• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky III.
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 31
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

25 porce
    • 750
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 200
      g hera
    • 3
      lžíce med
    • 2
      lžíce kakao
    • perníkové koření Medový perník (Kotányi)
    • 1
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Tuk a med rozpustíme, přidáme cukr, kakao, skořici, koření na perníky, a pak i mouku, vejce, jedlou sodu (dávám do mouky), vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout. Vyvalujeme cca na 0,5 cm, potřeme před pečením žloutkem + 2 lžícemi mléka a upečení znovu potřeme.

RADA: Jak péct a vařit bez váhy

2
Já peču na 180 °C 8 minut větší kousky, 6 minut malé kousky, vhodné i na perníkové chaloupky, povozy...

RADA: Jak upéct měkké perníčky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční perníčky - hned měkké

Vánoční perníčky - hned měkké

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 13. 1. 2017 18:48

    Dnes jsem pekla uplne poprve, krasne se s testem pracovalo a po upeceni meli uzasnou barvu a nadherne voneli. Jsou vyborne, chutnaji nam vsem. Ted uz jen cekame, az se odlozi a zmeknou. Pouzila jsem tmavy med, nepruhledny, ktery tomu mozna taky napomohl. Moc dekuji za recept, jsme spokojeni moc :-)

  • lenka.zima | 13. 12. 2015 22:11

    S těstem se mi nepracovalo úplně dobře, bylo dost drobivé, přidala jsem víc Hery a medu a už to celkem šlo. Myslím si, že v receptu je málo medu, na 750 g mouky jen 3 lžíce. Připadají mi chuťově málo medové. Na recept mně nalákala fotka tmavě hnědých perníčků, těsto mělo krásnou barvu, ale po upečení už tak tmavé nejsou. Máte na to nějaký fígl? :-). Dále jsem neudělala dobrou zkušenost s pomazáním perníčku vejcem ještě před upečením, udělalo to na perníčkách takové skrvrny. U dalších várek už jsem mazala jen po upečení a bylo to OK. Příště se vrátím k receptu, podle kterého jsem pekla dříve.

  • Denny | 27. 11. 2014 18:52

    Můžu se zeptat, kolik jste dávala toho perníkového koření? :-)

  • lenyx05 | 27. 11. 2014 09:50

    výborné :-)

  • jindra | 15. 11. 2014 12:53

    :-* jsou moc dobré <3

  • Kuba.S | 14. 12. 2013 09:54

    Kolik se tam má dát toho perníkového koření? :-\

  • Danci.v
    Danci.v | 29. 11. 2013 09:57

    Perníčky hned měkké byly, po pár dnech trochu ztrvdly, tak snad ještě změknou...:)) Chuťově dobré

  • myš | 27. 11. 2013 22:25

    Když jsem místo sody dala kypřící prášek, budou tvrdé? :-S

  • Jitka | 17. 12. 2012 08:18

    Perníčky mají skvělou chuť,jen nejsou měkké tak jak říká no-niki,asi jsem udělala někde kopanec.Ale oni snad změknou a zapráši se po nich. :-D

  • no-niki | 17. 12. 2012 07:30

    Perníčky se povedly a jsou vynikající! Podle jiného receptu už péct nebudu. Všem moc chutnají a jsou krásně měkoučké. Z této dávky jsem měla cca 9 plechů. Dávám za 1 :-) Jen jsem nepoužila kakao, protože my máme perníčky rádi světlé ;-)

  • edita | 14. 12. 2012 14:22

    dají se z tohoto těsta dělat i chaloupky?

  • Walkyrka | 8. 12. 2012 21:26

    Jen takový malý trik. Kdyby je někdo z vás chtěl mít o trošičku víc tmavší, může do vejce, kterým perníky potíráte, přidat trochu kakaa a budete mít nádherné tmavé :-)) .

  • Walkyrka | 8. 12. 2012 21:21

    Kvůli tomu, aby vyběhli a změkli. ;-)

  • nelly | 30. 11. 2012 19:26

    Kolik toho perníkového koření? :)

  • Veronika | 30. 11. 2012 11:32

    Nejlepsi pernicky jake jsem kdy pekla! Skvely recept, dekuji za nej :-)

  • Týna | 28. 11. 2012 12:33

    Chci se zeptat proč je dobré přidávat sodu? Jsem pečící začátečnice :-)

  • Gábina | 25. 11. 2012 19:29

    Perníčky dnes upečeny... s těstem se dobrře pracovalo a jsou výborné... synoveec je nejspíš sezobe dřív, než stihnu nazdobit jak mu chutnají...:) vřele doporučuji vyzkoušet...

  • Gábina | 24. 11. 2012 20:52

    Těsto zaděláno, zítra se uvidí jak to dopadne... Každopándě by mne zajímalo jaký máte recept na polevu... díky

  • andreyka | 16. 11. 2012 20:12

    ahojky dneska jsem zadělala těsto na perníčky, bylo suché a nešlo zpracovat nevím čím to bylo ale tak jsem tam přidala ještě 50g hery a dopadlo to dobře už se chladí v lednici, doufám že jsou i tak dobré jak vypadá to těsto. <3

  • PAvla | 12. 11. 2012 13:05

    Dobrý den, recept vypadá krásně, takže je letos budu péct, ale zajímalo by mě, jeslti jsou měkké hned po upečení, nebo je dobré je péct pár týdnů dopředu. Děkuji :-)

  • giovicova
    giovicova | 8. 12. 2011 20:56

    Perníčky jsou super :-)) Dva dny jsem jsem si s nima hrála tak přikládám foto ... snad se mi povedly :-))

  • Lucka | 28. 11. 2011 19:14

    Díky moc, jdu na to... ;-)

  • jmuell1 | 28. 11. 2011 12:54

    Děkuji za recept. Rozhodně budu péct zase!

  • jmuell1 | 28. 11. 2011 12:53

    Já tam nasypala celý pytlík a synek si pochutnával takřka z plechu ;-)

  • Lucka | 25. 11. 2011 15:00

    Stejně jako loni Petra, bych se chtěla zeptat, kolik toho perníkového koření - aspoň nějaké rozmezí prosím. díky moc!

  • Magduš | 18. 11. 2011 12:12

    Taky letos poprvé vyzkouším perníčky, chci si je i nazdobit a pověsit na stromeček, aby voněly po celou vánoční dobu! Jenom, aby na stromečku vydržely O:-)

  • Sandra | 3. 11. 2011 20:13

    Tento recept jsem si opsala a letos ho vyzkouším.Moc se těšim a děkuju za recept. :-)

  • pippiva
    pippiva | 14. 12. 2010 11:04

    Letos jsem vyzkousela tento recept,pernicky jsou vyborne,delavam je kazdorocne na stromecek,s testem se dobre pracuje-vubec nelepi. Dokonce je vesele kroupal i muj syn, ktery dosud pernicky odmital. Pridavam i foto stromecku( stromecek v Italii strojime uz 8.12.)

  • Petra | 15. 11. 2010 15:49

    jen se chci zeptat, kolik toho perníkového koření mám dát. Koupila jsem jeden pytlíček, tak nevím, zda celý. díky

  • Moučková Nikola | 10. 11. 2010 17:19

    perníčky nán moooc chutnaly!!!

  • V l a d j e n k a | 7. 12. 2009 15:53

    Perníčky jsem pekla cele dopoledne a musím říct, že dopadly dobře, ale velmi lituji toho, že jsem se nezamyslela nad množstvím, protože pak jsem celý den zdobila. Tento recept je očividně dvojitá dávka a teď mám spooooustu perníčků a nevím co s nimi :) ale recept je moc dobrý, mohu jen doporučit.

  • Kateřina Kuzníková | 20. 11. 2008 16:33

    Mockrát děkuji, že jste uvedla na kolik stupňů se perníčky pečou. Řekla bych, že je to jedna z velice důležitých věcí a téměř nikdo ji neuvádí, mockrát díky K.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Děti Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Jedlá soda Kakao Med Moučkový cukr Perníkové koření Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Doporučujeme

35 minut
Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

45 minut
Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

45 minut
Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

30 minut
Květákové makarony

Květákové makarony

120 minut
Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

40 minut
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Bazar
Bavlněná vánoční látka metráž - Barevné perníčky Bavlněná vánoční látka metráž - Barevné perníčky Více info
adidas EZEIRO III TF J- 1 kus skladem adidas EZEIRO III TF J- 1 kus skladem Více info
Škoda Fabia III 1.0 MPi Ambition Škoda Fabia III 1.0 MPi Ambition Více info
Škoda Fabia III 1.0 TSI Style Škoda Fabia III 1.0 TSI Style Více info

Poslední sledované recepty

195
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
154
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové placičky s…
153
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen málo kdo ji vydrží. V čem spočívá a je opravdu zdraví prospěšná nebo se jí vyhnout?
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen…
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z pekáren celého světa. Vyzkoušejte ty nejlepší!
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z…
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit tuky a zrychlit metabolismus
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit…
Čokoládové dorty: Nad galerií 50 nejhezčích se vám budou sbíhat sliny!
Čokoládové dorty: Nad galerií 50 nejhezčích se…
Nealko drinky pro suchý únor: Zkuste Virgin Mojito, domácí limonády nebo kombuchu
Nealko drinky pro suchý únor: Zkuste Virgin…
AHA.cz Je mi ho strašně líto, zdrceně hlesl Krampol po zprávě o Lauferovi

Je mi ho strašně líto, zdrceně hlesl Krampol po zprávě o Lauferovi

Mimibazar To musíte vidět: 50 rodinných fotek, na kterých lidé vtipně parodují okamžiky zachycené v dětství

To musíte vidět: 50 rodinných fotek, na kterých lidé vtipně parodují okamžiky zachycené v dětství

Dáma.cz Svatá Lucie noci upije a dne nepřidá: Podle tradice nesmíte uklízet ani prát

Svatá Lucie noci upije a dne nepřidá: Podle tradice nesmíte uklízet ani prát

Blesk pro ženy Zákon přitažlivosti: Výběr sexy prádla, ze kterého se budete červenat!

Zákon přitažlivosti: Výběr sexy prádla, ze kterého se budete červenat!

Ženy.cz Hubenější, růžovější, umělejší: Co se stalo se stylem oblíbených Skandinávek?

Hubenější, růžovější, umělejší: Co se stalo se stylem oblíbených Skandinávek?

Blesk.cz Vysekaná exhvězda Novy Juščíková: Druhé dítě mít nemůžu!

Vysekaná exhvězda Novy Juščíková: Druhé dítě mít nemůžu!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Osvědčené recepty z brambor: Připravte si 3 skvělá jídla za pár korun!

Osvědčené recepty z brambor: Připravte si 3 skvělá jídla za pár korun!

Blesk Horoskopy Kdo randí kvůli penězům: Jsou to tato znamení

Kdo randí kvůli penězům: Jsou to tato znamení

Abecedazahrady Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Další doporučené recepty:

Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníkové těsto
Medové perníkové těsto
Medové řezy alá falešný medovník
Medové řezy alá falešný medovník
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí