• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Medové perníčky III.
    Napište svůj komentář k receptu

    Medové perníčky III.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 24
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Medové perníčky III.
    Medové perníčky III.
    Medové perníčky III.
    Medové perníčky III.
    Medové perníčky III.
    Medové perníčky III.
    Medové perníčky III.
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    25 porce
      • 750
        g hladká mouka
      • 3
        ks vejce
      • 300
        g moučkový cukr
      • 1
        lžička skořice
      • 200
        g hera
      • 3
        lžíce med
      • 2
        lžíce kakao
      • perníkové koření Medový perník (Kotányi)
      • 1
        lžička jedlá soda

    Postup přípravy receptu

    1
    Tuk a med rozpustíme, přidáme cukr, kakao, skořici, koření na perníky, a pak i mouku, vejce, jedlou sodu (dávám do mouky), vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout. Vyvalujeme cca na 0,5 cm, potřeme před pečením žloutkem + 2 lžícemi mléka a upečení znovu potřeme.

    RADA: Jak péct a vařit bez váhy

    2
    Já peču na 180 °C 8 minut větší kousky, 6 minut malé kousky, vhodné i na perníkové chaloupky, povozy...

    RADA: Jak upéct měkké perníčky?

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vánoční perníčky - hned měkké

    Vánoční perníčky - hned měkké

    Medové perníčky od babičky

    Medové perníčky od babičky

    Měkké medové perníčky

    Měkké medové perníčky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Lenka
      Lenka | 13. 1. 2017 18:48

      Dnes jsem pekla uplne poprve, krasne se s testem pracovalo a po upeceni meli uzasnou barvu a nadherne voneli. Jsou vyborne, chutnaji nam vsem. Ted uz jen cekame, az se odlozi a zmeknou. Pouzila jsem tmavy med, nepruhledny, ktery tomu mozna taky napomohl. Moc dekuji za recept, jsme spokojeni moc :-)

    • lenka.zima | 13. 12. 2015 22:11

      S těstem se mi nepracovalo úplně dobře, bylo dost drobivé, přidala jsem víc Hery a medu a už to celkem šlo. Myslím si, že v receptu je málo medu, na 750 g mouky jen 3 lžíce. Připadají mi chuťově málo medové. Na recept mně nalákala fotka tmavě hnědých perníčků, těsto mělo krásnou barvu, ale po upečení už tak tmavé nejsou. Máte na to nějaký fígl? :-). Dále jsem neudělala dobrou zkušenost s pomazáním perníčku vejcem ještě před upečením, udělalo to na perníčkách takové skrvrny. U dalších várek už jsem mazala jen po upečení a bylo to OK. Příště se vrátím k receptu, podle kterého jsem pekla dříve.

    • Denny
      Denny | 27. 11. 2014 18:52

      Můžu se zeptat, kolik jste dávala toho perníkového koření? :-)

    • lenyx05 | 27. 11. 2014 09:50

      výborné :-)

    • jindra
      jindra | 15. 11. 2014 12:53

      :-* jsou moc dobré <3

    • Kuba.S
      Kuba.S | 14. 12. 2013 09:54

      Kolik se tam má dát toho perníkového koření? :-\

    • Danci.v
      Danci.v | 29. 11. 2013 09:57

      Perníčky hned měkké byly, po pár dnech trochu ztrvdly, tak snad ještě změknou...:)) Chuťově dobré

    • myš
      myš | 27. 11. 2013 22:25

      Když jsem místo sody dala kypřící prášek, budou tvrdé? :-S

    • Jitka
      Jitka | 17. 12. 2012 08:18

      Perníčky mají skvělou chuť,jen nejsou měkké tak jak říká no-niki,asi jsem udělala někde kopanec.Ale oni snad změknou a zapráši se po nich. :-D

    • no-niki | 17. 12. 2012 07:30

      Perníčky se povedly a jsou vynikající! Podle jiného receptu už péct nebudu. Všem moc chutnají a jsou krásně měkoučké. Z této dávky jsem měla cca 9 plechů. Dávám za 1 :-) Jen jsem nepoužila kakao, protože my máme perníčky rádi světlé ;-)

    • edita
      edita | 14. 12. 2012 14:22

      dají se z tohoto těsta dělat i chaloupky?

    • Walkyrka | 8. 12. 2012 21:26

      Jen takový malý trik. Kdyby je někdo z vás chtěl mít o trošičku víc tmavší, může do vejce, kterým perníky potíráte, přidat trochu kakaa a budete mít nádherné tmavé :-)) .

    • Walkyrka | 8. 12. 2012 21:21

      Kvůli tomu, aby vyběhli a změkli. ;-)

    • nelly
      nelly | 30. 11. 2012 19:26

      Kolik toho perníkového koření? :)

    • Veronika
      Veronika | 30. 11. 2012 11:32

      Nejlepsi pernicky jake jsem kdy pekla! Skvely recept, dekuji za nej :-)

    • Týna
      Týna | 28. 11. 2012 12:33

      Chci se zeptat proč je dobré přidávat sodu? Jsem pečící začátečnice :-)

    • Gábina
      Gábina | 25. 11. 2012 19:29

      Perníčky dnes upečeny... s těstem se dobrře pracovalo a jsou výborné... synoveec je nejspíš sezobe dřív, než stihnu nazdobit jak mu chutnají...:) vřele doporučuji vyzkoušet...

    • Gábina
      Gábina | 24. 11. 2012 20:52

      Těsto zaděláno, zítra se uvidí jak to dopadne... Každopándě by mne zajímalo jaký máte recept na polevu... díky

    • andreyka
      andreyka | 16. 11. 2012 20:12

      ahojky dneska jsem zadělala těsto na perníčky, bylo suché a nešlo zpracovat nevím čím to bylo ale tak jsem tam přidala ještě 50g hery a dopadlo to dobře už se chladí v lednici, doufám že jsou i tak dobré jak vypadá to těsto. <3

    • PAvla
      PAvla | 12. 11. 2012 13:05

      Dobrý den, recept vypadá krásně, takže je letos budu péct, ale zajímalo by mě, jeslti jsou měkké hned po upečení, nebo je dobré je péct pár týdnů dopředu. Děkuji :-)

    • giovicova
      giovicova | 8. 12. 2011 20:56

      Perníčky jsou super :-)) Dva dny jsem jsem si s nima hrála tak přikládám foto ... snad se mi povedly :-))

    • Lucka
      Lucka | 28. 11. 2011 19:14

      Díky moc, jdu na to... ;-)

    • jmuell1 | 28. 11. 2011 12:54

      Děkuji za recept. Rozhodně budu péct zase!

    • jmuell1 | 28. 11. 2011 12:53

      Já tam nasypala celý pytlík a synek si pochutnával takřka z plechu ;-)

    • Lucka
      Lucka | 25. 11. 2011 15:00

      Stejně jako loni Petra, bych se chtěla zeptat, kolik toho perníkového koření - aspoň nějaké rozmezí prosím. díky moc!

    • Magduš
      Magduš | 18. 11. 2011 12:12

      Taky letos poprvé vyzkouším perníčky, chci si je i nazdobit a pověsit na stromeček, aby voněly po celou vánoční dobu! Jenom, aby na stromečku vydržely O:-)

    • Sandra
      Sandra | 3. 11. 2011 20:13

      Tento recept jsem si opsala a letos ho vyzkouším.Moc se těšim a děkuju za recept. :-)

    • pippiva
      pippiva | 14. 12. 2010 11:04

      Letos jsem vyzkousela tento recept,pernicky jsou vyborne,delavam je kazdorocne na stromecek,s testem se dobre pracuje-vubec nelepi. Dokonce je vesele kroupal i muj syn, ktery dosud pernicky odmital. Pridavam i foto stromecku( stromecek v Italii strojime uz 8.12.)

    • Petra
      Petra | 15. 11. 2010 15:49

      jen se chci zeptat, kolik toho perníkového koření mám dát. Koupila jsem jeden pytlíček, tak nevím, zda celý. díky

    • Moučková Nikola | 10. 11. 2010 17:19

      perníčky nán moooc chutnaly!!!

    • V l a d j e n k a
      V l a d j e n k a | 7. 12. 2009 15:53

      Perníčky jsem pekla cele dopoledne a musím říct, že dopadly dobře, ale velmi lituji toho, že jsem se nezamyslela nad množstvím, protože pak jsem celý den zdobila. Tento recept je očividně dvojitá dávka a teď mám spooooustu perníčků a nevím co s nimi :) ale recept je moc dobrý, mohu jen doporučit.

    • Kateřina Kuzníková
      Kateřina Kuzníková | 20. 11. 2008 16:33

      Mockrát děkuji, že jste uvedla na kolik stupňů se perníčky pečou. Řekla bych, že je to jedna z velice důležitých věcí a téměř nikdo ji neuvádí, mockrát díky K.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky
    Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Děti Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Jedlá soda Kakao Med Moučkový cukr Perníkové koření Skořice Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tvarohová pomazánka s česnekem

    Tvarohová pomazánka s česnekem

    Okurkový salát alá tzatziky

    Okurkový salát alá tzatziky

    Zeleninové placky s omáčkou

    Zeleninové placky s omáčkou

    Zapečený bulgur

    Zapečený bulgur

    Hrách a kroupy

    Hrách a kroupy

    "Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

    "Rozetky" - šneci s tvarohem a…

    Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

    Jednoduchý jogurtový ořechový /…

    Piña colada / Koktejly

    Piña colada / Koktejly

    Vaječná omeleta s medvědím česnekem

    Vaječná omeleta s medvědím česnekem

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    46
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Míša řezy
    Míša řezy
    25
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    24
    Vepřová zelná roláda s omáčkou
    Vepřová zelná roláda s…

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Milenky a lásky Ladislava Štaidla: Jitka Zelenková, Dara Rolins i Iveta Bartošová

    Milenky a lásky Ladislava Štaidla: Jitka Zelenková, Dara Rolins i Iveta Bartošová

    Dáma.cz Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Reflex.cz Pád Babišovy vlády je jednou z mála šancí, kterou nyní ještě máme, říká politolog Stanislav Balík

    Pád Babišovy vlády je jednou z mála šancí, kterou nyní ještě máme, říká politolog Stanislav Balík

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Další doporučené recepty:

    Medové perníčky
    Medové perníčky
    Medové perníčky - rodinný recept
    Medové perníčky - rodinný recept
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky od babičky
    Medové perníčky od babičky
    Medové perníkové těsto
    Medové perníkové těsto
    Medové řezy alá falešný medovník
    Medové řezy alá falešný medovník
    • Recepty.cz
    • Medové perníčky III.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí