Recepty z lososa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Losos je v neoblíbenější podobě uzený, vařený, pečený nebo syrový v sushi. Losos je poměrně snadno dostupnou rybou a jeho maso je dietní a zdravé. Maso patří mezi tučnější, ale v dobrém slova smyslu. Obsahuje velké množství nenasycených omega -3 mastných kyselin, vitamíny B a také vitamíny D, které nepřijímáme jinak než z ryb.

Nejlepší losos je samozřejmě čerstvý, ale nemusíte se bát ani koupě velkého filetu, který se dá na krátký čas uschovat do mrazáku. Při přípravě je nutné si dávat pozor, aby lososový steak nebyl úpravou vysušený nebo aby pod příliš tmavou kůrkou nebyla ryba ještě syrová.

Lososa není potřeba upravovat nijak dlouho a to ani na pánvi ani při pečení či grilování. Losos je skvělým společníkem do zeleninových salátů. Často se doplňuje limetkovou nebo citronovou šťávou, která se k jeho masu vyloženě hodí.