Medové perníčky od babičky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 0,5
      balení jedlá soda
    • skořice na špičku nože
    • anýz
    • hřebíček tlučený
    • nové koření
    • 0,3
      ks citronová kůra
    • 120
      g med
    • 2
      ks vejce
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál si připravíme hladkou mouku, cukr, ostatní koření, jedlou sodu, uděláme důlek a přilijeme med a vejce a vypracujeme tuhé těsto.
2
Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary formičkami. Na pečícím papíře pečeme v troubě asi na 180 °C.
3
Pečené a prochladlé perníčky poléváme čokoládovou polevou nebo bílkovou polevou a zdobíme půlkami mandlí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • chodma
    chodma |

    15. 12. 2012 14:02

    dneska tenhle erecept budemě sělat tak jsem zvědavá :-)

  • Petra
    Petra |

    8. 12. 2012 23:34

    V receptu není žádný tuk? Právě jsem dělala podobné těsto, v receptu byl tuk, ale málo, takže těsto se vůbec nespojovalo, až jsem přidala tuk, tak už to bylo v pořádku. Tak si neumím představit, že tam není žádný tuk.

  • Kristýna Malá
    Kristýna Malá |

    8. 12. 2011 17:58

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak dlouho se cca pečou v troubě? Vadilo by hodně, kdybych začala s pečením hned po výrobě těsta? Mohl by mi někdo doporučit dobrou zdobící polevu? Předem moc děkuji, recept určitě vyzkouším :-)

  • Mira
    Mira |

    13. 11. 2010 15:31

    Moji manzelce se recept velmi libil, byla z toho uplne mokra a hned jsem jeji pernicek musel vylizat. ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    1. 11. 2009 16:44

    Já už tradičně peču perníčky jako první cukroví a to okolo Mikuláše (většinou pár dní před a děti dostanou perníčky do výslužky, aby mohly mlsat). Ty, které chci aby byly k jídlu co nejdříve, zavřu do krabičky s rozříznutým jablkem, jsou jedlé během dvou dní. Ty ostatní nechám měknout "přirozeně" a to trvá tak 2 týdny. Upozorňuji, že nebydlím v paneláku, ale v 500 let starém kamenném domě......

  • Michaela Honzíková
    Michaela Honzíková |

    31. 10. 2009 11:06

    Jak dlouho dopedu je mám péci? Vím že některé perníčky se musí uležet dost dlouho aby nebyly tvrdé. Děkuji

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    5. 4. 2009 00:10

    Mám tento recept od mojí babičky také, jen přidávám ještě lžíci kakaa, protože máme perníčky rádi tmavé. A proti uvedenému postupu mám jednu změnu: podle mojí zkušenosti se s těstem pracuje lépe, když se na 1 - 2 dny uleží v lednici.