• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Zapečený lilek s parmezánem
    Napište svůj komentář k receptu

    Zapečený lilek s parmezánem

    autor: MishaAtherton
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zapečený lilek s parmezánem
    Zapečený lilek s parmezánem
    Zapečený lilek s parmezánem
    Zapečený lilek s parmezánem
    Zapečený lilek s parmezánem
    Zapečený lilek s parmezánem
    Zapečený lilek s parmezánem
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Jednoduchý a přitom chutný zeleninový pokrm potěší nejen vegetariány. Lilek zapečený s rajčaty a parmezánem si můžete dát třeba s pečivem nebo bramborami, dá se ale jíst i samotný třeba jako lehká večeře.

    Suroviny

    2 porce
      • sůl
      • 500
        g rajčata
      • pepř mletý
      • 1
        ks lilek velký
      • 50
        g parmazán
      • snitka petržele

    Postup přípravy receptu

    1
    Lilek nakrájíme na slabé plátky a rajčata na měsíčky. Parmezán si nastrouháme na struhadle. Plátky lilku osmahneme na olivovém oleji. Scedíme a naaranžujeme rajčata a lilek ve vrstvách do pekáčku. Každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme parmesanem. Troubu rozehřejeme na 190 °C a pečeme zhruba 15-20 minut. Ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.

    RADA: Zkuste také oblíbené cuketové recepty

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zapečený lilek

    Zapečený lilek

    Lilkové lodičky

    Lilkové lodičky

    Lilek s hovězím po japonsku

    Lilek s hovězím po japonsku

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jarka
      Jarka | 24. 8. 2006 22:54

      Jen taková drobnost. Lilek,aby byl měkký, tak mu nestačí 20 min,ale nejméně 30 minut. jinak je to nejlůepší zeleninová po tepelné úpravě,jakou znám mňam mňam

    • Vera Vodrazkova
      Vera Vodrazkova | 22. 12. 2005 13:10

      Pokud si mohu dovolit - mezi jednotlivé vrstvy lilku dejte i vrstvu mozzarelly nakrajené na tenké platky.

    • Airan
      Airan | 20. 12. 2005 13:13

      Lilek miluji na jakykoli spusob, jeste se nestalo ze bysme si na to nepochutnali:-)) Dekuji za recept.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Saláty Zeleninové Předkrmy, chuťovky & svačiny Grilování & BBQ Grilovaná zelenina Vegetariánské a zdravé Zelenina
    Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Grilování Dietní Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Lilek Parmazán Pepř mletý Rajčata Snitka petržele Sůl

    Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Sekané znojemské biftečky

    Sekané znojemské biftečky

    Doudlebské vdolky

    Doudlebské vdolky

    Krkovička na celeru

    Krkovička na celeru

    Kapustová polévka s bramborem

    Kapustová polévka s bramborem

    Koláč s jablečným tvarohem

    Koláč s jablečným tvarohem

    Vepřová kýta s červenýma fazolema

    Vepřová kýta s červenýma fazolema

    Potahovací hmota

    Potahovací hmota

    Kuřecí maso na žampionech

    Kuřecí maso na žampionech

    Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

    Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

    Poslední sledované recepty

    39
    Míchaná zelenina po čínsku
    Míchaná zelenina po…
    36
    Pečené brambory s cibulí
    Pečené brambory s cibulí
    32
    Ovocný salát s jogurtem
    Ovocný salát s jogurtem
    27
    Cizrnová chuťovka
    Cizrnová chuťovka
    26
    Polévka z červené čočky
    Polévka z červené čočky

    Zajímavé články

    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Zapečený lilek 3
    Zapečený lilek 3
    Zapečený lilek po italsku - bez tuku
    Zapečený lilek po italsku - bez tuku
    Zapečený lilek s fetou
    Zapečený lilek s fetou
    Zapečený lilek s tuňákem
    Zapečený lilek s tuňákem
    Zapečený losos s chřestem
    Zapečený losos s chřestem
    Zapečený mangold s bramborem
    Zapečený mangold s bramborem
    • Recepty.cz
    • Zapečený lilek s parmezánem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí