• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Medové perníčky hned k jídlu
    Napište svůj komentář k receptu

    Medové perníčky hned k jídlu

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 185
    doba přípravy: 50 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k jídlu
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Měkké medové perníčky

    Suroviny

    25 porce
    • Těsto
      • 50
        g máslo
      • 650
        g hladká mouka
      • 7
        lžíce mléko 6-7
      • 250
        g moučkový cukr
      • 4
        ks žloutek
      • 150
        g med
      • 2
        lžička perníkové koření
      • 2
        lžička jedlá soda
    • Poleva
      • 170
        g moučkový cukr
      • 1
        bílek
      • citronová šťáva pár kapek
    • Na potření těsta
      • 1
        ks žloutek

    Postup přípravy receptu

    1
    Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžem hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.

    RADA: VIDEO, jak připravit měkké perníčky

    2
    Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem. Zdobíme bílkovou polevou.
    3
    Překvapilo mě, že perníčky jsou jedlé hned po upečení, aniž by se musely 14 dní nechat rozležet. Nedělám už jinak, moje děti je zbožňují.

    RADA: Jak upéct měkké perníčky

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vánoční perníčky - hned měkké

    Vánoční perníčky - hned měkké

    Medové perníčky od babičky

    Medové perníčky od babičky

    Měkké medové perníčky

    Měkké medové perníčky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Daniela
      Daniela | 19. 12. 2016 21:28

      Nejlepší perníčky, které jsem kdy pekla. Předtím byly mé perníčky tvrdé, vyzkoušela jsem řadu receptů, dávala je do chladna, do tepla, s jablkem a stejně nic nepomohlo. A teď? Faktj sme spokojená a děkuji, že jsem našla ten správný recept <3

    • kristýna
      kristýna | 19. 12. 2016 16:38

      Mám je tvrdé :-( myslíte že změknou ještě? :-( Když jsem je vyndala tak ještě měkké mi připadali, ale ted jsou hodně tvrdé, dělala jsem je v troubě přesně 10minut na 170 a podle receptu

    • srdicko1 | 8. 4. 2013 10:26

      perfektní zvládla jsem to, jsou výborné...neměla jsem tolik medu tak jsem to dolila mlékem...a nic jsem tím nezkazila :) doporučuji a dávám za jedna dnes jdu péci znovu

    • dagmar M.
      dagmar M. | 15. 12. 2012 09:52

      Super!Minuli rok sem delala jine,ale tyhle sou suprove!Doporucuji!Nejlepsi! :-*

    • v.1962 | 7. 12. 2012 10:11

      Moc dobré perníčky, měkké, oblé a drží tvar. Do těsta jsem také přidala o něco více mléka než v receptu. Dnes budu dělat již třetí dávku! ;-)

    • RauM
      RauM | 10. 1. 2012 13:57

      výborné a měkké, jen jsem při zdobení nechala usušit přes noc a jaksi mi ztvrdly.. ale to je moje chyba, recept je skvělý

    • Vlasta Novák | 13. 12. 2011 09:14

      Opraveno, díky...

    • Jarka O.
      Jarka O. | 12. 12. 2011 17:15

      V ingrediencích hcybí 4 žloutky do těsta :-|

    • helca
      helca | 12. 12. 2011 14:54

      Dlouho jsem hledala recept na perníčky, co se jednoduchosti týče a konečně nalezen :-) Takže děkuji, jsou výborné a rychlé <:-) Doporučuji ;-) ;-) ;-)

    • hankahof | 17. 4. 2011 13:01

      Perníčky jsou chuťově moc dobré. Pekla jsem je z bezlepkové mouky Jizerky a těsto bylo hodně sypké. Musela jsem přidat žloutek, trochu másla a mléka, ale přikládám to chybějícímu lepku, ne receptu. Vřele doporučuju, dávám 1. ;-)

    • ohnoutik | 20. 12. 2010 20:34

      moc děkuji za recept.Dělala jasem perníčky poprvé v životě a byla jsem max spokojená.Díky :)

    • kiwicek | 3. 12. 2010 21:37

      Moc děkuji za recept.Perníčky jsou opravdu výborné, hned k snědku. Však taky první várka se nedožila Vánoc ;-) Teď jdu na další dvě várky.Jen jsem také přidala více lžic mléka.

    • m.angel
      m.angel | 2. 12. 2010 19:04

      Vynikající :) když se vyndají z trouby opravdu hned po těch 10 minutách jsou měkké, já některé nechala v troubě i dýl, sice jsou tvrdší, ale mají hezkou barvičku :) Hodnotím 1 opravdu moc dobré :)

    • Eufrozina
      Eufrozina | 30. 11. 2010 16:00

      Perníčky se povedly, recept je docela zvládnutelný i pro antitalenty mého kalibru, doporučuji :-)

    • Ivetka_F. | 31. 10. 2010 16:15

      Opravdu super!

    • Pavla Pavelková
      Pavla Pavelková | 28. 3. 2010 19:48

      Moje (naše) první pečení perníčků díky tomuto receptu dopadlo na 1*. Protože jsem použila celozrnnou bio jemně mletou pšeničnou mouku bylo potřeba přidat cca 2 lžíce medu, 5 lžic mléka a 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto se pak velmi dobře zadělávalo, vůbec nemuselo ležet a krásně se vykrajovalo (zvládli moji pětlietí synové). Chválím, děkuji a dávám 1.

    • Ida Juřicová
      Ida Juřicová | 3. 12. 2009 09:57

      Těsto bylo dobré, jen jsem přidala o trošku více mléka než je v receptu(asi 10 lžic). Včera jsem pekla a perníčky jsou moc pěkné, teď čekají v krabici na zítřejší zdobení :-)

    • Martina Zbranková
      Martina Zbranková | 5. 12. 2008 21:31

      Děkuji za super recept.Vše se mi povedlo a perníčky jsou opravdu hned měkké.Perníčky peču poprvé,ale s tímto receptem určitě ne naposledy.Dávám 1*.

    • martina ptáčková
      martina ptáčková | 22. 3. 2008 15:58

      DĚKUJI ZA RADU.POVEDLI SE A MOJI KLUCI JE SLUPLI NA POSEZENÍ.DÁVÁM ZA 1.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 22. 3. 2008 09:44

      My jsme měly s dcerami těsto zase pořád hodně sypké, přidávaly jsme mléko. Ale perníčky jsou pěkné, měkké, dobré, posíláme 1:-)

    • Anonym
      Anonym | 21. 3. 2008 10:48

      Každá mouka váže vodu jinak, když se lepí, přidejte trochu mouky.

    • Martina
      Martina | 20. 3. 2008 14:43

      Mě se těsto dost lepí,neudělala jsem něco špatně?Peču je poprvé.

    • Anonym
      Anonym | 11. 3. 2008 06:27

      Perníčky podle tohoto receptu peču několik let,potvrzuji, že jsou velmi dobré a hned se dají jíst.Dávám za 1.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky Vánoce
    Moučníky Cukroví Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Perníkové koření Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kachna bez práce

    Kachna bez práce

    Brokolice se žampiony

    Brokolice se žampiony

    Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

    Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

    Salát s rukolou a mozzarellou

    Salát s rukolou a mozzarellou

    Těstoviny s houbovou smaženicí

    Těstoviny s houbovou smaženicí

    Quiche s cibulí a olivami

    Quiche s cibulí a olivami

    Ananasový koláč naruby

    Ananasový koláč naruby

    Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

    Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

    Vanilkový krém

    Vanilkový krém

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    41
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    31
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Bramboráky
    Bramboráky
    29
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Jednoduchá koprová omáčka z mléka
    Jednoduchá koprová…

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Ženy.cz Evoluce dámských šatů: Který rok ovládly puntíky, vycpaná ramena nebo mini?

    Evoluce dámských šatů: Který rok ovládly puntíky, vycpaná ramena nebo mini?

    Maminka.cz To se nedá jíst, stěžují si mámy v porodnicích. Co jste dostaly na talíř vy?

    To se nedá jíst, stěžují si mámy v porodnicích. Co jste dostaly na talíř vy?

    Reflex.cz Miroslav Kalousek, Terminátor i Lucifer české politiky, odchází. Aby se zase vrátil

    Miroslav Kalousek, Terminátor i Lucifer české politiky, odchází. Aby se zase vrátil

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Medové mléko s kardamomem
    Medové mléko s kardamomem
    Medové perníčky
    Medové perníčky
    Medové perníčky - rodinný recept
    Medové perníčky - rodinný recept
    Medové perníčky III.
    Medové perníčky III.
    Medové perníčky od babičky
    Medové perníčky od babičky
    Medové perníkové těsto
    Medové perníkové těsto
    • Recepty.cz
    • Medové perníčky hned k jídlu
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí