Zapečený losos s chřestem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g losos
    • 2
      ks citron
    • 50
      g máslo
    • 500
      g chřest
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 170°. Lososa zbavte kůže a naporcujte na filety. Umyjte chřest, dobře osušte a ořízněte asi 1,5 cm od konců. Plech vyložte pečícím papírem, dostatečně dlouhým pro následné zabalení pokrmu a rovnoměrně na něj rozložte několik výhonků chřestu. Na něj položte filety lososa.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

2
Citróny omyjte a kůru najemno nastrouhejte přímo na filety. Poté citróny rozkrojte a slabě pokapejte vše jejich šťávou. Následně je nakrájejte na tenké plátky a klaďte na lososa. Máslo naporcujte na kousky a ty rozložte na pokrm. Slabě osolte a navrch rozložte zbylý chřest. Vše zabalte do pečícího papíru a pečte na 170° cca 30 min. Potom vyndejte z trouby, opatrně rozbalte a podávejte s pečivem.

RADA: Další tipy na přípravu lososa!

Použité ingredience v tomto receptu: Chřest Citron Losos Máslo Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.