• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky hned k jídlu
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky hned k jídlu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 296
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
5fotografií
Nahrát fotku
 

Měkké medové perníčky

Suroviny

25 porce
  • Těsto
    • 50
      g máslo
    • 650
      g hladká mouka
    • 7
      lžíce mléko 6-7
    • 250
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 150
      g med
    • 2
      lžička perníkové koření
    • 2
      lžička jedlá soda
  • Poleva
    • 170
      g moučkový cukr
    • 1
      bílek
    • citronová šťáva pár kapek
  • Na potření těsta
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžem hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.

RADA: VIDEO, jak připravit měkké perníčky

2
Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem. Zdobíme bílkovou polevou.
3
Překvapilo mě, že perníčky jsou jedlé hned po upečení, aniž by se musely 14 dní nechat rozležet. Nedělám už jinak, moje děti je zbožňují.

RADA: Jak upéct měkké perníčky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční perníčky - hned měkké

Vánoční perníčky - hned měkké

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#334010)
    Uživatel (#334010) | 13. 12. 2021 17:59

    Recept ve videu není stejný jako ten v textu. Podle textu to vychází hrozně suché, nedá se z toho ani uvádět těsto. S tím paní foodblogerce děláte jen ostudu.

  • Daniela | 19. 12. 2016 21:28

    Nejlepší perníčky, které jsem kdy pekla. Předtím byly mé perníčky tvrdé, vyzkoušela jsem řadu receptů, dávala je do chladna, do tepla, s jablkem a stejně nic nepomohlo. A teď? Faktj sme spokojená a děkuji, že jsem našla ten správný recept <3

  • kristýna | 19. 12. 2016 16:38

    Mám je tvrdé :-( myslíte že změknou ještě? :-( Když jsem je vyndala tak ještě měkké mi připadali, ale ted jsou hodně tvrdé, dělala jsem je v troubě přesně 10minut na 170 a podle receptu

  • srdicko1 | 8. 4. 2013 10:26

    perfektní zvládla jsem to, jsou výborné...neměla jsem tolik medu tak jsem to dolila mlékem...a nic jsem tím nezkazila :) doporučuji a dávám za jedna dnes jdu péci znovu

  • dagmar M. | 15. 12. 2012 09:52

    Super!Minuli rok sem delala jine,ale tyhle sou suprove!Doporucuji!Nejlepsi! :-*

  • v.1962 | 7. 12. 2012 10:11

    Moc dobré perníčky, měkké, oblé a drží tvar. Do těsta jsem také přidala o něco více mléka než v receptu. Dnes budu dělat již třetí dávku! ;-)

  • RauM
    RauM | 10. 1. 2012 13:57

    výborné a měkké, jen jsem při zdobení nechala usušit přes noc a jaksi mi ztvrdly.. ale to je moje chyba, recept je skvělý

  • Vlasta Novák | 13. 12. 2011 09:14

    Opraveno, díky...

  • Jarka O. | 12. 12. 2011 17:15

    V ingrediencích hcybí 4 žloutky do těsta :-|

  • helca | 12. 12. 2011 14:54

    Dlouho jsem hledala recept na perníčky, co se jednoduchosti týče a konečně nalezen :-) Takže děkuji, jsou výborné a rychlé <:-) Doporučuji ;-) ;-) ;-)

  • hankahof | 17. 4. 2011 13:01

    Perníčky jsou chuťově moc dobré. Pekla jsem je z bezlepkové mouky Jizerky a těsto bylo hodně sypké. Musela jsem přidat žloutek, trochu másla a mléka, ale přikládám to chybějícímu lepku, ne receptu. Vřele doporučuju, dávám 1. ;-)

  • ohnoutik | 20. 12. 2010 20:34

    moc děkuji za recept.Dělala jasem perníčky poprvé v životě a byla jsem max spokojená.Díky :)

  • kiwicek | 3. 12. 2010 21:37

    Moc děkuji za recept.Perníčky jsou opravdu výborné, hned k snědku. Však taky první várka se nedožila Vánoc ;-) Teď jdu na další dvě várky.Jen jsem také přidala více lžic mléka.

  • m.angel
    m.angel | 2. 12. 2010 19:04

    Vynikající :) když se vyndají z trouby opravdu hned po těch 10 minutách jsou měkké, já některé nechala v troubě i dýl, sice jsou tvrdší, ale mají hezkou barvičku :) Hodnotím 1 opravdu moc dobré :)

  • Eufrozina | 30. 11. 2010 16:00

    Perníčky se povedly, recept je docela zvládnutelný i pro antitalenty mého kalibru, doporučuji :-)

  • Ivetka_F. | 31. 10. 2010 16:15

    Opravdu super!

  • Pavla Pavelková | 28. 3. 2010 19:48

    Moje (naše) první pečení perníčků díky tomuto receptu dopadlo na 1*. Protože jsem použila celozrnnou bio jemně mletou pšeničnou mouku bylo potřeba přidat cca 2 lžíce medu, 5 lžic mléka a 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto se pak velmi dobře zadělávalo, vůbec nemuselo ležet a krásně se vykrajovalo (zvládli moji pětlietí synové). Chválím, děkuji a dávám 1.

  • Ida Juřicová | 3. 12. 2009 09:57

    Těsto bylo dobré, jen jsem přidala o trošku více mléka než je v receptu(asi 10 lžic). Včera jsem pekla a perníčky jsou moc pěkné, teď čekají v krabici na zítřejší zdobení :-)

  • Martina Zbranková | 5. 12. 2008 21:31

    Děkuji za super recept.Vše se mi povedlo a perníčky jsou opravdu hned měkké.Perníčky peču poprvé,ale s tímto receptem určitě ne naposledy.Dávám 1*.

  • martina ptáčková | 22. 3. 2008 15:58

    DĚKUJI ZA RADU.POVEDLI SE A MOJI KLUCI JE SLUPLI NA POSEZENÍ.DÁVÁM ZA 1.

  • Jarka O. | 22. 3. 2008 09:44

    My jsme měly s dcerami těsto zase pořád hodně sypké, přidávaly jsme mléko. Ale perníčky jsou pěkné, měkké, dobré, posíláme 1:-)

  • Anonym | 21. 3. 2008 10:48

    Každá mouka váže vodu jinak, když se lepí, přidejte trochu mouky.

  • Martina | 20. 3. 2008 14:43

    Mě se těsto dost lepí,neudělala jsem něco špatně?Peču je poprvé.

  • Anonym | 11. 3. 2008 06:27

    Perníčky podle tohoto receptu peču několik let,potvrzuji, že jsou velmi dobré a hned se dají jíst.Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky Vánoce
Moučníky Cukroví Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Perníkové koření Žloutek
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Doporučujeme

30 minut
Krémová brokolicová polévka s kokosovou smetanou

Krémová brokolicová polévka s…

40 minut
Jarní salát s grapefruitem a avokádem

Jarní salát s grapefruitem a avokádem

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Rizoto s masem

Rizoto s masem

20 minut
Rybí karbanátky se salátem

Rybí karbanátky se salátem

30 minut
Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

15 minut
Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

50 minut
Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Bazar
Next medový řasený top V.40 Next medový řasený top V.40 Více info
Dětské vánoční perníčkové podložky sklenička Dětské vánoční perníčkové podložky sklenička Více info
New look medové triko s třásněmi V. 44 New look medové triko s třásněmi V. 44 Více info
Jídlo, krmení, hračky, mix pro LPS, Barbie... Jídlo, krmení, hračky, mix pro LPS, Barbie... Více info

Poslední sledované recepty

69
Brokolicový salát IV.
Brokolicový salát IV.
63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Rychlovka z těstovin
Rychlovka z těstovin
49
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
45
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Den vody: 10 receptů na její ochucení bez kalorií!
Den vody: 10 receptů na její ochucení bez kalorií!
Oprah Winfrey prozradila tajemství svých oblíbených těstovin. Neuvěříte, jakou přísadu používá, aby byly krémové
Oprah Winfrey prozradila tajemství svých…
Bylinková sezona zahájena! Odstartujte zelené vaření i u vás doma
Bylinková sezona zahájena! Odstartujte zelené…
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si kynutou, třenou, mramorovou nebo mini verzi z litého těsta
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si…
Upečte si štěstíčka: Sušenky se vzkazem k Mezinárodnímu dni štěstí
Upečte si štěstíčka: Sušenky se vzkazem k…
AHA.cz Krize s Danielou? Brzobohatý v Americe s jinou

Krize s Danielou? Brzobohatý v Americe s jinou

Mimibazar Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Dagmar Havlová i v 70 módní ikonou: Tohle jsou její triky, díky nimž vypadá úžasně!

Dagmar Havlová i v 70 módní ikonou: Tohle jsou její triky, díky nimž vypadá úžasně!

Ženy.cz Drzost, fat shaming i zlehčování problému: Co v nás vyvolává strach z doktorů?

Drzost, fat shaming i zlehčování problému: Co v nás vyvolává strach z doktorů?

Blesk.cz 10 let od smrti &#039;milionáře&#039; Vladimíra Čecha (†61): Kariéra moderátora mi ublížila, tvrdil

10 let od smrti &#039;milionáře&#039; Vladimíra Čecha (†61): Kariéra moderátora mi ublížila, tvrdil

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz VIDEO: Co dělat, když dítě nic nejí? Poradí odborník na výživu Petr Havlíček. A nebere si servítky

VIDEO: Co dělat, když dítě nic nejí? Poradí odborník na výživu Petr Havlíček. A nebere si servítky

Blesk Horoskopy Kartář Raven Argoni: Co čekat od výkladu karet?

Kartář Raven Argoni: Co čekat od výkladu karet?

Abecedazahrady Ty nejkrásnější velikonoční věnce, které na svých dveřích rozhodně musíte mít

Ty nejkrásnější velikonoční věnce, které na svých dveřích rozhodně musíte mít

Další doporučené recepty:

Medové mléko s kardamomem
Medové mléko s kardamomem
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníkové těsto
Medové perníkové těsto
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky hned k jídlu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí