčku svařte na potřebnou hustotu a nakonec do ní vmíchejte kostičky studeného másla - to ji krásně zahustí. Nechte i s masem stranou chvíli odpočívat. Mezitím dejte vařit brambory.
    9
    **8.** Měkké brambory rozšťouchejte s mlékem a máslem. Petrželku rozmělněte s olejem a použijte na zakápnutí bramborového pyré. Doprostřed dejte maso, ozdobte plátky zeleniny, přelijte omáčkou a můžete nosit na stůl. Dobrou chuť!
    10
    //Recept je podle Michala Pšeničky, šéfa restaurace Café Imperial.//
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

    Vepřová líčka na červeném víně s…

    Makrela na víně

    Makrela na víně

    Úhoř na víně

    Úhoř na víně

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí
    Maso Telecí Oběd Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červené víno Česnek Cibule Hovězí vývar Máslo Mléko Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Telecí maso Víno Žampiony
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tuňáková pomazánka

    Tuňáková pomazánka

    Horácké knedlíky

    Horácké knedlíky

    Velikonoční beránek - fofr

    Velikonoční beránek - fofr

    Bomba na letní vedra

    Bomba na letní vedra

    Babiččin koláč

    Babiččin koláč

    Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

    Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

    Sušenky z ovesných vloček s kokosem

    Sušenky z ovesných vloček s kokosem

    Špecle s kořenovou zeleninou

    Špecle s kořenovou zeleninou

    Špenátový salát s mozzarellou

    Špenátový salát s mozzarellou

    Doporučujeme

    20 minut
    Sedlácký salát

    Sedlácký salát

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    36
    Palačinky
    Palačinky
    33
    Klobásy v peřince
    Klobásy v peřince
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    23
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    22
    Slaný koláč s pórkem
    Slaný koláč s pórkem

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 24.1.2021

    Nedělní Aha! 24.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz John Lennon by oslavil 80: Slavný Brouk vyrůstal bez rodičů a byl hrubý k ženám

    John Lennon by oslavil 80: Slavný Brouk vyrůstal bez rodičů a byl hrubý k ženám

    Ženy.cz Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Maminka.cz Císař není hanba, vzkazuje všem mámám tahle žena. A hrdě ukázala jizvu!

    Císař není hanba, vzkazuje všem mámám tahle žena. A hrdě ukázala jizvu!

    Reflex.cz Hon na Kabátka. Šéf VZP je v ohrožení kvůli očkování proti covidu, jednání o jeho konci je ale absurdní

    Hon na Kabátka. Šéf VZP je v ohrožení kvůli očkování proti covidu, jednání o jeho konci je ale absurdní

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Telecí kapsa nadívaná žampiony
    Telecí kapsa nadívaná žampiony
    Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou
    Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou
    Telecí kýta na hříbkách
    Telecí kýta na hříbkách
    Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí
    Telecí medailonky s parmskou šunkou a…
    Telecí na divoko
    Telecí na divoko
    Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
    Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
    • Recepty.cz
    • Telecí líčka na víně
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí